Note to self...

Fredagen den 26/12 2008

* Be lönen dra käpprätt åt helv**e (det kanske den redan gjort? Har ju inte sett röken av den på flera dagar... Morr!)

Snöbollskrig med lönen!

GRRRRRR!

Julafton...

Datum? Ja, gissa...

Människan är av naturen helt urblåst. Upprepar samma misstag år efter år efter år efter år... "Åh, vad gott med köttbullar! Och prinskorv! Och skinka!" Och så vidare och så vidare. "Jag ska inte ha så mycket, ska bara ta lite av varje". Visst. Jag förstår tanken, men har ni nånsin varit och ätit julbord där det bara finns tre sorter? Nä, tänkte väl det. Så vad spelar det för roll att man bara tar liiiiite av varje, när det till en början finns 93 olika sorters sill? Lägg sen till allt annat som hör till ett julbord, och se hur det där "lilla" sakta men säkert växer till något som säkerligen skulle kunna mätta en mindre nation i nöd. "Hoppsan, det blev visst lite mer än jag tänkt mig!" fnissar man. Ända tills man, av någon helt obegriplig anledning (och som genom ett mirakel) stoppat hela ansiktet fullt med det man just hade på tallriken, och lyckats få det att passera svalget och fått ner det mesta i magen. Det som inte får plats där har man ju liksom staplat längs både tarmar och matstrupe. Dessutom känns det som om man knökat ner det sista i luftstrupen, för man har vissa svårigheter att andas, just SÅ mätt är man. Och svär på att nästa år, då ska man minsann inte äta lika mycket. Pyttsan...

Befinner mig i komastadie här hos Bonzo & Vroom vroom. Firar med dom och lilla mammsen och pappsen. Och Skitungen är hemma nu också :) Smulan röjer som vanligt, och i den här farten så kommer det vara hon som somnar sist av hela gänget. Rackarunge :) Ior är med sin familj, men skulle komma hit (eller om jag åker dit) lite senare. Gissar att han är lika oförmögen att röra på sig som jag är för tillfället... ;)

Har tydligen varit ganska snäll i år också, eftersom jag faktiskt fått julklappar :) Eller så är det så att tomten börjar vara bra senil och blandar ihop mig med nån annan. Moder Theresa till exempel. Än sen att hon varit död i eoner, jag sa ju att han är senil... ;)

Men hörru, nu får det räcka för idag. Ska ta min köttbullsformade kropp (vadå? Köttbullar har oftast rund form, och vet ni hur svårt det är att skapa en rund form?! Jag är med andra ord inte tjock, jag är fulländad! ) och rulla bort till soffan. Hoppas att ni har en lika skön julafton som jag haft hittills! Kramar!

Snöboll på Grinchen!

Hur världen höll på att gå under...

Fredagen den 12 December 2008

Haft en kanooonstart på dagen. Försov mig...  *morr* Minns inte när det hände senast, och fenomenet försovning är ju en resten-av-dagen-förstörare av rang. Så gissa hur Ior´s morgon startade... Stackarn. Mitt allra mest älskvärda jag vaknar med ett ryck, sliter ner mobiltelefonen, kollar på klockan och drar upp ur sängen som en komet. Kan ha varit så att jag tillfälligt utvecklade en liten svans (men det berodde inte på kometfarten...) och fick en liten eldgaffel i näven. Fräser ur mig ALLA svordommar jag bara kunde hitta i minnesbanken, och tro mig; det är en del, och kom på några nya medans jag for omkring i hela kåken och letade mina prylar. Tror minsann att vi haft nån illvillig vätte här under natten som flyttat på allt som jag behövde, vilket inte förbättrade statusen på humöret. Det var Independence Day, Day after tomorrow och Häxorna från Eastwick på en och samma gång. Ior uppenbarade sig sömnigt och erbjöd sig att klä på sig och gå ut och starta min bil. slår det mig att jag inte kommit ihåg att slå igång motorvärmaren... Vad gör man? "Orka..." Tur att det bara var -11 nu på morgonen och inte -25 som det varit dom sista dagarna.

