Men god morgon då för fan...

Jag är ledig! Jag tänkte sova hela dagen! Det gick ju schhhiiiiiitbra!!!! ;-( Vaknade strax efter 07:00 av att det kändes som om ryggen höll på att gå av. Ont i huvudet och Ior lät som ett sågverk. Suck...

Onsdag var kanon! Frossade på Make Up Store... ;-) Så när det är dags för min årliga partykväll är jag redo! Egentligen rent idiotiskt att lägga så mycket pengar på något man använder ett par gånger om året, men det skiter jag i. Jag ÄR en idiot. Lev med det =)

Gårdagen tillbringades med liiiite ordinarie jobb och massor med jobb på hemmaplan! Städade i ordning både gästrum och relaxavdelningen, och slogs dessutom för mitt liv med all tvätt. Jag överlevde, men blev en aning wounded in action. Stukade lillfingret. Fråga inte...

Idag är det nagelfixande och slagsmål med resterande tvätt som gäller. Nu är det dock läge att sparka ut hunden...

Så, God Morgon på er!

Det äro icke lönt att bedja?

Det snöar fortfarande... Och är plusgrader samtidigt. Vilket innebär att det inatt kommer frysa på när minusgraderna smyger sig på. Vilket i sin tur innebär att det kommer vara snorhalt på vägarna under nattens pass. Morr...

Nå, klar på Alpha för idag. Gått utan problem även idag =) Nu är det några timmars sömn planerat så man orkar hela natten. Hjärtat Ior har lämnat voffen hos sina päron (gulle dem!) så jag behöver inte bry mig om något annat än att sussa =) Sen blir det en dusch och så på med Workoholic-utstyrseln igen...

Nu: sängen! Ska lägg ai en högre växel angående bedjandet också så kanske det slutar snöa...

Studs!

En bön

Gode Gud,

Gör så att det slutar snöa tills ikväll då jag ska befinna mig på diverse skogsvägar i 47 mil.
47 mil i kolsvart mörker och snöfall är jättejobbigt.

Gör Red Bull:en extra effektiv så att jag håller mig vaken, och dubbarna på däcken extra vassa så att vi håller oss på vägen. Se till att alla djur sover eller åtminstone inte kliver omkring på vägarna.

Gör de tekniska hjälpmedlen vänligt sinnade och hjälpsamt inställda, och om det inte går; gör mitt tålamod extra stort och tåligt.

Om inget av ovanstående går att genomföra så kan jag ju alltid uppfinna en ny svordom varje dag. Fast det är ju inget hot! Jag menar; vem vill stöta sig med Dig?

Förlåt. Och Amen.

The Penntroll is dead!

Jupp, no more Penntroll här i Lingonskogen inte! Ior är nyfriserad och snyggare än någonsin... ;-) Men andra ord ser han inte längre ut som något man kör upp en penna i baken på =0 Micro är inte bara en fena på naglar, hon vet hur man hanterar en sax också!

Skiftet på Alpha gick i lugnets tecken. Inte alls någon måndagshysteri. Kändes rätt konstigt, men skönt. Är inne i någon sorts halvsåsig autopilot-period och fluffar mest runt i min egen lilla värld. En smula flummigt och rätt mysigt =) Nu är det bara en förmiddag kvar på Alpha, och ett nattpass kvar innan en dags ledighet. Nattpasset kommer tillbringas med Tihi, så förhoppningsvis behöver jag inte ränna runt bilen 318 varv på 47 mil den här gången...

Igår var vi och hälsade på Micke & hans Anna och deras lilla Mo. Superskönt att komma ut och hinna hälsa på folk för en gångs skull. Känns inte som det händer allt för ofta nu för tiden!

Mhmm! Tror att jag sätter punkt för idag. Ska mysa framför brasan en stund och dricka en kopp te innan jag drar täcket över huvudet. Snart slut på en bra dag! =)

Studs, studs!

