En gammal bekanting på besök...

Kan inte påstå att jag saknat henne. Ska jag vara ärlig så har hon aldrig gjort annat än att reta gallfeber på mig och fått mig på dåligt humör. Och ÄNDÅ har hon hängt med i åratal. Kan inte göra slut med henne heller, för i det här förhållandet är det inte jag som bestämmer. Hon dyker upp när hon själv vill, helt hänsynslös, och verkar skita fullkomligt i att hon gör mig illa varenda gång. Så har hon betett sig så länge jag minns, varenda gång våra vägar korsas. Önskar henne ond, bråd död... Vem hon är? Kallar henne Miss Bitchilainen (Fengelska = blandning mellan finska och engelska) och hon är min följeslagare Huvudvärken. Har sluppit henne ett tag nu och hoppades innerligt att hon försvunnit i samband med att jag radikalt drog ner på sockerintaget. Men icke... Tror dock att hennes ankomst just idag beror på sömn/matbrist, men matbristen råder vi bot på inom en ca 40 min, för då kommer Tihi hit med mat från Råtthålet (som dom så fint kallar det internt). Then I will Kick her Ass and Bitch-slap her back to The Middle Ages! Moahahahaha!

När jag är klar här ska jag åka och hämta Lilla Hjärtat (Diezel) och sen en sovsäck till Stora Hjärtat (Ior). Ior åker till fjälls idag och lämnar oss alldeles allena =( Tror i och för sig inte att det går någon nöd på oss, men det kommer kännas lite ovant att inte ha Ior på hemmaplan. Ska mysa och busa hela helgen! Och hälsa på folk =)

Jag har, dagen till ära, låtit mig mutas. Först av mat från Tihi (inte för att hon skulle behöva muta mig, hjälper henne så gärna, för jag vet att hon skulle ställa upp för mig =) ) och sedan till att jobba några timmar till här på Alfa under eftermiddagen/kvällen. Vi har fått order om att inspektera stridsfordon på båda sidor om gränsen, så det är bara att köra. Med tanke på hundvaktsproblem så får det bli så att Diezel får krypa i skyttegravarna tillsammans med oss. Stackarn blir så fullmatad med nya intryck hela tiden att han kommer bli både epeleptisk och mentalt störd. Fast "Sådan herre sådan hund", och i det fallet stämmer ju den sista åkomman in perfekt... ;)

Bonzo och Vrrom vroom har äntligen hittat en större lägenhet! =D Är så glad att dom inte behövde flytta från stan för att få tag i lägenhet där dom ryms när nya bäbben anländer! Tror dom kommer trivas kanon på Fjälltoppen! Och så blir det närmare att hälsa på dem, så de kommer inte undan... ;) Inte hunnit/kunnat träffa dem så mycket som jag skulle ha velat den sista tiden pga jobb, och nu Lilla Hjärtat. Tyckte att han gott kunde slå sig till ro lite hemma först innan man börjar riva andras hem. Smulan tittar på honom med skräckblandad förtjusning. Inte rädd, men inte överförtjust heller. Men det går bra att klappa honom när han sover =) Och om hon är uppe och knallar så viftar hon bort honom med ett "Ääääääh!" Ser inte så lite kaxigt ut =)

Fy fan vad jag har det bra egentligen! =) Skönt när man slås av tanken om att man har ett bra liv som man trivs med. Love Ior, my family and friends =)
Puss på er!

Nu ska jag äta mut-mat! Studs, studs!

Ledig stavas: a-r-b-e-t-e

Jo, jag jobbar ju liksom. Fast jag skulle varit ledig. En av chiiiferna ringde igårkväll och frågade så snällt om jag kunde jobba ändå. Går ju en massa äckliga sjukor just nu, så vi är lite kort om folk. Ringde runt lite och kollade om någon kunde tänka sig att förbarma sig över Diezel några timmar, och tack och lov så har jag min kusin Micro =) Så nu är man då åter på Alfa. Tycker att jag har skitbra chiiifer, så det är klart att man ställer upp! De har ju alltid fixat så jag har kunnat vara ledig de gånger jag behövt vara det =) Man ska inte krångla till det så förbaskat... =)
Problem 1: Jag är ofantligt kissnödig
Problem 2: Jag befinner mig på Bas 2. Utedass utan värme. Delas med all sköns... människor.
Problem 3: Jag håller på att svälta ihjäl.
Problem 4: Kan inte lämna denna post på ännu ett tag...

.......

De ovanstående 3 problemen existerar inte längre. Nöden har ingen lag, så jag tvingade mig själv att fantisera ihop guldkranar och fluffig sits med värme i. Sen har jag även druckit mig "mätt" på vatten, så hungern är inte lika påtaglig längre. Dessutom kan jag snart bege mig till Bas 1 där kylskåpet finns! =) Så my life problems is solved for now! Fick lite sällskap av Stridis & Zacke en stund så tiden har gått fort!

Sen sist då? Min Diezel har kommit =) Har gått så över förväntan bra att man knappt tror att det är sant! Han blev rumsren efter knappt 2 dygn, fattar redan "Sitt", "Gå på bädden" och "Stanna". Har dessutom lärt sig att sitta och vänta tills jag säger "Var så god" när han ska äta, och det här med koppel hajade han redan första dan. I den här farten kan jag nog få honom att fixa frukost till mig och skjutsa mig till jobbet inom några veckor... ;) Fast han är nog som valpar är mest. Igår kväll skulle vi gå ner och möta Tihi och Trassla för en liten lekstund, och då gick vi minsann en helt annan, jääääättelääääskig, väg som vi inte gått förut. Det blev en fyrbensdragning genom halva Lingonskogen innan jag gav upp och bar honom en bit. Trassla körde sina Ass-Bumpings så Diezel såg ut att ha utvecklat vingar emellanåt, men han verkade inte helt traumatiserad för det. Fick nämligen dra honom typ hela vägen hem igen eftersom han ville fortsätta leka och inte alls ville gå åt ett annat håll. Gissa om han sov som i koma sen... ;)

Nä, nu ska jag till Bas 1 och svulla i mig något ätbart. Hann ju inte köpa med mig något själv, så jag får väl snåläta av någon annan nu och köpa tillbaka sen =)

Studs, studs!

Kiiiiiii-Yaaaaaaaa!




