Hemgång om ett ögonblick...

Och terrorister överallt! Hu, ska studsa ut fortare än fan själv när avlösningen kommer, och sen samla styrka och välmående till imorgon =) Uppdaterar bättre senare!

Men måndag...

Arghhh! Orka... Längar efter den dag då man får ha kuvösen ifred! Får en hjärnsmälta snart. Men, men...

Svullade godis och kollade film igårkväll. Alldeles lagom med tanke på Dagen Efter-tröttheten. Slutar tidigt idag och ska ta en fika med Tihi, och så ska jag se om jag kan leverera Bubblans en aaaaaning försenade doppresent till Casa Fjälltoppen =) Ior jobbar natt så det blir jag och Dilbert (vovven har många namn...) home alone inatt. Och kanske det där morrandet in i sovrummet. Vi får se...

Nä, måste jobba vidare!

Studs!

Zzzöndag...

Ja jävlar... Inte bakis, men sååå himla trött idag! Det är väl som mamma säger: man är för orutinerad... ;-)

60-årsfesten för Micros mamma var skitkul! Folk man kännt i evighet, och är helt avslappnad tillsammans med. Vi har fan alltid roligt ihop, oavsett om det är fest eller vanlig vardag, Kvällens roligaste var helt klart Bråkans "olycka" och insikten om hur Micros bror Jössen kommit till, hahaha! =D

30-årsfesten var vi inte på så länge, men vi surrade och garvade ett tag innan vi Taxade hemåt och mottogs av en superglad vovve. Man blir så glad själv av honom så det är inte klokt =) Mattes kille... ;-)

Har fördrivit dagen med att tvätta fyra maskiner med kläder (och det finns mer att tvätta, men ingenstans att hänga upp eländet...), plockat undan prylar, dammtorkat och dammsugit. Duktigt med tanke på att det är Dagen Efter =) Nu ligger jag och Ior på varsin ände av soffan och jäser efter Tihis smarriga mat =) Jättesömnig... Blir en tidig kväll eftersom jag ska upp så tidigt imorgon att inte ens Gud vaknat...

Så tills vidare: Studs, studs!

Very sooon!

Ptschhh! (ljudet av den första ölen/cidern som öppnas) Ja, jag har inte öppnat den än, jobbar ju faktiskt fortfarande =) Men snaaart så! Allt mellan Sluta-jobbet och Anlända-festen är uppstyrt efter lite Om och Men så nu är det bara det roliga kvar =) Om det nu för bövelen skulle kunna sluta regna någon gång...

Under kvällens/nattens festligheter får Diezel härja hos Tihi. Tack gumz för att du alltid ställer upp! Guld, guld, guuuuld värt! Pözz! =)

Dagen har gått i sloooow motion hittills. Sysslat med diverse terapiarbeten för att få tiden att gå. Alpha är helt dött idag! Tyst och öde. Nåväl, det lär bli full fart till veckan igen så lika bra att njuta av lite lugn medans det går =)

Nä, är för ofocuserad för att blogga nu så jag ger upp. Facit till kvällen presenteras under kommande dygn!

Studs, studs & studs med snurr!

Partey in da haaaouse!!!

Jag är, groteskt ovanligt nog, riktigt peppad inför kvällens festligheter =) Oh, måste ringa och jaga Mícro på studs...

Så ja, Micro fångad och förhörd! ;-) Fast jag vet fortfarande inte riktigt vad som gäller ikväll, haha! Att vi ska vara på Lokalen vid 18:00 det vet jag, men inte om jag ska assistera med något innan dess. Nå, det lär visa sig =) I vilket fall som helst så jobbar jag till 16:00, sen rusning hemåt till Smink-&-Piff-prylar och en rotning i garderoben under diverse svordomar och hot om våld. Sen är jag redo för både 60-årsfest och 30-årsfest =) Riktigt pissväder ute, så jag bad Micro kolla efter en kofta när hon ändå ska på stadens gator och torg en sväng. Hoppas hon hittar någon! Fast i den här stan, med sitt otrooooliga utbud av klädbutiker, så ska man kanske inte förvänta sig så mycket...