Dagens Tacksamma Tanke

Går absolut till Ior. Du skämmer bort mig och tar hand om mig kopiöst bra! Du är helt klart bäst! =)

Nyheter.

Alltså. Hur mycket riktigt intressant står det i tidningarna egentligen? Inte mycket, enligt mig. Några exempel på Intressanta nyheter:

- Posh tycker INTE att hon är ett vandrande skelett. Det är hon väl ganska ensam om..?
- Jan Guillou ska ha varit agent åt KGB. Är jag helt sjuk i huvudet som inte bryr mig???
- Gry Forsell, eller hur hon nu stavar sitt efternamn, fick ta starka smärtstillande tabletter för att kunna genomföra Körslaget. Och det skulle hon vara först med?

Nu är det ju ett typiskt I-landsproblem att nyheterna mer är skvaller, men man hittar alltid något att störa sig på när man klivit upp i ottan... ;-)

Nu; back to wööörk!

Det blir inte alltid som man tänkt.

- Dagen började med näsblod. Första tecknet på att man jobbat för mycket, sovit för lite och inte tagit hand om sig tillräckligt.

- Dagens arbetspass var faktiskt lugnt och skönt. Precis som jag ville ha det, men tvärtemot vad jag trodde att det skulle bli.

- Diezel sov inte hos Svärisarna. Han fick nåt sabla spel och gick inte att ha i möblerade rum. Morrade och skällde åt minsta lilla. Jädra villavovve till att vara bortskämd och bli rädd för allt som har med lägenheter att göra...

- Diezel är inte i byn heller. Ior är på promp med besten. Jag hade nästan sett fram emot en vovvefri helg.

- Jag och Ior skulle gå ut och äta ikväll. Det ställe vi bestämde oss för var fullsatt, så vi tog med mat istället. Inte vad jag hade tänkt, men det gick ju det också.

Nu ska jag göra precis det jag tänkt. Alldeles, alldeles, alldeles strax gå och lägga mig. Ja, jag vet att klockan inte ens är 21:00. Jag är helt slut. Inte vad jag hade tänkt mig, men så är det i alla fall. Snart 248 arbetstimmar den här månaden. Inte vad jag hade tänkt mig det heller, men jag tycker mig ha rätt att vara slut.

God Natt På Er Allihopa!

Studs!

Lilla Hårbollen...

Kommit hem för en liten stund sedan. Promenerat med Voffen till Iors föräldrar. Han ska få följa med dem till byn imorgon och sover över där redan ikväll. En perfekt lösning på problemet Jag-å-Ior-jobbar-heeeela-helgen-bägge-två. Men fy bubblan vad det är tomt när han inte far omkring här så pälsen yr! =(

Jobbet på dagis gick finfint. Fredag, så det var bara fem barn kvar på "min" avdelning när jag kom. Mycket lugnare än de andra dagarna med andra ord =) Fick dessutom smita lite tidigare. Alltid skönt... ;-)

Suck. Min studs är spårlöst försvunnen, och inte ens en hårboll finns att klappa på. Kanske ska passa på att tvätta en maskin med kläder? Eller kanske inte. Ligger nog kvar här i soffhörnet och inväntar John Blund. Han är inte så långt borta... ;-)


Trött Voffe strax före 04:00. Varför ligga I bädden? ;-)



Före. Mr Cutie =)


Efter. Sir Kills-a-lot... =P

SUUUUUR!

Jag är sur! Blir inget jävla shoppande på onsdag! Som förbannades vanligt så är det bara smårester kvar på kontot när räkningarna är betalda! Arghhhhhhhh!!!!!!!!! Jävla FAAAN!

Nu ska jag prompa till Svärföräldrarna med voffen. Punkt!

(Sliter mitt hår och dunkar huvudet i bordet)

Karatekick!!! ;-(

Snart dags att torka snoriga näsor och läsa sagor!