I vilket fall, är på jobbet nu i alla fall. Gårdagen tillbringades på ännu nordligare breddgrader i kursandans tecken. Var faktiskt en riktigt bra dag. Och för första gången på en evighet åkte jag hem direkt efter utstämpling. När Ior jobbar brukar jag i vanliga fall terrorisera Mitt Andra Hem, nämligen casa Bonzo/Vroom vroom. Men just igår var jag så trött, och kämpade med min numera ständiga följeslagare Mr Headthumper (känns som att ha en förvuxen kanin i knoppen som stampar omkring), att jag helt enkelt åkte hem och umgicks med min Räddare i nöden: Treo. Slog igång tv´n och nöjde mig med den kanal som automatiskt hoppade igång. Minns inte ens vad jag "tittade" på :)

I helgen är jag heeelt ledig! Har 4 tim och 40 min kvar på denna postering, och sen bär det av till nästa, nämligen Postering Charlie. Vet inte hur många timmar det blir där (borde göra 5...) men det beror lite på. Efter det blir det en sväng till Mitt Andra Hem som imorgon dessutom bjuder på Luciafika :) Blir full fart imorgon! Ska försöka sova ut liiiite i alla fall, sen måste jag klämma in ett besök på Procent-butiken och inhandla lite Brainkiller till kvällens julfest med Micke & Molle, och så givetvis Luciafikat! Sen var det ju det där med kläd-problemet inför julbord med M´n´M... Slutar väl med fleecebyxor. Får ju fan inte på mig nåt annat. Kanske lika bra att man fortfarande inte fått några av de utlovade kakorna... ;)

På Måndag börjar Helvetet. 5 dagar i Sthlm... :/ Tanken på det framkallar ett dunka-huvudet-i-bordet-beteende. Vill verkligen inte åka dit, men vad gör man. Nån diabolisk regel som säger att man måste ha vissa "kurser" för att få jobba... Uuuurk... Men jag kommer ju få träffa en hel del gamla vänner så det ljusar upp resan en hel del! Så på det sättet ska det bli roligt att åka ner igen :) Och som sagt, efter de fem dagarna så får jag ju återvända till mitt underbara norrland igen, och är dessutom ledig heeela helgen när jag kommit hem också :D

Näpp, nu får det vara nog för nu. Strax dax för en förflyttning till Postering Alfa.

På återsnöande!

P.S Varför måste radion envisas med att spela de mest gräsliga jullåtar??? Till exempel Mariah Carey och hennes förbannade "All I want for christmas is yououououou!" Låter som en jävla brandbil. Struntar fullkomligt i vad du vill ha i julklapp! Kärring!!!

Inte ens tomten är vaken...

Onsdagen den 10 December 2008

Dra åt skogen så sanslöst tidigt det är (gääääääsp!) Gick inte ett dugg bättre med sovandet igår. När jag kom hem så var jag ju tvungen att kolla slutet av Äntligen hemma. Man vet ju aldrig, man kan ju få nya ideér som man kan driva sin sambo till vansinne med... ;) Sen var det ju säsongsfinal av Dr House efter det, och det kan man ju inte missa. När Ior kom hem blev det mysstund i soffan, och jag borde fått tapperhetsmedalj för att jag lyckades hålla mig vaken. Men vad tror ni händer när jag lägger mig i sängen? PLING! John Blund bara vägrade strö sitt magiska pulver i mina ögon! Spelade ingen roll hur mycket jag än bönade och bad, jag kröp på mina bara knän, bönade och badade (?) lite till, men det sket han i den lilla pyjamas-geeken! Ior däremot somnade i princip mitt i en mening. "Prat, prat, prat" och sen det berömda Hoppande-bönan-syndromet. Han smårycker en smuuuula när han somnar... Rätt gulligt faktiskt! Som de mesta med Ior :)