In Your Face!!! ;)

"De é en Do-Be-Di-Do...

...Jag menar Do-Be-Do-Be-Do-Be-Do-Be-Do-Be-Di-Dooooo! Ja men... Hej! Vad är det här? Vilken lattjo liten pryl!" som Baloo skulle ha sagt. Mentalt har jag tillbringat dan med att strosa omkring med händerna på ryggen, kikat lite här och kikat lite där. Har sett mig själv lufsa omkring som en harmonisk björn i godan ro. Stannat till lite då och då, med mitt lurviga arsle i vädret, och käkat lite blåbär. Lyft på lite stockar och stenar för att se om det finns nåt smaskigt att mumsa på. Lufsat ner till vattnet och plaskat lite i solen. Kliat mig lite, och sen lagt mig platt på mage för att sova en stund. Ahhh...  I verkligheten har jag vaknat på tok för tidigt till de vanliga 100 minusgraderna, varit och fikat med Patric och Ior, och sitter nu och räknar ner timmarna på Alfa. Snart ledig! =D

Gick bra att jobba natt också. Gillar faktiskt just det passet som jag körde. Just inatt var man ju en smula sliten, men så ringde Tihi och ville göra mig sällskap, och det fick hon ju så klart =) "Ska lära dig allt jag kan!" sa jag bara. Gick fort med tanke på att jag inte kan så mycket, och att hon är smart och fattar direkt =P Detta trots att hon är blond och kliver in på en däckverkstad och frågar efter "Bult"... ;) Jag befann mig ca 2 steg bakom och bröt ihop på direkten! =D I vilket fall som helst så kom dubbla uppsättningar gröna hökögon fram och vi gjorde ett ypperligt jobb, precis som vanligt! =) Tiden gick sjukt fort med sällskap, och Vips! så var det dags att åka hem och äntligen få sussa!

Hörde ett glatt "Hej hej!" från sovrummet när jag försökte Ninja mig in genom ytterdörren (dvs ta mig in totalt obemärkt för att inte väcka Ior. Det är å andra sidan omöjligt eftersom vi har en ytterdörr som "skäller" när man öppnar den. Ni som varit på besök fattar vad jag menar...) Hur man kan låta så glad vid den tidpunkten är för mig en gåta. Han måste ha saknat mig... ;) Så skönt att komma hem till min Ior =) Han kan bland annat ge komplimanger som ingen annan kan! "Har jag sagt att jag tycker att du är hård?" frågade han när jag kröp i säng.
"Nä" svarade jag och började skratta.
"Jag tycker det. Det är fan stenhårt att orka jobba dygn".
Sötnos... =) Det är ju ingen dans på rosor att jobba dygn, men än finns det studs i den här Tigger´n och då gäller det att passa på!



Imorgon är det D-Day, dvs Diezel-Dagen =D Pratade med kusin Micro tidigare och kom på att jag för bövelen har en massa kvar att fixa innan vi ska hämta hem de små liven! Han måste ju ha något att äta, och något att äta ur! Och så måste det inhandlas hundshampo, för snubben ska badas fortast möjligt. Punkt. Han luktar skogskoja. Fast jag ska inte förnedra honom med något som luktar jordgubb. Ska se om jag hittar något som luktar... handgranat. =)
Så imorgon när hon lämnat av sina hulliganer på dagis så kommer hon förbi och så gör vi gemensam sak av sista shoppingen. Hur det har gått med hundbädden? Spraaaak, spraaak, störning, spraaak! Nu hör jag dig lite dåligt... Hrmm...

Happ... Var väl inte så mycket mer just nu. Ska jobba klart och sen åka hem och vänta på att Tihi och Trassla ska fluffa förbi =)

Kramar till hela världen!

Så sant som det är sagt...

"The wonderful thing about tiggers is that I´m the only one"

Så är det. Jag är unik. Och speciell. Och mycket klädsamt blygsam också... ;)

Hur jag än är som person så finns det bara en enda som är som jag och det är just lilla jag. Allt som har hänt under mina 32 år har gjort mig till den jag är. Djupt? Näe, det bara är så ju. Alla formas under tiden man lever, men jag tror att man i mångt och mycket i slutändan själv väljer hur man "ska vara". Man föds inte elak. Inte glad heller med tanke på hur ungar vrålar när dom ploppar ut... Men ni fattar vad jag menar antar jag? Om jag har en dålig dag och far ut åt alla i min närhet så är det ju faktiskt jag som väljer att göra det, även om det ibland går ut över fel personer och att jag inte menar något illa. Jag hade lika gärna kunnat välja att låta bli. I teorin i alla fall... I praktiken så är det ju lätt hänt att säkringarna brinner och käften osar svavel innan hjärnan hinner reagera och hindra truten från att spotta och fräsa. Men man lär sig. Med tiden... Och under tiden man gör det lär man sig att man aldrig blir fullärd =)

Studs, studs!  =)

P.S. Ior, om du tappar svansen så ring så kommer jag och hjälper dig att leta. Puss på dig!

Varför är rubriken oftast det svåra???

Det tycker i alla fall jag. Speciellt när det är en dag då inget märkvärdigt hänt...

I alla fall. Har bättre studs idag än igår =) Det rullar på här på Alfa, och snart är det dags för de sista 8 timmarna som 004. Känns som om det kommer gå bra att hålla sig vaken. Min idé var att jobba på i ett utan minsta tendens till rast. Så länge man är i farten är det ju lätt att hålla John Blund borta, det är när man sätter sig ner och pustar ut som han kommer smygandes som en pervers farbror med pulver i påsen. (Ehh? Lät nästan lite äckligt...) Nä, bort med honom tills ca 04:00 imorgon bitti =)

Patrick är hemma! =) Och han ska visst stanna rätt många dagar, så Hurra! Vi hinner umgås!!! För ovanlighetens skull... =)

Efter kl 20:00 imorgon är jag leeeeeeeeeeeeeeeeedig resten av månaden! =D Eller ledig och ledig. Jag behöver i alla fall inte kliva i något annat än privata kläder. Sen kommer ju Diezel att flytta hem på fredag så det blir nog fullt upp med honom. Men det har jag ju räknat med så det är helt ok =) Ska bli så himla roligt! I can´t wait! =)

Nä, har noll intressant att skriva så jag ger mig for now.

Ciao!