Nä, nu ska jag pyssla vidare. Kikar in senare!


Haha! Ungefär så här känner jag mig =) Speciellt efter att ha provat 1200 klädesplagg ur garderoben och inte hittat något som sitter som det ska...

Studs, studs!


Ny morgon!

Inte speciellt trött trots att jag sovit drygt två timmar bara. Antar att det kommer senare under dagen, men för tillfället matchar jag min vildbasare till hund som röjer med sitt ben för fullt trots den tidiga timmen... Ior hämtar väl honom senare??? Fattade aldrig om han skulle jobba eller inte...

Prompade ner till Tihi igår och drack te och surrade strunt =) Skönt att göra något annat än att bara komma hem och dö framför tv´n! Skönt väder ute också, så vi tog en liiiten omväg hem sen.

Idag ska jag fixa och trixa lite med Micro inför hennes mammas 60-årsfest. Och så tänkte jag hinna shoppa lite kläder. Nu ska jag ägna mig åt annat. Kanske studsar in senare ikväll =)

Studs, studs!

Giv mig styrka...

...att stå ut med alla fåntrattar och muppar på detta ställe...


Om Tiggers jobb. Och lite annat...

Ja, mitt jobb alltså. Det bästa jag någonsin haft =) Trivs som f-n! Kommer på mig själv ibland med att sitta och småmysa mitt i jobbandet. Inta lat-mys, utan... mys-mysa mitt i alla telefonsamtal och besökare. Ibland hamnar man på uppgifter som får en att undra hur i hela friden man hamnade där. Vi får göra en hel del tokiga saker, det måste jag då säga. Och en del ganska tråkiga. Men för det mesta har jag faktiskt riktigt roligt på jobbet! =) Och det är nog det som är grejen; det är så ombytligt. Bara idag har jag gjort säkert 100 olika saker. De flesta har jag gjort förut, men en del var nya och gav dessutom en del adrenalin. Sen har jag även plockat upp en massa fimpar (uuurk!) utanför Bas 2, så nu ser det inte ut som en knarkarkvart där längre... Duktiga jag... ;-)

Min hund. Tjat, tjat, tjat om denna hund. Deal with it eller hoppa till en annan blogg. Älskar min lilla pälsboll, fast han är bäng i bollen. Så det så. Helt omöjlig att motstå när han kommer smygandes och lägger huvudet i knät på en och tittar med sina stora, svarta ögon och vill bli kliad. Gissa om jag faller? Jupp, varenda gång... =)

Livet i övrigt. Just idag är det är lite som Tihi skrev i sin blogg: "Orka..." Sovit skitdåligt och känner mig inte direkt i toppform. Trött i både huvud och kropp. Men det går nog över =) Bestämt att det blir en fika med Tihi senare, och det piggar ju alltid upp. Måste komma ihåg att ringa Micro, och Robin också... Jag och mitt crappiga minne!

Nä, nu ids jag inget mer idag. Back to work!

Ministuds...

Men äsch...

Jag är noll och inget inspirerad till att blogga, men Tihi frästa åt mig att jag måste, så då måste jag väl... Men någon reunion av facebook blir det då inte, fast hon fräste om det också. Liiite trotsig måste man ju vara... ;-)

Alpha, Bas 2. Allt fungerar som det ska. Märkligt... Man får vara glad så länge det varar =)

Hunden skulle jag behöva skicka upp i närmsta tall eller så, så han lär sig lite hyfs! Måste verkligen hjärnan försvinna när det börjar spritta i snoppen på dom??? Det verkar så i alla fall. Han är helt pantad. Hoppar mot staketet (har han inte gjort förut) och skäller (tidigare visste vi inte ens om han KUNDE skälla) för ingenting. Mörkrädd verkar han vara dessutom, suck... Men han är ju i DEN åldern nu, så man kan väl inte vänta sig något annat. Men haha! Den 3/9 ska han Snipp-snippas, så då får det spritta i grenen bäst det vill! Evil me!