Nu är jag förvisso uppe och på plats på jobbet, men vaken skulle jag inte kalla det direkt. Får reda upp det när jag är tillbaks på ordinarie plats. Vilket nog inte dröjer så länge... Alla element är på max här, men vad spelar det för roll när det drar så sjukt kallt från fönstrerna att de lika gärna kunde stå öppna? Nåväl, fantiserar om en smarrig fruktdrink på nån varm sandstrand så länge så klarar jag mig tills det vankas Rävgift (kaffe...) på Krigspostering Alfa.

På återsnöande!



Lite senare...

Krigspostering Alfa. 54 minuter kvar till avlösning. Hungern river i kroppen. Ligger i bakhåll och spanar efter eventuella inkräktare. Hittills har ingen undkommit mina örnögon (på tal om det så måste jag beställa nya linser. Undrar om man kan få ett "sikt-bidrag" till glasögon av chiiifen??? Eller är det till sånt som lönen ska gå?) Denna postering har mer eller mindre varit mitt hem de senaste månaderna. Många är de kvällar då man spanat ut i mörkret, redo att gå till attack om fienden närmar sig. Har ibland varit svårt att veta exakt vem fienden är, men efter förhör har jag kunnat avskriva de flesta som potentiella infiltratörer och sabotörer.

Ser mig om lite extra. Har en obehaglig känsla i kroppen som inte riktigt går att förklara. Kan det vara början på en krigspsykos? Bestämmer mig för att kontrollera barrikaderna ytterligare en gång. Taggtråden är där den ska. Likaså trampminorna (inte för att jag testade just det området så hiiiimla noga) och de vassa pålarna vid skyttegravarna. Känns bättre efter det. Som om kroppen tillgodogör sig syret jag andas bättre. Lägger mig åter till rätta i mitt kyffe och förbannar den något uppseende färgen. Detta problem måste föras högre upp på prioriteringslistorna. Men om 26 minuter är det inte mitt problem längre. Min vakt har fortlöpt utan några som helst incidenter, och min plan var att det så skulle förbli.

Tiden passerar sakta. Det är tyst runt omkring mig. Det enda som hörs är de avlägsna stridsvagnarnas muller. Plockar snabbt och smidigt ihop min utrustning och kontrollerar att allt är med. Allt är i total ordning, till och med spelkortet med spader Ess som jag har nedstucken i kanten på hjälmen. Ser min avlösning komma och det är dags för den återkommande uppdateringsmötet.
Krigspostering Alfa, over and out!

Snöboll på dig! :)

Rubrikfritt!

Tisdag 9 December 2008

Vaddå rubrik? Näe, vet du vad, jag rubrikstrejkar idag...

Så är man då på lilla jobbet igen (undrar om en c/o-adress till kontoret skulle kunna va nåt?) Idag är jag så pass händig att jag odlar en huvudvärk som skulle kunna få en gråsten att gråta en skvätt. Och det är dessutom något så fantastiskt som huvudvärk på "fel" sida av huvet. Annars har jag alltid ont på samma ställe, (huvet, haha) men nu är det ett riktigt klassisk "all over" dunkande a´la Baksmälla. Ja, jag ÄR ju inte bakis, men man känner ju igen symptomen från...tidigare missöden med alkoholhaltiga drycker. Var så illa för några år sen (inte med alkoholhaltiga drycker alltså...) att två av varandra oberoende läkare trodde att jag hade en tumör i knoppen, men efter två vändor i en röntgenpryl så kunde man konstatera det jag alltid misstänkt, (och mina nära och kära anat) att det inte fanns nåt där :D Haha! Jo, man tackar. Helt tomt! Mysteriet med hur man kan ha ont i ett vacuum fortsätter... ;) Nåväl, så här går det när man glömmer allt vad mat och pengar heter i sin Civila Jacka. Man har ju knappt på sig nåt annat än jobbkläderna, så om man mot förmodan skulle komma ihåg att få med sitt sitt "Bra-att-ha"-kit från den jackan, dvs nycklar, körkort, plånbok osv ut i det Civila Livet, så kan du ju ge dig själve faaan på att dom prylarna blir kvar där när man ska ut i verkligheten igen. Idag blev även mobiltelefonen och mina kära Treo kvar hemma i Igloon... Tur att Tihii var så snäll att hon tog med sig Alvedon igår! Dom är slut nu. Och det är hennes godispåse också för den delen... :I  Hopp, hoppsan då! Men jag varnade dig bruden ;) Fixar mer till imorgon, eller till på torsdag då vi ska ut på äventyr :D Tror att det finns en viss risk för att man kämpar på med sitt lilla huvud fram tills man slutar (vilket i skrivandets stund är om 3 timmar och 43 minuter...) och sen landar på näsan i antingen sängen eller soffan när man kommer hem.