Jag på pricken...

Precis så här har jag känt mig idag... ;)



En valium och en stor kopp sprit tack!

Idag verkar Universum ha som mål att driva mig till vansinne. Det började redan imorse. Klockan ringde 07:00 och jag kan ärligt talat inte minnas när jag var så ofantligt trött senast! Ögonen kändes helt igensvullna och de Gröna ville inte alls titta fram bakom ögonlocken. Sved som syra i ögonen när jag trots allt försökte vakna. Började känna en viss irritation så frö i kroppen.

Vinglade i alla fall upp, fick på mig kläderna och småpratade med Ior lite under tiden som jag gjorde mig i ordning. Gjorde misstaget att fråga hur kallt det var ute. Svaret blev, Citat: "Men dra k*ken i gruset! 27 minusgrader!!!" Slut Citat. Kände hur irritationen började gro. Ja, jag vet att vi bor norr om Polcirkeln och att det är normalt att det är så pass kallt emellanåt på dessa breddgrader, men när "emellanåt" börjar kännas som en livstid så tröttnar ju vem som helst. Speciellt om humöret svajar...

Fixade färdigt, och ilade ut till Sture. "Tur att den stått i motorvärmare nästan 10 timmar i alla fall" hann jag tänka medans jag fipplade med att ta mig fram till bilen. Låser upp, öppnar dörren och börjar kliva in. Mitt i steget slår det mig att det inte är den minsta lilla skillnad på temperaturen utomhus och den inne i bilen, trots 10 timmar i motor -och kupévärmare. Sätter mig på något som känns som plåååååt... "Huuuurraaaaa för heeelskinn..." väser tanken i mitt huvud. Vrider om startnyckeln och Sture startar med ett skrik. Inte ett "Brum" eller ett "Vroom", utan ett "Eeeeiiiiiiiiiiiiiiii!" samtidigt som ett avgasmoln av gigantiska mått Poffar iväg och sakta lägger sig över hela kvarteret. Känner hur irritationen slår rot ordentligt samtidigt som jag försöker få Stures teknik att svara. Växellåda, gas/bromspedal, ratt. ALLT är likstelt.

Väl på kontoret finns det inga motorvärmarstolpar lediga. Detta innebär att jag måste in på kontoret, hämta bilnyckel och fjärrkontroll till garageporten, köra ut en av firmabilarna för att sen kunna köra in min egen. Gnällig? Utan tvekan. Spred en doft av svavel omkring mig. Åtminstone 3 säkringar hade brunnit i knoppen redan.

Mellan 8-11 frös jag arslet av mig som Agent 007 (börjar bli mitt hatpass) innan jag åkte ut hit till Stridspostering Alfa. Väl här tog jag firmabilen, åkte tillbaka till stan för att tanka den och sen tillbaka hit igen. Hade varit -34,5 när Tihi kom imorse. Sååååå exooootiskt... Några timmar in på detta pass så blev jag faktiskt riktigt arg för första gången under min verksamma tid som Agent. Tar inga detaljer, men om jag försöker få klarhet i något, och inte kan få tag i den person det gäller (pga att exempelvis telefonnummer saknas eller liknande) och då istället måste vända mig till denna persons chef, så ska jag FAAAAAN inte ha en massa skit för det! Berättade för denna chef den information jag fått gällande en viss sak, och att jag ville kolla upp det. Chefen lovar att återkomma. 10 minuter senare ringer den personen som mina funderingar gällde, och är mer eller mindre skogstokig. Försökte lugnt och sansat förklara till en början, men när jag får ett "Ni måste ju för fan se till att ha rätt information innan ni ringer till min chef och skäller ut mig!" i örat, då brann hela säkringsskåpet, alla huvudsäkringar och hela tålamodet ner till grunden. Irritationen slog ut i full blomning! Tog till min Skarpa röst, bad personen lugna ner sig och lyssna ooooordeeeentligt. Förklarade ytterligare en gång och då lugnade personen ner sig en smula. Sen när blev en fråga en jävla utskällning?!? Varför tror du att jag ringde din chef ditt satans ufo?!? För att få i-n-f-o-r-m-a-t-i-o-n så klart! Var så arg så jag kokade! Som tur är så kan jag vara saklig trots att jag är svinförbannad (åtminstone i tjänsten) så innan vi la på luren så var alla problem ur världen...



Nu är den här dagen snart slut och jag ska hem och fantisera om en valium och en kopp sprit (skulle aldrig stoppa i mig varken det ena eller andra även om det fanns hemma) tills Ior kommer hem. Då ska jag fixa lite kvällsfika och sen kräva lite mys. Struntar i att jag imorgon ska jobba typ 1 ynklig timme på morgonen som 007, för att sen jobba 8 timmar på Alfa och sen direkt jobba typ 8 timmar som Agent 004. Blir ett jobbigt dygn, men skit samma. Ska ta en fika med Tihi innan det är dags för Alfa, och det piggar alltid upp =)

Nu ska jag samla ihop min svans och leta reda på mitt Studs (som varit borta större delen av dagen) och avsluta här. Hem ljuva hem, här kommer jag!!! =)

Förgiftning!

Kan vara så att OM dinosaurierna fortfarande domderat här på jorden så hade det "kaffe" som jag just anordnat kunnat vara mänsklighetens räddning. En liten sipp av det här och jag lovar: Pang! Bom! Tjoff! Utdöd. Uppdraget slutfört. Applåder och visslingar. Nobels ALLA priser. Fester till min ära, rikedom och berömmelse, lyxvilla på Rivieran, champange och rosa fluffig boa. Ahhh, vilket liv... :) Fan, synd nästan att dom hann dö ut innan mitt Coffee of Doom hann ut på marknaden. Tigger, en hjälte i Universum! :)

Studs, studs!


Magknip!

Åh, j***ars vad ont i magen jag har... *kör profylaxandning* Tror jag gått och fått kolik på äldre dar... :( Kan i och för sig vara så Gud straffar somliga direkt. Snodde nämligen en liiiiiten tallrik yoghurt av en kollega utan att fråga (hade jag frågat hade det ju inte kunnat benämnas som "snott") och det får man lida för nu :( Att jag faktiskt skrev en liten lapp verkar Den Allsmäktige inte bry sig om. Han kan kanske inte läsa?