Drog ju tidigare historien om att vår skit-box till tv´n höll på att ge upp. Så vad gjorde vi? Köpte ny tv... Hoppla! När Ior blir less, så blir han verkligen L-E-S-S. Så nu står den där, stor och platt. Och som en konstant påminnelse om att jag inte städar så ofta som jag borde. ALLT damm syns på den tusenfalt många fler gånger än på den gamla tjockis-tv´n. Är det någon som stör sig på dammet så får dom väl städa själv. Jag städar när jag orkar och ids. Punkt! =)

Är ledig till helgen. På lördag blir det först några timmar 60-årskalas för Micros mamma, och sen 30-årsfest för Molle och... vad han nu heter (fan, jag och namn...). På söndag kommer jag att vara trött... ;-) Ska försöka hinna shoppa något nytt klädesplagg att pryda kroppen med innan dess. Trött på det lilla som passar i garderoben. Måste hitta en hundvakt också! Det blir fan svårare. Alla eventuella "vakter" ska ju på antingen den ena eller den andra festen. Tror jag... Måste kolla med Ior vilket offer vi ska välja ut, hehe... ;-)

Näpp, dags att ägna sig åt annat. Balubas for now!

Studs, studs!

Zzzzzz...

Jisses vad jag är trött idag! Känns som om det kommer ta hela dan att kvickna till... Men man är på plats på jobbet i alla fall och det är ju bättre än inget =)

Skulle så stort mysa framför tv´n igårkväll. Blev inget med det serru. Våra kanaler överger oss sakta men säkert av någon anledning vi inte vet. Tror vår skit-box håller på att ge upp...

Nä, måste dra. Senare! =)

Studs, studs!

Kockande tecknat-tittare! =)

Äntligen hemma från jobbet =) Själv hade jag kunnat sitta där några timmar till utan problem, men för jyckens skull var det skönt att komma därifrån. Varit till mammsen och pappsen och sagt Hej Då till farmor och Sven. Bonzo, Vrrom vroom & Bubblan är just nu i full färd med att skjutsa hem dem. Smulan blev kvar hos mina päron och hölll show av högsta klass. Århundradets Rackarunge!


Sötare än socker, även om själva kvalitén på fotot lämnar en sabla massa att önska...

Hittat doppresent till Bubblan! Haha! Hur svårt ska det vara egentligen... ;-) Fast pga diverse tillväxtproblem så är leveransdatumet några dagar bort. Tja, det går nog bra! Den lille greppar ändå inte vad det handlar om.... =)


Så här trött var Bubblan när han hade dopats... ;-)

Har, hör och häpna, lagat mat när jag kom hem! Minns inte ens när jag lagade mat senast... Blev ingenting mer avancerat än en omelett, men ändå =) Tänkte att Ior skulle mötas av något annat än en blodsockerlåg häxa till sambo när han kommer hem... =) Så nu är man lagomt mätt i magen, lite slumrig och myser i soffan. Diezel sover som en stock vid mina fötter. Han snarkar till och med, fniss!


Visst ser han ut att ha haft ofantligt roligt tidigare idag? Och visst verkar han vara ytterst förtjust i sin matte... =Z Blänger som en riktig stygging...

Nåväl, nu ska jag ägna mig åt att globa på Mulan 2 på Disney Channel. Ja, jag må vara 32, men det står ingenting i Sveriges Rikes Lag om att man inte får titta på tecknad film när man passerat 30. Så det så... =)

Studs, studs!

Dagen efter D-day...

EFTER dopet alltså. Skit. Har lyckats avbeställa den present som jag efter 918 år 1347 bedrövelser hittade (men som inte hann komma). Varför? Jo, för det var ju någon lustigkurre som redan gett en sån till Bubblan! För f*n också! Nu är man ju tillbaka på ruta Noll och Inget igen. Jaja, bara att ge sig ut på jakt igen... Inte så att jag har några reserv-planer heller. Tips, någon???

Har ca 1 timme kvar på jobbet, sen kommer Tihi och löser av mig. Då blir det nog en sväng till päronen, och en tur i skogen med vovven. Han är med mig idag och har så erbarmligt tråkigt att jag till slut har gett honom en liten pet-flaska att gå lös på. Ingen leksak som i vanliga fall ingår i hans tillåtna arsenal, men nu gör jag ett undantag. Han ser åtminstone mer nöjd ut nu än innan...