Jupp, snart klar med Alpha för den här veckan =) Nu ska jag bara genomlida helgens äventyr som Agent 003. Kan inte påstå at jag ser fram emot det, men det är bara att ta den berömda tjuren vid hornen och göra bort det =)

Snart dags för Dagis. Få se hur många plan och lasersvärd man får tillverka idag. Och hur många gånger man kommer susa nerför pulkabacken med ett tjog ungar, vilt skrikandes, i släptåg =) Erkänn, lite avis är ni allt.. ;-)

Studs, studs!

•P.S. Någon som har något tips på vart man kan hitta snygga tv-bänkar/mediamöbler???•

Just ja...

Iors nya jävla högtalare flyttade in hos oss igår. Dom var inte såååå hemska som jag förväntade mig. Men schhh! Det är en hemlis... ;-)

I´m back!

Orkade inte blogga igår helt enkelt. Valde det verkliga livet framför cyberspäjs =)

Igår vek jag 12387 st pappersflygplan,
gjorde 3621 lasersvärd av papper,
kastade boll18972 gånger.
Bland annat. Idag är det inget dagis förrän kl 13:00 så jag hann klämma in ett pass här på Alpha först. NU börjar Tigger vara riiiiktigt sliten. Ser fram emot torsdag nästa vecka då jag inte börjar förrän kl 12 och alltså får sova ut! =D Några dagar kvar till dess dock... =´(

Framför allt ser jag fram emot onsdag nästa vecka! Jag och Ior drar en bit söderut på en liten roadtrip över dagen =) Ior ska hämta sin motorcykel och jag ska shoppa! =) Kommer garanterat spendera på tok för mycket pengar och ha en smula ångest efteråt, men det tänker jag fullkomligt strunta i! Vi ska börja med en frukost på Favvo-haket här hemma, fortsätta med en smarrig lunch när vi kommer fram och sen avsluta med en brakmiddag innan vi åker hem. Can´t wait! Tyvärr kommer jag nog vara ganska trött eftersom jag på tisdagen kommer att jobba både förmiddag OCH dessutom köra Nattpass a´la Långstyrning, men jag kan ju alltid slumra i bilen på väg ner och upp =)

Idag ska jag... jobba färdigt x 2 och sen lyxa till det med en suovasrulle till middag. När matkoman sen slår till ska jag inte kämpa emot det minsta utan helt enkelt somna. Fast först ska voffen få lite uppmärksamhet. Och så ska jag kolla om jag hittar någon ny tv-bänk/mediamöbelhistoria. Och tvätta en maskin med kläder. Och det, och det, och det där. Pust! Blir kanske ingen sömn ändå... =Z

Näpp, dags att jobba lite!

Studs!

B.C.D. Och Superpoppis Prinsessa! =)

För det första så blev det nattpass a´la Långstyrning natten mot idag. Och det säger jag bara: Shit. så. trött. jag. var... Just under 50 mils körning tog nio timmar. Vinterväglag, sträckor som man av erfarenhet VET kryllar av diverse djurliv i alla storlekar och det faktum att jag var tvungen att stanna nästan tio gånger bara för att komma ut i kylan och kvickna till gjorde att det tog sin tid. Såg säkert jävligt roligt ut när jag sprang runt bilen mitt ute i skogen i mina försök att hålla John Blund borta. Grymt jobbigt, men det gick till slut. Väl hemma igen hann jag knappt få av mig arbetskläderna innan jag somnade...