Nåväl, det går väl över :) Stridspostering Alfa som gäller i några timmar till. Sen blir nästa anhalt Postering Charlie och lite utövande som Agent 007 (inte i närheten lika spännande som hjälten på film med samma namn...) SEN ska jag nog hem. Om jag inte kikar förbi Bonzo och Vroom vroom först :) Känns som om det var jättelängesen som jag hann förbi där på "riktigt"! Varit mer "Hej-hej!-Kul-och-se-er!-RRRIIIIIIING!!!-Hallå?-Fan-jag-måste-åka"...

Sen så bara MÅSTE jag ta tag i det här med hundbäddsskapandet! Han kommer ju hem på fredag min lilla Diezel! :D Och han måste ju ha en bädd och sussa på. Hinner kanske börja lite idag redan, så får jag knåpa på så mycket jag hinner fram till  fredag. Ior jobbar ju ändå eftermiddag så jag har ju hela kvällen på mig att syssla med osocialt pillrande med skumgummi, tyg, nålar och kardborreband. Slutar väl med att jag trampat in en nål i foten, sytt fast kardborren i tröjärmen och fått skumgummi i näsan... Inte så bra på "tjejiga" saker, men skam den som ger sig! Det man inte har i talang får man istället ta på envishet :) Och kan man skicka folk till månen så vore det ju en skam om jag inte skulle lyckas åtminstone halvdant med att fixa ett tygfodral till lite skumgummi... *kaxar upp mig rejält och ler överlägset*

Näpp, nu ska det kokas Rävgift så det finns färdigt tills Tihi anländer. Tihi behöver kaffe. I torsdags behövde hon en bult också, hahahaha! ;) Skönt med folk som har förmågan att prata först och tänka sen. Vi borde bilda klubb :)

Balubas for now!


Saknar...

...en hel del människor som jag lärde känna när jag bodde i Sthlm.
-Reneé, min Darling! :) Vilken guldklimp du är! Aldrig mött en människa som är beredd att offra så mycket av sig själv för någon annan. Tack för att du alltid ställde/ställer upp! Vi pratar för sällan, men jag ser dig som en av mina absolut bästa vänner! Krama dina grabbs från mig och ge Gustav en smarrig firre från mig :) Kom och hälsa på snaaaart! Love you!
-Lena, min Landlord! :) Du räddade min mentala hälsa genom att låta mig bo ute på landet ;) Miljoner tack!
-Jocke N, min "snort-buddie"! :) En Spånga-macka nån gång? :)
-Janne L! :) Du är helt sjuk i huvudet and I like it! Dina perversa mail är helt underbara och kan vända vilken dålig dag som helst till en rolig dag :)
-Ante, "Min Ante"! :) Trodde väl aldrig att det skulle vara så roligt att åka kranbil :) Många mil och många roliga samtal och glada skratt. Vi hörs också av för sällan! Miss you! :)

Schultzen, Uhlander, Camilla och alla som jag glömt: Kraaam! :)


The Muppet Show!

"Da Da Da Da Da-Da Daaa! Da Da Da Da-Da Daa! Da Da Da Da Da-Da Da Da Da Da Da Da Da Daaaaaa!"
Idag praktiserar jag hos Mupparna. Känns det som i alla fall. Stridspostering Alfa är sig inte riktigt lik. Dagens kommentar:
-Men guuu vikken härli röst du har!
Nämen Åh! Tycker du?! Åh, men himmel vad glaaaaad jag blir! (snorar och snörvlar) Jag tror nästan att jag hoppar högt av glädje! (harklar slem) Tack så hemskt mycket, det lever jag på resten av dan! (nyser...) Förkylningar är tydligen nyckeln till diverse höjdarkommentarer. Må jag bli frisk fortare än kvickt...

I alla fall. Total blogg-torka för tillfället så jag återkommer!

Studs, studs!

Alla Hjärtans Dag ? ! & Öh?

Det märks att Dagen D närmar sig. Alla Hjärtans Dag. Överallt ser och läser man om detta fenomen. Det enda jag brukar reflektera över det datumet är att jag kuggade på teoriprovet till körkortet precis den dagen för närmare 100 år sen. Hade en kompis som på fullt allvar funderade på att göra slut med sin pojkvän för att han inte uppvaktade henne på Alla Hjärtans Dag. Hmm... Lite väl överdrivet? Jo, det tycker i alla fall jag. Själv har jag inte blivit uppvaktad en enda gång på just denna speciella dag, och jag skulle bli Ytterst förvånad om jag blev det i år (inte meningen att låta så bitter... ;) ) Jag tycker det är viktigare att man visar sin kärlek och uppskattning i vardagen, och inte hänger upp sig på specifika dagar :)
Däremot är jag av den sorten som tycker att det är roligare att ge än att få, så jag kanske fixar nåt onödigt gulli-gull till Ior bara för att... ;)



(googlad bild)

Puss på alla glada, tokiga och härliga vänner! Vad vore väl en bal på slottet utan er? :)

Ior, du är bästigast i hela världen och jag blir helt studsig av dig! :)

I ett hus vid skogen slut...

...liten Tigger tittar ut
Tiden går ej fram så fort
hittar ej min port.
Hjälp ack, hjälp ack, hjälp du mig
annars söver lugnet mig
studsar runt och sjunger strunt
hjälper ej ett... dugg.

Eller hur det nu var. Tiden går i alla fall långsamt här på Stridspostering Alfa, Bas 2. Längtar hem till Ior´s potatisgratäng och färskostfyllda lövbiffsrullader! :) Jag har världens snällaste sambo, så är det bara! Sen skulle Tihi fluffa förbi med Trassla och dricka en kopp te. Inte Trassla då, bara Tihi. Monstret får nöja sig med vatten, och kanske nån góbit. Måste nog åka förbi Statoil innan jag åker hem... ;)

Varit på äventyrsresa med bland annat Tihi idag :) Varit som Alice i Underlandet på förmiddan. Rätt intressant, men jag tvivlar på att jag minns ens hälften av allt imorgon... =Z Väl uppe i dagen igen såg jag Molle som precis var på väg ner i samma Underjord som vi just kommit upp ur. Körde en Silvia-vink innan vi försvann ner i nästa hål. Hur många hål kan det finnas egentligen? Många, uppenbarligen... :P

Hoppas Ior hunnit förbi Legala Knarkarkvarten idag! Det vill säga Apoteket alltså. Totalslut på Treo hemma, och även om min huvudvärk är tusen gånger bättre nu än för två veckor sedan så måste det ändå finnas hemma. Är trots allt det enda "normala" preparatet som hjälper när skallen hotar rämna. (Fy f*n vilken ointressant läsning! Jag till och med tråkar ut mig själv...)