Ska snart förflytta mig inom Basen. Fixa lite java tills Tihi dyker upp. Men först; en liten tripp med vovven i det "gröna". Killen måste väl rasta blåsan eller nåt... =)

Studs, studs!

Day before D-day.

Ja, dop alltså =) Bubblan ska ju dopas imorgon, hehe =) Har letat över halva världen efter en BRA doppresent, och när jag till slut hittar en så hinner eländet inte komma till dopet... Morr! Jaja, får ge den så fort den kommer istället =)

Vad som däremot kommit är lilla presenten till Tihi! ;) Tatadaaa =) Den lilla superhjälten har jobbat 16 timmar i sträck idag, och har typ nyss fått åka hem. Hoppas verkligen att du får en supermysig kväll stumpan! Det har du verkligen förtjänat! =)

Har jobbat drygt 2 pyttiga timmar idag. Gick bra, som vanligt, men speciellt eftersom det blev ett kort extraskift igårkväll så jag har fått sova hyfsat. Direkt efter jobbet så åkte jag till Micro som fixade mitt hår =) Blev sååååå hiiiiimla braaaa! Är så nöjd, så glad och tacksam för att du ville hjälpa mig raring. TACK! Du är bäst! Förbannat förresten... Glömde ju ringa dig innan jag drog från mina päron! =´(

Och på tal om päron så har jag och Diezel varit ner och ätit middag hos dem idag. Blev grillad lax =) Mycket mumsigt! Bonzo, Vroom vromm, barnen och farmor och Sven var också där, så det var lite som en släktträff =) Nu sitter jag och slöar i soffan och väntar på att Ior ska komma hem. Kramsugen ju... =)

Nä, nu ska jag nog mysa ner mig med vovven en stund. Han verkar drömma något läskigt med tanke på att han sprattlar i sömnen och skriker som en liten gris... Stackarn! Ska rädda honom... ;)

Studs, studs!

VA!!!?

Kan det verkligen vara så att skiten funkar??? Och att jag i så fall åkt hit i "onödan"?! En sabla timme har jag hunnit vara här... Jaja, jag måste kila ut och undersöka lite. Kanske jag till och med hinner hem före Ior? =)

Studs!

Working Girl!

Man har ett ganska inrutat liv. Man jobbar. Punkt. No surprises here. Men vad gör det när man har ett jobb man trivs med? =) Lite dåligt samvete för att jag lämnade Diezel hemma ensam, men Ior slutar ju snart så vovven behöver inte vara ensam så länge. Och med tanke på hans maraton här igår så hade han väl dött på fläcken av tristess om jag tog hit honom igen. Nä, han har det bättre hemma =)

Får se om det blir jobb hela natten. Min gissning, som grundar sig på erfarenhet och viss kunskap om Alphas tekniska sidor, är att det blir det. Men man vet ju aldrig, kanske bara blir några timmar och sen vips! så löser sig allt och Tigger kan åka hem och "You-can´t-touch-this"-dansa för Ior, hehe =) Och sooova. Lite tröttare idag är igår (natt). Lyckades inte somna när jag kom hem nu på eftermiddagen. Men jag har en Red Bull i Eifeltorns-size i kylen så jag ska nu lyckas mota bort den där John Blund inatt också!

Tills vidare tror jag att jag ska gå lös på skvallerblaskan som Tihi lämnade. Och sen... ligger hela världen för mina fötter, eller nåt =)

Studsar in senare! Hoppas att ni har en bra kväll!

Shoppingtajm!

Kunde inte låta bli! Beställt en present till Tihi. Hittat en sida med massor av prylar som bara skriker "Tihiiiiiiiii!!!" Avslöjar vilken när presenten är levererad till Lilla Snuttan... ;)

Hmm, undrar när min kollega dyker upp? Skulle behöva lite sällskap nu när John Blund börjar smyga runt knutarna... Ska ringa Ior och prata lite =)

Hoppas att ni sussar sött!

Studs, studs!

Världens bästa sambo!