Men faktiskt; även om det är kallt, snö upp till öronen ibland och huvudet hotar rämna, så har jag inte speciellt mycket att klaga på alls! Möjligtvis att jag fortfarande inte fått som där kakorna som jag blivit lovad... ;) I fall ni ser en liten blå pälsklädd figur på stan som med skrovlig röst väser "kakor!!!" så är det jag; Kakmonstret!) I alla fall. Trivs med att äntligen ha flyttat hem igen. Har ett jobb som är fritt och omväxlande där man träffar mycket trevligt folk, och har trevliga arbetskamrater/medslavar :) Och så har jag ju Bonzo, Vroom vroom (TACK för att ni alltid ställer upp, och för att jag får invadera erat liv med buller och bång!), Smulan, Lilla pappsen och Stålmammsen här. Och Skitungen är hyfsat nära trots att han flyttat. Och så min superbästigaste Ior så klart! :) Har pengar så jag klarar mig, en bil som jag skulle krama om varje kväll innan jag gick och la mig om det inte skulle verka så attans underligt, och jag bor och lever precis hur bra som helst! Då spelar inte huvudvärk så stor roll egentligen. Det går ju över emellanåt :)

Haha! Kom just på den perfekta julklappen till Vroom vroom! Nu ska man bara försöka komma på nåt till hennes äkta hälft också. Hmm... Och sen var det ju skitungen 10 mil bort också. Det blir en riktigt svår nöt att knäcka... För en rimlig summa hörru! (hör den lilla rackaren komma med det ena miljardförslaget efter det andra) Men eftersom jag är så fiffig så borde jag ju komma på nåt. Iors julklapp, även om vi sa att vi inte skulle köpa något åt varandra, är redan klar om än inte på plats i min ägo än. Måste ta en paus i detta fantastiska bloggande. Ska leta julklappar på nätet :) Kan faktiskt sköta mitt jobb samtidigt ;)

Snöboll på huvet!


Lite senare, men fortfarande 9 December 2008

Jorå, Vroom vrooms julklapp har antagit samma form som Ior´s. Klar, men inte än i min ägo. Moahahaha! :D Bonzo, kan du möjligtvis nöja dig med lite kludd och en glasspinne? Du kan säkert göra nåt fint av det... ;) Närå, ska nog komma på nåt till dig också :)

Hunnit massor sen senast. Hunnit omplacera mitt väsen till ett annat arbetsområde och tillbaka igen (så in i he**ete kallt på det andra stället, trots att jag var inomhus! Tror banne mig att någon form av tilläggsisoleringsuppfinning måste på plats, annars kommer fingrarna trilla av...) Har även hunnit uppdatera lite listor, diskat en smula, och ja just ja! Hittade en halvfull burk med så kallade Finskorpor. Dom är också slut... Suck! Kommer få trycka upp en tröja där det står "Mitt jobb byggde denna stabila kropp" Jag menar, i den här farten är bollformen inte långt borta. Och eftersom det inte går att välta en boll så kan den väl kallas "stabil"? Alltså blir jag inte tjock, bara stabil :P  Tyvärr är det bara två par jeans i hela min garderob som har fattat att jag inte gått upp i vikt. Resten hävdar bestämt att det är ett brott mot klädlagen om jag försöker pressa på mig dom. I värsta fall resulterar det i bäckenbensbrott också...