Sture var för övrigt sur på mig imorse. Vred om startnyckeln och han spottade och fräste, men brummade gjorde han då inte. Näe då, istället hasplade han ur sig en massa tekniskt bjäfs som "motorprestanda nedsatt" och hotade med "elektronisk startspärr aktiverad". Blev nästan ledsen i ögat och ringde i halvpanik till Ior (som givetvis hunnit åka typ 30 minuter innan) som utan krusiduller hoppade in i sin gamla Olga och kom till undsättning. Fast tjurig som jag är så tvingade jag Sture att starta 10 sekunder innan Ior hann hem. Sture behöver visst lite fler timmar i motorvärmare när det är så här smällkallt. Lite mer förspel, så att säga, höhö... 1 timme räckte visst inte. Jobbigt...

Näpp, ska lägga upp tassarna på bordet en sväng och fundera över livet. Inte så allvarligt som det låter dock... :)

Studs, studs! :)


Ny istid?

Vi har ingen vanlig firmabil. Vi har skapat en helt ny modell, med lite hjälp från Kung Bore. En Volkswagen Igloo blev det. Den har sin charm, även om den är en smula svår att komma in i. Designern hade nog inte det praktiska i åtanke, utan körde mer på form än funktion. Vi är förvisso kamouflerade så det förslår eftersom det ser ut om en snöhög färdas längs vägarna här. Det kan ju i vissa situationer vara praktiskt (?)

Nu ska jag strax bege mig hemåt till slask-mat och Ior! :D Hungrig som en Tigger, och vill kramas massor med min Ior! Stackarn hade en j**la huvudvärk imorse när han kom hem, så han ska få ordentlig ompyssling ikväll. Lite massage kanske :) Och mys så mycket han bara uthärdar :) Och bråkar han ska jag limma fast hans tofflor i golvet så han landar på näsan imorgon bitti. Synd bara att han inte har några tofflor... ;)

Just ja! Var till optikern och gjorde synundersökning tidigare idag! Var inte alls så blind som jag känner mig, men nu blir det snart Hököga :) "You can run, but you can´t hide!" Moahahahaha! Jisses, för mycket film, för lite liv... ;) Valde till och med bågar på 3 minuter! Det du! Hade gått ännu fortare om inte optikern kommit med par efter par. Hon såg så förvånad ut när jag hade bestämt mig :) "Ja, det gick ju ovanligt fort!" sa hon. Joru, jag är snabb emellanåt serru! :P

Och nu måste jag snabba mig och jobba klart , hej då, nu ger jag mig iväg, VROOOM!

En helt vanlig dag...

Det är precis vad det är. Helt vanlig. Man jobbar, äter, skiter och sover. Jobbar mer än jag sover, och skiter i princip lika mycket som jag äter. Kräsmagad? Har redan tidigare påpekat att det finns andra bloggar att läsa i så fall, så: "You can´t touch this!" Hehehe... ;)

Mitt barnvaktande av Smulan gick schiiitbra :) Vi var till fammo och faffa ett tag och sen var vi till min kusin Micro på kalas. Hennes lilla grabb fyllde 2, och det var minsann lite spännande. Skulle ge henne till min moster medans jag skulle ta av mig jackan, men då plockade hon fram storlungorna, så jag fick vackert ta tillbaka henne och stoppa tillbaka lungorna i hennes lilla kropp igen. Efter typ 2 minuter så var hon på golvet och hasade iväg på rumpan för att undersöka omgivningarna :)

Somnade som en liten sten efter att ha plockat fram lungorna igen och några krokodiltårar. Total tid mellan läggning och insomning: 8 minuter. Dock utan att ha ätit någon välling...

Smög ner i sängen inte allt för långt efteråt (pensionärsvarning, jag vet, jag är gammal och trött, bla, bla, bla...) och somnade så småningom. Inte varje natt man har en liten tösabit på drygt ett år i sängen, och hur det kommer sig att hon ska stampa takten till något helt ohörbar sång medans hon sover lär man väl aldrig få veta... ;)

Klockan 06:04 på lördagmorgon vaknar jag av ett "pa-pa"viskandes i rummet. Tog ett tag innan jag fattade vad i hela friden det var för något, och framför allt: vart i rummet kom det ifrån??? Det visade sig att den lilla hade ålat ner till fotänden(?) under natten och nu satt där helt vaken och glad och väntade på att "Pa-pa" skulle plocka upp henne. Det blev istället Snygg-faster, som dagen till ära verkade ha fått ström genom kroppen när hon sov. Hade en frilla som granskades med kritiska små ögon. "Vänta du bara", tänkte jag, "konstigare saker än så här lär du få se" ;)

Ville inte ha nån välling på morgonen heller, och eftersom jag är dåligt utrustad för alternativa lösningar inom det området så åkte vi tillbaka till Pa-pa och Ma-ma lite tidigare än jag tänkt. Kan ju inte svälta heller :)

Efter det blev det en tripp till Jokkmokk och marknaden där trots att det var riktigt kallt. Ior´s present i form av HMK-skor visade sig stå emot kyla precis hur bra som helst! Love them! :D Varm och gó om tåssingarna heeela tiden :D Puss på dig Ior för världens bästa present!

Igår var vi återigen och hälsade på valparna :) Visst é han stilig min Diezel? :)

 

Helt galet stora tassar, och nästan pappa upp i dagen :)



Han flyttar in nästa fredag, om 11 dagar! :) Inser nu hur brådis det börjar bli med bla bilbyte & bädd-fixande. Fast varför stressa? Det får bli till att åka Sture tills vidare. Kan ju inte bara rusa iväg och impulsköpa en bil. Igen... ;)
Om jag nu bara kunde få de två sista arbetspassen bortbytta under hans "inflyttningsvecka". Vore ju guld om man kunde vara hemma åtminstone hela den veckan. Måste kolla lite med några kollegor...

Näpp, måste förflytta mig. Återkommer!