Det har faktiskt jag =) Ior var precis förbi med mackor och frukt, och tog dessutom hem Diezel =) Blev så himla glad! Vilken surprise! =) Så himla gulligt av dig hjärtat så det inte är klokt! TACK! =) Älskar dig! "På sant" till och med... ;-P

För tillfället sitter man och lyssnar (och känner) bullret av alla maskiner som pysslar med asfalteringen här utanför. Ett sabla liv kan jag lova. Ingen risk att man somnar =) Tihi var supersöt nog att komma ut med mat och snask till mig tidigare (skiter i mitt nya liv för tillfället. Det får börja en annan dag...) Det bästa med Tihi är att trots att vi inte kännt varann ett år ens, så känns det som om vi har kännt varann i princip hela livet =) Glad och omtänksam som få. En riktig vän helt enkelt! Pözz på ´rej!

Och så min Micro. Vi HAR faktiskt kännt varann hela livet, och jag kan inte ens tänka mig ett liv där hon inte finns med. Som en syster, fast utan de obligatoriska syskongrälen i tidig ålder... ;-P Galna upptåg, många glada skratt och en del sentimentalkvällar har det blivit genom åren. Och det bästa är att jag vet att det kommer fler. Såååå glad över det! =) Pözz på ´rej!

För övrigt så har Diezel idag:
* Agerat knähund i över två timmar, under "rusningstrafiken" ut då det var jätteintressant att sitta i mattes knä och titta på alla bilar och människor.

* Skällt ut en farbror som råkade hälsa på honom. Diezel blev i sin tur utskälld av matte, som dessutom höll ett långt tal om hur man uppför sig och är artig...

* Ätit upp en tiondel av våran disktrasa. Ungefär. Han räknade inte så noga, han var bara glad att han hittade något att göra.

Följande kan jag tänka mig att Diezel gör när han och Ior kommer hem:
* Springer direkt från ytterdörren till altandörren och KRÄVER att få bli utsläppt. Väl ute på gräsmattan kommer han springa runt som om han fått rabies, i ren lycka över att ha fått komma hem.

* Ignorerar ALLA husses befallningar om att "nu är det dags att komma in för kvällen". OM det nu inte är så att han är så understimulerad på mys och uppmärksamhet att han faktiskt väljer att lyssna...

Näpp, nog för nu. Ska njuta av några minuters tystnad medans Asfaltarna tar en paus.

Studs tills vidare! =)

Moahahaha!

Fler timmar till Tigger! Vet inte varför man "oroar" sig för att ha för få timmar ibland. Det händer alltid något som drygar ut timbanken =) Jihaaaaaa!

Dubbelstuds!

Stackars jycke...

Diezel ser för tillfället mycket olycklig ut. Var tvungen att ta med honom på jobbet idag eftersom han annars skulle vara tvungen att vara hemma själv till cs 20:30 ikväll. 39 mnuter har hittills förflutit här på Alpha, och han ligger på behörigt avstånd och blänger på mig typ "under lugg", om ni förstår vad jag menar? Mycket roligare om han hade kunnat vara med "moffa" idag också, men moffa har annat för sig. Nåväl, det får ju lov att gå det också =)

Jocke, för bövelen! Varför har jag fått för mig att du bor i Nacka???! Vi hade ju kunnat träffas både lördag och söndag. Jo, Perkele! Nå, er tur att åka upp till norrland nu eftersom vi varit söderut förra gången. Rättvist ska det vá! ;-P

Ior kusins tjej och hennes lillasyster var förbi igårkväll. Givetvis var lilla Surbollen till pappillon med. Skitjobbigt ärligt talat eftersom Diezel blir alldeles till sig och bara vill leka, medans Surbollen gör utfall så fort han närmar sig. Till sist fick Ior nog (och det krävs en del kan jag lova!!!) och platsade Surbollen ute i hallen. Där fick han ligga och vara sur tills de åkte =) Ior blev min absolut största hjälte =) Trots allt är det Diezel´s hem, och han ska inte behöva platsas till förmån för en "utböling" som ska få spatsera runt och tro att han äger världen och är kung i vårat hem...