Imorgon ska jag upp så tidigt att det nästan inte hunnit bli imorgon än. Får hoppas att det går bättre än igår. Tror att nyckeln till framgång kallas "SÖMN". Jag har hört talas om det, men känner mig lite som en novis på området. Går allt som jag vill så ska jag lägga in ett långt övningspass ikväll. Fast jag vet ju redan nu att jag kommer vara uppe tills Ior kommer hem :) (det var ju det där med att landa på näsan. Blir bestämt en första "landnings-etapp" i soffan) Vi jobbar ju skift bägge två, och bara i extrema fall (läs: när pandor flyger) så jobbar vi likadana skift. Med andra ord ses vi... när vi ses helt enkelt. Igår typ 1 timme innan jag helt snöade in i John Blunds magiska värld. 20 timmar i upprättstående format gjorde att herr Blund inte behövde lägga nån större tid på att vagga mig till sömns. Jag var väldigt lätt att jobba med... ;)

Inser att korta inlägg inte är min grej. Finns för mycket blaj i denna varelse för att hålla saker och ting kort. Förutom håret då! Det är numera kortklippt :) Och bidde kalasbra dessutom! Tack för det Frisören :D Till och med naglarna är för långa. Känner mig som Wolverine i X-men när jag sitter här och knapprar på tangenterna. Har en smula mindre ansiktsbehåring dock... Ska till min talangfulla kusin imorgon och rätta till en del knak och brak som inträffat i nagelområdet. Ska fjolla till det extra nu när det snart är julfest :) Ingen julfest med jobbet dock tyvärr (hade bergis varit huuur kul som helst) eftersom jag redan hunnit tacka ja till en inbjudan med Ior´s vänner Micke & Molle när releasedatumet för våran julfest blev känt. Tvivlar inte på att julfesten med Micke & Molle kommer bli helt galet rolig, så jag ser fram emot det hur mycket som helst :)

Stör mig ofantligt mycket på en urkass traktorförare som för tillfället försöker ta bort en snöhög här utanför. Går snart ut och förklarar att det finns en viss skillnad på snö och byggnader. Byggnaderna ska helst stå kvar, och försök att skotta bort dessa bör inte genomföras utan godkännande från högsta ort. Högsta ort är i detta nu: JAG. Och jag kommer slita ryggraden från hans taniga lilla kropp och pryda den med julgranskulor om han kör in i mitt slott en endaste liten gång till!!! Jävla träsk-patrask... Han har dessutom hållit på i över en timme med att ta bort en hög som jag kunde flyttat på 20 minuter med tesked! Arghhhh! Bonzo, vart är du när man behöver dig?! En valium nån? Är ganska snäll i vanliga fall... :)

Nåväl, vad är väl en bal på slottet? Ska avsluta mina förpliktelser och sen hem till Igloon. Gör antagligen upp en eld och sen sitter man och önskar att någon form av middag ska uppenbara sig av sig själv. Sånt händer ju sällan, så jag myser gissningsvis ner mig i soffan istället. Lyckliga jag :)

Snöboll på traktorföraren!

Jobb, ledigt, förkylning och IQ Sopkvast

7 December 2008

Ja, då var det ett tag sen. En annan tillhör ju den, enligt mig (och än så länge i alla fall...) lyckliga lilla skara som inte har en dator på hemmaplan, så mitt bloggande är lite sporadiskt...