Zzzzzzz... Arrghhh!

Idag är jag Riktigt trött... Blev 1½ dygn med dom gröna öppna, och idag vill dom bara åka igen. Försov mig så klart. Har stängt av klockan istället för att snooza, och vaknade samma tid som jag skulle ha varit på jobbet. Arrghhh! Upp och hoppa, på med kläderna och ut i den arktiska kylan, och vad ser jag? Inte nog med att det säkert kommit en decimeter nysnö, den där jääääävla motorvärmarkabeln är inte där den ska vara, dvs ihopkopplad med Sture. Näe då, den hänger så fint på den där töntiga lilla grenen på grannens rosenbuske (grannens rosenbuske inkräktar på vår tomt och då får dom finna sig i att den används till kabelhållare...) Tänk om han hade slitit sig?! Sture alltså. Vet ju aldrig vad som kan hända när han inte hålls kopplad. Tack och lov att det är -21 idag! Han är liksom en smula växelvarm, och tar sig inte så långt när det är kallt. Han blir seeeeg... :P

Startade i alla fall upp honom och tänkte att han kan gå på tomgång medans jag kilar in igen och gör upp en eld så inte Ior behöver frysa ihjäl när han kommer hem. Kombinationen lat och genomfrusen  gjorde att jag dessutom, korkat nog, tänkte att då hinner rutorna tina upp så pass att jag inte behöver skrapa dom. Men har ni sett snön som singlat ner från skyn den sista tiden?!? Finns ju ingen fönstervärme i världen som biter på den! Näääerå, den ligger f-n kvar som en extra vindruta och bara vägrar tina. Sen när man ilsket inser att man i alla fall måste skrapa rut-h¤%#"&!t så lossnar det i stora flak. Va?! Vad är det för j¤%la snö? Snöflinga heter ju Snowflake på engelska. Härmed försvenskar jag det och döper den nya varianten av Äckel-snö till Snö-Flak. Crap...

Igår kom Robban och Krille och käkade middag. Riktigt sjuka typer så dom passar min humor perfekt :) Ior har faktiskt bara bra och roliga vänner, och det är ju alltid skönt när man kommer överens. Blir ju liksom så mycket roligare då :) Tryckte i oss potatisgratäng och Ior´s supersmaskiga lövbiffsrullader, och sen blev det glass i stora lass för grabbsen. Själv lät jag bli, duktigt nog. Försöker dra ner på sockerintaget för att se om min huvudvärk blir bättre, och hittills känns den faktiskt bättre :) Läste en massa om sockerberoende på nätet och det fanns en heeeel del symptom som stämde in på mig... =Z Så ett försök att dra ner på sockerintaget kan ju inte skada :)

När jag slutar idag så måste jag åka förbi en optiker och ta tag i det här med synen. Trött på att vara halvblind, så nu är det dags: både glasögon och linser måste införskaffas :) Ingen höjdare att fluffa omkring (fluffa, kan vara det ord som är absolut skönast just nu :) Tack till Tihi för inspirationen... :P ) i blindo när man ska försöka hålla ordning och reda både här och där. "Is it a bird? Is it a plane? No! It´s Superman!" Typ...

Sen måste jag hinna ta en liten tupplur åtminstone innan Smulan Von Klåfinger kommer (eller om jag ska hämta henne, vet inte än). :) Annars kommer jag somna på soffan och den lilla får fritt utrymme att peta i sig pellets, värmeljus och annat "Bäääp!" (Skräp) som hon kommer över. Vore INTE bra.

Imorgon blir det kanske marknad i Jokkmokk, och på kvällen ett besök hos Diezel med syskon :) Ska försöka få riktigt bra bilder så man kan lägga upp några här och man faktiskt ser vad det ska föreställa... ;)

Nä, nu dags för förflyttning till Bas 1, och intag av frukost. Hungrig som en riktig Tigger :)

Inte långt kvar!

Kan börja räkna ner minutrarna nu :) Varit en del småstrul under dagen, alla har krävt min uppmärksamhet samtidigt, och hur dom nu tror att jag inte ska drabbas av en härdsmälta i reaktorn av såna krav en dag som denna förstår jag inte. Blivit Tilt, Error, Offside och körförbud flera gånger. Jag väljer att se det som att jag ger dom en gratislektion i hur man får bättre tålamod... ;) Och eftersom gratis é gott så är dom säkert tacksamma :P

När jag kommer hem så ska jag ställa mig och hoppa i sängen så Ior får ett studsigt uppvaknande :D Vi Tiggrar studsar ju så bra! Speciellt när vi inte sovit och lyckats komma förbi komastadiet och in i "min-hjärna-har-slutat-skicka-trött-signaler-till-kroppen-och-istället-ersatt-dom-med-stuuuuds!" :D Heheheeee... Han har förvisso jobbat natt, och ska jobba natt resten av veckan, men det gills inte. You can´t touch the Studs! Can´t touch this! Ior kommer säkert uppskatta Tiggers imitering av Mc Hammer :) Haha, fy ända in i H%}/$#e vilka roliga bilder jag fick i huvudet! Min Tiggersvans som viftar i takt medans jag kör MC Hammer-dansen och sjunger för fullt i en obäddad säng (snubbel-faktor= Hög) allt medans Ior yrvaket försöker förstå vad som händer. Avslutar med ett rejält: "Jo känt tatch dis!", samlar ihop min svans och går ut i köket och dricker te. Då skulle det vara färdigsovet för min Söt-Ior. Han skulle antingen kliva upp, göra slut och kasta ut mig, eller så skulle han garva och bara vara tvungen att kliva upp för att ge mig en Valium eller två. Ett tredje alternativ är ju förstås att han skulle ligga kvar i sängen, alldeles likblek och rädd, med täcket upp till näsan. Fast han är både tålmodig och tuff, så det skulle nog gå bra i alla fall... :D

Nä, nu jävvlarrrrr, ska jag ge mig för idag :)

Studs, studs!


Favorit i repris...