Håller på att återhämta mig från "svininfluensan". Bara den där huvudvärken kvar som jävlas. Men den är jag ju van vid så det är inte så farligt. Kan snart komma igång med min träning! Wohooo! =) För trots att jag ätit bra och nyttigt, och verkligen ansträngt mig för att inte falla för frestelser, så har jag i alla fall gått upp ett helt kilo (?!) sedan i måndags! What the f***?!!! Ont ska med ont fördrivas, så vare sig jag frisknar till eller inte så börjar det hårdtränas nästa vecka! NU ÄR DET NOG MED KILON PÅ DENNA KROPP! kanske ska höra med Lille Skutt vart hon tränar, och om hon har några tips. "Ät inte äggulor" säger hon bergis... ;)

Hunnit med en fika med Ior och Tihi på morgonen. Stackars Tihi har väl en smula ångest eftersom det är hennes sista semesterdag. Been there, darling. det går över =) Och dessutom ska du ju till Hawaii om några månader! Borde kännas bra med tanke på att det precis haglade ute... =Z

Nä, nog för den här gången. Har en del att stå i... =)

Studs, studs!

Hårdare än stål ;-p

Eller dummare än sten, vilket som =) Har antingen svininfluensan eller en släng av ebola. Blödit lite ur näsan idag, så kanske ebola light? Håller mig uppe med Treo, och det går faktiskt bra =) Tätare än Bill Gates i näsan, lite öm här och var, huvudet värker så där lite i bakgrunden, men jag har nog ingen feber i alla fall =)

Sovit typ noll och inget i natt. Lyckades på något magiskt sätt ta mg hem igår efter att ha svängt förbi kontoret en sväng och sen hämtat hunden. Dubbla Eeze, och sen Duns i soffan! Diezel tyckte att jag var en riktig torrboll som inte ville leka, men det var precis som om han kände på sig att matte höll på att nå en oanad botten av Risighet, så han la sig bara nedanför soffan och buffade på mig med nosen. Lite klapp och kli orkar man ju alltid med =)

Ior kom hem drygt en timme senare och jag masade mig upp och drog i mig en dubbel Treo, och häpp, häpp! Jag började må bättre =) Tog en kvällsfika och en liten röksession (fy mig!) med grannen till och med. Men sen när det var dags att sova så gick det inte. Inte alls... Ior slog nytt världsrekord i grenen Somna Snabbt. Och snarkade dessutom... Snurrade en stund i sängen innan jag gav upp och gick och la mig på soffan istället. Gick inte bättre där kan jag säga...

Bättre idag som sagt =) Blir repris på hundhämtning hos päronen efter jobbet, och sen kommer Iors kusins tjej och hennes lillasyster förbi en sväng. Kvällen kommer med andra ord att gå snabbt =) Och imorgon får jag en liten sovmorgon. Lyllo mig! =)

Studs, studs!

Fy faaan...

Ursäkta svordommen. Och gnället som kommer. Jag har så ont i huvudet att jag tror att ögonen snart tackar för sig och hoppar ur huvudet för att dra till okänd ort. 2 timmar kvar på jobbet. Det får lov att gå helt enkelt.

Ska hämta upp vovven hos mammsen och pappsen när jag slutar, försöka få i mig något ätbart och sedan bums i säng! Blir en lång arbetsdag imorgon. Har lite extra uppdrag som ska genomföras, först mellan ca 05:30-08:00, sen ett annat mellan 08:00-11:00 och så det ordinarie skiftet mellan 12:00-20:00. Kan ju sällan säga nej när frågan om man kan jobba extra dyker upp. Speciellt inte nu när man haft två veckors obetald semester. Då behöver man ju så många extra timmar man kan få =) Så även om man skulle vara döende är det bara att ge sig iväg. Tihi återupplivar mig säkert om jag mot förmodan skulle avlida... ;) Bara jag blir av med huvudvärken så löser sig allt annat =)

Känns grymt rörigt här på Alpha faktiskt! Vet inte riktigt varför. Det är ju som det brukar, även om jag tycker att telefonen ringer högre än någonsin. Och oftare... Man har väl latat till sig under ledigheten, och behöver några dagar på sig att "vakna till" antar jag.