Sen sist då? Tja, jag och Ior har varit till Luleå en sväng i början av förra veckan. Kollade hockey, åt på tok för mycket god mat och var tvungen att åka hem alldeles för fort. En annan har ju ett visst arbetsrelaterat ansvar, så man kan ju faktiskt inte bara roa sig. Väl tillbaka i verkligheten så påbörjades nattpassen. Har på nåt sätt lyckats vända från kvällstrött a´la pensionerad-92-åring-efter-ett-maratonlopp, till någon (åtminstone liten) form av nattuggla. Fast just idag mer en rugguggla... Men ändå inte alls lika jobbigt att köra natt längre :) Dock fick jag känna på idag att det inte är det minsta lilla lätt att kliva av nattpasset på söndagmorgon, somna kl 05:00 typ för att sen kliva upp några magra timmar senare eftersom man inte kan sova för länge om man ska kunna somna på kvällen sen när man ska upp och jobba kl 04:00 nästa dag... Hängde ni med? Känner att den föregående meningen var som ett världsmästarförsök, avdelning lååååånga meningar... Men man kan inte ha så stora krav en dag som denna!

Undrar om det finns fler som jag som drabbas av det så kallade IQ-sopkvast syndromet när dom jobbat mycket och sovit lite? Med tanke på att man är så vardags-Svensson som man kan bli, så är jag garanterat inte den enda som kliver tillbaka några steg i evolutionen. Får talproblem. Pannan börjar slutta kraftigt bakåt. Armarna blir liksom längre. Och så blir jag spontananalfabet. Tycker att det borde finnas A:n i vartenda ord till exempel. Helt ärligt, och på fullt allvar, så blir jag helt rudis i huvet. Jag glömmer saker som i vanligt fall är åtminstone till hälften självklara. Som idag: jag glömmer motorvärmarkabeln. Och detta en dag då Kung Bore bjuder på ljuvliga -25. Visste att det skulle komma en dag då mitt "hånande" av Ior´s bils inredning i halvskinn, till skillnad från min lyxvariant i heeelskinn, skulle komma och smälla till mig i bakhuvudet. Fast när det är dags att kliva i min "lyxvariant" så lär det väl kännas som att sätta sig på ett frysblock. Man får se det positivt: frystorkat kött håller ju längre, och förfryser man arslet så kanske man kan trotsa tyngdlagen ett tag till! :) (kommer bli lite kämpigt med självförtroendet den dan då skinkorna slår emot vaderna när man går...) Träna? Nä, jag belönar min kropp med exempelvis god mat och så många slappa stunder i soffan som jag hinner. Den har, hittills, inte gjort sig skyldig till något så pass grovt att jag måste straffa den genom tunga lyft och en massa pustande... Hmm, å andra sidan, om man tolkar den sista meningen fritt (vilket jag ALDRIG kan låta bli) så kan det, i sällskap, kanske vara en form av belöning, hehe... I alla fall. PERVO! :D

Något jag fortfarande har lite svårt att smälta är att Bonzo och Vroom Vroom tog med sig Smulan och drog till Booooden i fredags! Va?! Överge mig så där? (ja, jag vet, jag har inget eget liv). Men ni är ju hemma nu så ni är förlåtna. Men gör ni om det... så förlåter jag er då också :) Ska hänga hos er ikväll tills ni kör ut mig med våld, moahahahaha! :)

Nu hinner jag inte uppdatera er mer om mitt fantalastiska liv, för nu måste jag, hmm... ägna mig åt inkomstrelaterade uppgifter.

Snöboll på Tihii! :)

 

Senare, kl. 19:26 och framåt en stund...