Så gör man det igen då. Håller sig vaken över ett dygn. Klev upp 10:00 igår och sen dess har man varit i farten. Körde några timmar som Agent 007 under dan, sen snabbt som fan och handlade och direkt hem och laga mat till både Skitungen och Bonzo & Vroom vroom. Och till mig själv och Ior så klart :) Satt och pratade ett tag och sen var det bara att hoppa i skorna och ge sig ut i natten som Agent 004. Och pga lite personalprobem så sitter jag nu åter igen på Stridspostering Alfa fram till 12. Om jag fortsätter vara så här snäll så kommer jag nog kanske till himmlen när jag dör... :P

Fast jag måste ju erkänna att jag inte är lika pigg den här gången som jag var förra gången. Nu tror jag mest att det beror på den här J%¤#a förkylningen (som äääntligen brytit ut! Eller "Äntligen" är väl inte rätt ord. Jag hade hellre sett att den självdog och drog sig tillbaka till den lilla helveteshåla den kom ifrån...) och mitt superknasiga ryggont. Känns som om jag har liiite feber, halsen värker och känns tjock och jag har en röst som inte är av denna värld! :Z  Hesa Häxan, det är jag det! :)  Och ryggen sen då! Rucken vettu! Känns fint som fan när jag vaknar och kliver upp, men efter ungefär en timme så börjar fanskapet påkalla uppmärksamheten. The hard way. Har inga större problem med att böja mig fram och plocka upp saker eller shake that booty (jorå, jag har testat. Och Ior garvade. Tack... ;) )  Det är att som är det jobbiga. Och att ta sig in och ut ur bilen. Promenadbiten känns bäst när man intar den så kallade Frågeteckenspositionen. Det vill säga: man skjuter fram höften ganska långt samtidigt som man anlägger Gamnacken. Kollar man i profil så påminner man om just ett frågetecken. Då det gäller biten att ta sig in och ut ur bilar så kan man väl lite försiktigt påpeka att det känns som om det hade varit lättare att fösa ut en dräktig björnhona med dåligt morgonhumör än att tråckla ut mig ur en bil. Gung-gung-gung och Heeeeej och Hååååå och ytterligare ett Guuuuung och Plopp! så är jag ute. In går bättre. Man kan ju alltid trilla baklänges in i bilen, och landa med en prakt-duns på sätet. Det gäller bara att komma ihåg att även här anamma Gamnacken så man slipper bulor i bakskallen. Jag lärde mig efter El Giganto Bula nr 2... Bättre sent än aldrig...

Imorgon ska Smulan Von Klåfinger sova hos oss :) Lär bli ett träningsläger på hög nivå! En fröken som ska pillra på allt hon inte får pillra på, och en något äldre "fröken" som ska se till att hon inte pillrar på "se-men-inte-röra"-prylarna. Två "envisor" med två vitt skilda viljor. Spännande :) Kommer nog gå jättebra! Vi ska hålla oss sysselsatt med en massa roliga leksaker, och passa på att göra en massa hyss när vi har huset heeelt för oss själva. Ior jobbar natt så man vet aaaldrig vad vi hittar på... ;) Lite smink, lite piffiga kläder, lite vin... Höhö, as IF! :P Bättre faster än så är jag faktiskt. Sånt får hon vänta med tills hon är 40. Minst! :P

Nä, nu måste jag åka tillbaka till Bas 1. Lite för tidigt egentligen, men får jag inte kaffe snart så dör jag, och det är groteskt dåligt med kaffemöjligheter här på Bas 2... Jag hävdar Nöd/Nödvärn/Barnens rätt i samhället och Allemansrätten ifall det dyker upp någon som vill stämma mig.

Mors for now!

Så va de lagat! :)

Så där ja, nu är det bättre ordning på torpet, och ingen behövde sätta livet till nu heller :) Halleluja!

Gått och blivit lite småförälskad också. Typiskt... I en bil. En blå bil. En Saaaab dessutom. Inget fel på dom direkt, förutom att själva företaget sitter så djupt i den ekonomiska skiten att man undrar om dom kommer ta sig ur det överhuvudtaget. Ior uttryckte det så fint: "Hur hade du tänkt få tag på reservdelar när den går sönder om Saab läggs ner?" Hmm, jag hade tänkt att den inte skulle gå sönder alls faktiskt, och därmed är reservdelsproblemet redan löst: jag kommer ju inte behöva några :P Kikat lite på en Ford Mondeo också, men det känns fan inte riktigt bra. En Ford..? (Ford Mustang Fastback från typ -67 däremot skulle vara en heeelt annan sak!) Har på nåt sätt svårt att se mig själv i en sån. Inget direkt fel på dom heller, men i min skalle är det mer en "Jag-skjutsar-mina-32-ungar-till-fotbolls/hockeyträningen-innan-jag-åker-och-storhandlar"-bil. Saaben kändes mer som en "Jag-åker-ner-till-"moffa"-med-Diezel-innan-jag-drar-på-jobbet"-bil. Gigantisk skillnad va? ;) Nåväl, jag och Ior åker ner till Boden/Luleå på fredag för att kolla lite, så man får se vad man kommer hem med. Om man nu alls kommer hem med något. Annat än Sture förstås :) Attans, så dyrt det blir att skaffa vovve när man inte har den bil som krävs att frakta det lilla livet i. Men i värsta fall får det bli till att åka Sture tills vidare, så enkelt var det med det :)

Imorgon blir det ett gästspel som Agent 007, och sen på kvällen är det dags att axla rollen som Agent 004. På torsdag är det 009 som gäller. Hur nu det ska gå med min sabla rygg. Vete fan vad som hände med den egentligen, men helt plötsligt idag så började den ställa till ordentliga problem! Stel som en pinne, och jag har inte ens gjort något, typ lyft något tungt eller så. Domedagsorden började hagla direkt: "Det är säkert influensan! Halsont och värk i kroppen, det är första tecknet det!" Jasså? Det kanske bara är en liten förkylning och början till ryggskott? (vem fan kom på att det skulle heta ryggskott??? Låter ju helt mordiskt...) Nåväl, hellre ryggskott än nackskott, hahahaaaaa... Jisses...

Näe´rå, nu är det snart dags för en sista förflyttning mellan baserna innan jag får skutta i Sture och bege mig hemåt. Så, Stridspostering Alfa, over and out!

Mysipysi med living candles and snus!