Näpp, åter till arbetet =) Studsar kanske in senare!

Mitt huvud och jag...

...är på kollisionskurs idag igen. Nöjer oss med det för tillfället. Ska jobba vidare och låtsas som att jag inte alls börjar känna av den här febern som legat i bakhåll hela dan...

Studsar in senare =)

Sista semesterdagen är här...

Tiden går fort när man har roligt. Det är bevisat återigen... Nå, det är bara att ta tjuren vid hornen och hoppa i Superhjältedräkten igen =)

Angående semestern ja. Vi har bilat genom åtminstone halva sverige. Tog första stoppet i Härnösand, hos Iors moster. Efter en varm natts sömn och både mat och fika i magen drog vi vidare söderut. Ringde mig "gamla" lärare från möbelsnickarutbildningen i Alfta/Bollnäs och häpp! så var vi där =) Hängde med och kollade några matcher boule och njöt av solen. Det bjöds på middag ute på terassen och hela vistelsen var så nära ett 5-stjärnigt hotell man bara kan komma. Dagen efter, innan vi åkte vidare, så åkte vi ut och fick en guidad tur i Mäster Lindgrens nya lokaler. Gissa om man blev sugen på att snickra igen =)

Efter Bollnäs blev det så Stockholm och Huddinge till sist. Jag måste erkänna att jag inte var så sugen på det först. De fyra år som jag bodde där räcker... Men väl där så var det helt OK =) Bodde hos Ior´s kompisar och deras två barn. Hennes föräldrar var också där, så det var huset fullt. Gröna Lund, shopping i Kungens Kurva, och allmänt mys utomhus gjorde att tiden flöt på som bara den. Tyvärr hann vi inte träffa några gamla bekanta, men kanske nästa gång? =) Jocke, svarade ju aldrig på ditt sms; hoppas att det gick bra att jobba! Vi hörs av snart igen! =)

Efter Stockholm drog vi norrut igen. Stannade en natt i Sundsvall hos Världens Bästa Patric =) Inventerade motorcykelfirmor i jakt på Min hoj, men utan resultat... =( Nå, säsongen är snart slut ändå, så det där med hojkort får vänta till nästa sommar. Efter Sundsvall så tog hemlängtan vid ordentligt och både jag och Ior ville hem fortast möjligt. Tog en middagspaus i Umeå hos Ior´s kusin och sen dånade vi hem resten av vägen. Hemma 01:30 ungefär, och Diezel dundrade in ca 10 minuter senare. Han var så glad att hans hälsning resulterade i ett 15 cm långt blåmärke på min arm efter hans klor... Lilla hårbollen... =)

Igår var vi ute i Ior´s By nästan hela dagen. Tog en promenad med Diezel där och han hade fullt sjå med att försöka få grepp om vad får är för några individer egentligen. De var lite läskiga när de skulle envisas med att gå efter oss, men i den sista hagen struntade de i oss och då kunde man ju stanna upp och kolla lite extra. Inte ett skäll eller ens ett pip från jycken. Han satte sig ner och tittade bara, och man kunde nästan höra hur kugghjulen snurrade där i hans huvud. De snurrade lite i min skalle också eftersom ett av fåren mer lät som en ko... Hybrid kanske???


Diezel räknar får... ;)

Idag har jag hittills varit och fikat med Bonzo, Vroom vroom, Hugo och Ior. Har även hunnit shoppa kläder, och ett nytt halsband till Huliganhunden (han är så finurlig att han till och med klarar av att bita av halsband som han för tillfället har på sig...) Ikväll är det paltmiddag hos mammsen och pappsen som gäller. Ska äta som en liten gris =) Efter det blir det nog inte så mycket mer. Kanske svänger förbi Micro och Bråkan om de inte kommer hem så sent. En annan börjar ju jobba imorgon, och har jour från 06:00...

Näpp, nu ska jag läsa lite bloggar och sen vara social med sambo och vovve. På återseende!

Studs, studs!

Hata "Stök"!