Invaderat min bror och hans familj. Och kapat deras tekniska utrustning. Och druckit deras kaffe, och ätit deras fikabröd. Och röjt med deras kravall-knott :) Allt är min fullt lagliga rätt som The Syrra, Svägerska-skata och Snygg-faster :) Belönat lilla magen med ett skrovmål dessutom, så nu krävs bara lite sömn (i stil med Snövit, som sov i sju år eller vad det nu var...) och lite kramandes med Ior så har det här varit en toppendag, trots 11 timmar på jobbet istället för 7. Hallå, lilla lönen, vad trevligt att du kommer och spränger mitt bankkonto! Ve dig om du inte är fet som en isterbuk när du väl dyker upp *morr*

 

Kommit på att det minsann inte bara är karlar som det är synd om när dom är förkylda. Det är faktiskt synd om mig också. Fast mest i hemlighet. Man kvider ju inte över småsaker i onödan (?) Om det inte är så att någon tråkig hushållssyssla måste göras precis då. Då kan man i princip vara så förkyld och sjuk att man nästan kan likställa det med gipsvagga. Nästan så att man föredrar en gipsvagga framför den där sabla dammtrasan. Åtminstone tills sambon dammat klart. Vilket, om nu Ior skulle dammtorka, skulle resultera i livslång gipsvagga för undertecknad. Och med tanke på hur infernaliskt tråkigt det låter så är det ju helt plötsligt en välsignelse att dammtorka. Halleluja, jag ska hem och städa! When hell freezes over som det känns just nu... ;)

 

Jahapp. Nu är det eko i huvet (hohooo, hohooo, hohooo... Måste va den där jävla ruggugglan nu igen.) Nu ska Smulan få röja den sista orken ur faster innan hon kravlar sig ut till bilen, där hon bergis kommer frysa halvt till döds (tänk på den genomfrusna spänsten i skinkorna, tänk på den genomfrusna spänsten i skinkorna, tänk på...) och om hon väl överlever färden hem lär somna på hallgolvet. Tur att Ior är stor och stark så han kan, ok då; kanske inte lyfta, men väl släpa mig i håret in i sovrummet. Vilken syn va? Där kommer han hem från en lång dags jakt på fältet, med sitt skinnskynke på höfterna och sin klubba nonchalant vilande på axeln. Väl hemma i grottan snubblar han över sin hona, suckar, och släpar in henne i sovhörnan. Sätter sig ner på en sten och greppar flintastenen och gör upp en eld. Hans hona ska inte behöva frysa när hon vaknar. För ovanlighetens skull kanske hon inte morrar åt honom då. Hon har ju ett morgonhumör som skulle få de sabeltandade tigrarna att överväga flykt. Och för säkerhets skull se ut alternativa flyktvägar i hela dalen utifall de skulle stöta på henne för tidigt i gryningen. Hon är på tok för oförutsägbar under de tidiga timmarna, speciellt om allt inte går hennes väg. De som har retat henne har under en lång framtid fått ångra sig. Åtminstone tills huvudet läkt fast på halsen igen. Inte tillagar hon de delikatesser de intar till kvällsmål heller. Det är hans ansvar. Mest för att han finner något slags nöje i det hela, och hon inte gör det. Hon har det fantastiskt bra, det erkänner hon gärna. Men tycker ofta lite synd om sin hane som med ett beundransvärt tålamod och stora portioner förståelser står ut med det mesta som hon ställer till med. Som när hon svär och kastar förbannelser i ett helt månvarv när grottans väggar ska få nya väggmålningar. Något som under 2000-talet kommer att kallas för Easy-cover tapeter. Just detta är han lyckligt ovetandes om där han sitter och tittar in i elden. Han är trött efter den långa dagen och bestämmer sig för att göra sin hona sällskap. Det är en ny dag imorgon, och han hoppas på bättre jaktlycka då. Det har varit ont om mammutar denna vår, men vem vet; kanske kommer dom när morgonen gryr? Om inte hans hona skrämmer bort dom...

 

Det är ganska skönt att vara knäpp :) Fler borde våga prova på det! :)

 

Snöboll på sabeltandade tigern!


RSS 2.0