Stridspostering Alfa, Bas 2. Har man lite tråkigt får man åtminstone göra det lite mysigt, så nu sitter jag här med en supergó snus under läppen och har eldat på lite värmeljus i våra ursnygga... vad f*n heter det nu? Värmeljuskoppar/glas/hållare/bumlor/stuffs... Ni fattar... :) Cosy som bara den :)

Nu är det värsta rusningstiden, och man kan inte låte bli att förvånas över hur otroligt laglöst land det blir här då. Folk kör som galningar, det väller ut folk från alla möjliga fordon och det parkeras och stannas på det mest konstiga ställen! Är ett rent under att ingen har krockat eller blivit påkörda ännu... Nä, måste gå ut och ta tag i det här innan nån anhörig måste beställa gravstenar och kistor... =Z

Återkommer!

Vänner :)

Just återkommit till Bas 1 här på Stridspostering Alfa. Tiden har gått jättefort tack vare några av mina vänner :) Pratat med Tihi i luren och vips! Så hade det gått en halvtimme :) Hon har tillfälligt dumpat mig och dragit till Sthlm med en annan (!!!) kollega på utbildning. Sabla vänsterprasslare... :P Nåväl, hon är ju hemma snart så då kan vi ringa och skrika "FIKAAA!" åt varann igen :)

Och sen min kompis Patric! Träffade honom första gången när jag var 15, och tja, sen dess har vi lånat spadar av varann, kastat sand och klättrat i träd ihop :) Typ. Saknar honom faktiskt jättemycket. Har bor i S-vall och är inte hem så där jätteofta, och jag är ju då aldrig i S-vall, så det blir inte så mycket trädklättringar längre. Saknar det... Tur att det finns telefoner, vad gjorde man annars? :) Fördrev en stund med honom i luren också, men var tvungen att be om att få återkomma då mitt jobb gjorde sig påmint, så jag ska slå honom en signal när jag sitter i bilen på väg hem istället. Vilket är om 15 minuter, så jag ska lägga ner detta bloggande för dan och istället avsluta mina plikter. Ska hämta pizza på vägen hem, och sen ska jag turbomysa med Ior tills han måste åka på jobbet. Kanske ringer hans chef och säger att han blivit kidnappad och inte kan komma och jobba... ;)

På återsnöande!

All världens pussar och kramar på Ior och Vänner! :)

Snigel på ögat?

Inte riktigt på ögat, men väl i klockan. Det är för lugnt på mitt jobb idag, vilket resulterar i att det känns som om tiden står still. Fixat med lite smått och gott, fortsatt min lilla koll av register som jag påbörjade under helgen, men dessa siffror snurrar i skallen även nu så det blir korta sessioner i taget...

Bonzo och Vroom vroom är äntligen hemma med lilla Smulan igen :D Den lilla rackarungen har, i fasters frånvaro, fräckt nog lärt sig att gå medans de varit borta. Va?!? Vad är det för sätt att behandla sin Snygg-faster på? En Snygg-faster måste ju få äran att alltid vara med när stora framsteg i utvecklingen görs! Om inte annat så borde det rent statistiskt sett vara omöjligt att missa såna saker med tanke på att jag i princip bor hos dom (kanske därför dom flyr stan ibland, för "å få va sig själv för en stund" som reklamen för Norrlands Guld säger...) Men hon verkar samla olika kunskaper i nån form av tank, som hon sen plockar fram och släpper lös när jag INTE är närvarande. Skitunge... ;) Men eftersom hon sken i kapp med solen tidigare idag när hon kom knatandes emot mig så kan man ju inte göra annat än att smälta totalt. Applåder och visslingar! Och insikten om att nu jävlar blir det jaga av... Hehe! ;)

Min hals gör ont. På tal om ingenting. Började härja redan igår, och det är inte bättre idag. Har inte varken tid eller lust att bli sjuk nu! (När har man det egentligen???) Måste jobba så CSN kan få sina sabla pengar i slutet av månaden. Dom har chockhöjt min "avbetalning" eller vad man nu ska kalla det. Och det bara för att jag råkade tjäna riktigt bra med pengar under 2007... Är väl inte mitt fel heller?! Bara för att jag råkade vara regionchef i Sthlm då, tsss... Nåväl, det är som med allt annat man dragit på sig i räkningsväg: det är bara att betala och se glad ut. Eller i vart fall betala...

Näpp, dags för en förflyttning till Bas 2. Återkommer!

Söndag, söndag, söndag...

Diezel var helt enkelt så sabla söt att man kunnat stoppa tänderna i honom! :D Längtar om möjligt ännu mer tills han får flytta hem till oss i lingonskogen! Fixat det mesta gällande koppel, halsband och såna grejer, men har ännu bädd-problemet kvar. Hittar inga häftiga, och de häftiga som jag hittar kostar kring 1300:- Inte riktigt den prisklass som passar mig, så jag har beslutat mig för att göra en egen :) Har jag nu lyckats utbilda mig till möbelsnickare så borde jag väl kunna knåpa ihop nåt bäddliknande till jycken? Inbillar jag mig i alla fall... Bild på den lille kommer som sagt.

Efter att jag kom hem från valp-tittandet igår så åkte jag och Ior till Molle & Sambo och surrade lite strunt och käkade tårta. Molle har numera fått inträde i The Big 30´s Club, så vi hälsade honom varmt välkommen... ;)

Ior är ute och busar runt på skoter idag, och liiite avis är jag allt. Vill ju testa mina fantastiska HMK-skor som jag fick av Ior då jag fyllde år. Kanske nästa helg :) Fast då jobbar ju Ior så klart kom jag just på... Typiskt. Vädret är i alla fall toppen för skoter-bus! Klarblå himmel, kritvit snö och typ 10 minusgrader. Inte mycket att klaga på då direkt :) Själv har jag 3 timmar kvar av den här arbetsdagen. Har bla städat här och gått igenom listor så ögen är helt dimmiga och huvudet fullt av siffror. Till sist var det så mycket siffror i omlopp att jag helt enkelt bestämde mig för en paus innan jag hann ställa till med ett världskaos i systemen. Ett ynka samtal på hela dan. Snacka om telefonterror, suck... Men det gör ingenting egentligen. Skönt med några lugna dagar emellanåt, och jag trivs ju faktisk bra här :)

Näpp, himmel vilken trist smörja det här blev. Slutar nu innan jag själv somnar av tristess...

Snöboll på tristessen!

P.S Alla dessa "Bad hairday"-mössorna går mig på nerverna. Schiiiitfula... =Z

RSS 2.0