Härmed svär jag dyrt och heligt, på alla hedersord och diverse annat, att jag ALDRIG någonsin mer kommer handla en endaste liten pinal på en viss konsumrelaterad butik med smeknamnet Stök här i stan. Varför? Av alla möjliga anledningar. Bland annat:

* Parkeringen. Eller rättare sagt: Den totala avsaknaden av parkeringsplatser. Hur tänkte man där??? Lika smidigt som att hoppa säck med två brutna ben. Det går inte! Nu hade jag ändå tur och behövde bara köra runt 14 varv innan Gerda, 112 år, försiktigt började fippla sig ur sin p-plats. Nu håller dom dessutom på att flytta en bensinmack som står på området och har därför spärrat av ÄNNU mer platser. Visst, det blir lite bättre sen när macken är borta, men det skiter jag fullkomligt i. Att nån dum jävel sen smällt upp sin bildörr i sidan på min bil, så att jag fått ett vitt sträck på min annars svarta bil, gör ju bara stället mer Spräng-vänligt...

* Entrén. En stor snurrdörr, ni vet; en sån där som stannar automatiskt om man råkar hamna för nära för att undvika att man eventuellt kläms fast. Skitbra. OM NU FOLK FATTADE HUR FAN MAN SKA GÅ I EN SÅN!!!!! "Åh, om jag skyndar mig så hinner jag in!"-mentaliteten gör bara att dörrjäveln stannar i tid och otid och idioterna som orsakar stoppen fnissar generat och kläcker ur sig ett "Hoppsan då!" Akta dig bara ska du få se på Hoppsan...

* Utgången. Samma sabla snurrdörr som ovan, med samma "Åh, om jag skyndar mig så hinner jag"-mentalitet. Ett till problem infinner sig dock. OM man varit så impulsiv att man tagit en vagn när man gick in, så måste man ju ställa tillbaka den när man gått ut. Det som strular till det är följande: För att komma till vagnåterlämningen eller vad fan man nu ska kalla det, så måste man korsa den kö som är på väg in i butiken. Omöjligt eftersom folk inte fattar att kanske stanna upp i 1 sekund och låta en passera. Lägg till "Åh, om jag skyndar mig"-fenomenet från föregående punkt så har du en inkommande kö som antingen inte fattar att lämna lite företräde till utgående eller som står helt still och vägrar släppa emellan någon. När dörrfan till sist stannar för att den utgående kön är lika knökfull som den inkommande så kan man lika gärna slå upp tältet och börja campa, för INGEN verkar fatta att om man bara ger det en sekund så snurrar dörren igång igen och Häpp! så behöver man inte skynda sig för att komma in eller ut. Inte går det att ta med sig vagnen till bilen och lasta ur där istället för att komma undan köproblemet då det är så sabla trångt att det är lättare att vända en fullstor färja i badkaret...

* Utbudet. Bra för det mesta, men hur faaaan kan man alltid ha slut på något så vanligt som GURKA!? De sista tre gångerna jag varit dit så har det inte funnits en endaste liten gurkjävel i hela butiken. Och rödlöken ser ut som att de tagit livet av sig med cyanid eller nåt...

Så nu jävlar är det nog! Jag handlar någon annanstans från och med nu. Tack och lov så ska sambon fixa middag här nu alldeles strax. Lite mat i magen gör underverk med humöret =) Återkommer kanske med en något mer positiv uppdatering senare... ;)

Halvstuds så länge!

Snart tillbaka i Verkligheten...

...men innan dess har jag ytterligare några dagar på mig i Frihet =) Har inte riktigt tid att uppdatera er om vad som hänt sen sist just nu. Ska alldeles strax ge mig i väg upp till Fjälltoppen och barnvakta Smulan och Skalman (Bubblan är nog ett bättre smeknamn just nu med tanke på att han salivbubblar så till den milda grad att en jacuzzi skulle få prestationsångest...)  Har hunnit vara på en semestertripp, njutit av fint väder och underbart sällskap, och inhandlat en dator! =) Ha! Jorå, nu är man verkligen en Ur-Svensson ;) Näpp, måste rusa vidare! Uppdaterar bättre ikväll =)

Studs, studs!

RSS 2.0