För det andra så har jag insett att jag blivit B.C.D grymt snabbt. Det är ett välkänt faktum att man blir det när man jobbat inom den här branschen tillräckligt länge. Fast jag blev det på rekordtid tror jag... B.C.D står för:
- Bitter
- Cynisk
- Dryg

Hmm, kanske inte ändå. Snarare så att min ironi håller på att växa till oanade höjder. Dessutom så har jag nästan börja vänta mig att saker och ting kommer att krångla och vara besvärliga. Då var det extra förvånande och trevligt när de tekniska prylarna jag hade med mig under nattpasset fungerade Utmärkt! Kan kanske bero på att jag hotade med att slänga den i första bästa damm-lucka om den jävlades... ;-) I vilket fall som helst så är det dags att lägga om växlarna en smula och se till att tillintetgöra en del av det där Neggo-centrat och ge mer utrymme åt Happy, Happy! Joy, joy!-platsen i skallen =)




Jobbat på dagis idag =) HUR kul som helst! Är nästan lite sjukt att man faktiskt får betalt för att bygga Lego, måla, göra pärlhalsband och åka i pulkabacken =) Tog ca 1½ minut så hade jag ungefär 12 ungar i händerna som alla ville visa sina hyllor och grejer som de hade gjort. En av smågrabbarna ägnade hela dagen åt att "Rädda mig" från diverse osynliga faror, för det är tydligen det "prinsar gör med prinsessor" =) Dessutom tyckte han att jag luktade kakor (?!) Så himla gulligt! =) Tillbaka dit imorgon!


Rädda mig, du Ädle Prins! :-)

Nu ikväll har jag varit barnvakt uppe på Fjälltoppen. Mammsen kom också som moraliskt stöd. Tur det, eftersom voffen helt plötsligt var tvungen att gå ut och tömma blåsan. Igen... Mitt i buset ringde Råbban och ville kidnappa hårbollen på promenad =) Det fick han sååå gärna! Så nu ligger han helt utslagen i hallen och snarkar =) Hunden alltså... ;-) TACK Råbban!!!

Hunnit vara på Stök med Tihi en sväng också, som moraliskt stöd. Kan man behöva när man ska dit... Gumzan, jag håller alla tummar och tår som jag bara kan för att allt ska lösa sig och bli kalas =) Du vet att du kan ringa mig när som helst. Tar gärna fler turen i "din" bil om inte annat... =P

Kanske dags att avrunda och falla omkull här i soffan tills Ior kommer hem. Imorgon, efter dagisjobb, inleds Operation Stortvätt. Usch...

Hoppas att ni har en bra kväll allihopa! =)

Studs, studs!

Hur man lagar ett eltekniskt fel, del 4

1. Låt det gå 50 timmar från Haveritiden.

2. Snava över en snöklimp och landa så lyckligt att någon form av verktyg, som finns i handen, hamnar rätt och åtgärdar problemet

3. Se Apparaten som slagen och ta emot de Stående Ovationer som bedriften innebär.

Hur man lagar ett eltekniskt fel, del 3

1. Ta in 3 gubbar till. Denna gång av den Äldre Skolan. Låt bilen på tomgång och spy ut illaluktande avgaser överallt.

2. Bestäm sins emellan vem som är Högsta Hönset och låt denna person Peka Med Hela Handen.

Hur man lagar ett eltekniskt fel, del 2

1. Ta ut ett gäng gubbar på 3-4 pers, några av dem får gärna vara 14-åriga praktikanter. Låt dem stå och arbeta Vägverket-style (hänga på en spade) i mellan 45 minuter till 1 timme. Vem vet? Den Tekniska Apparaten kanske känner sig underlägsen och av ren skräck börjar fungera. Det är ju trots allt fyra mot en...

2. Om punkt 1 inte faller väl ut; öppna en lucka på Apparaten. NU ska den väl ändå känna sig hotad!?

3. I händelse av att Lucköppning inte får önskad effekt; häng i, slå på och knuffa Apparaten. Det hjälper säkert!

4. Om, mot förmodan, varken punkt 1, 2 eller 3 skulle ha någon effekt; ta en fikarast. Apparaten ges härmed en chans att tänka över sitt beslut att krångla. Låt den göra det i åtminstone 90 minuter.

5. Återkom med samma samling gubbar. Denna gång utrustade med en mejsel. Nu MÅSTE Apparaten fatta allvaret i situationen!

6. Se upptagen ut i 4 minuter. Ge sedan upp. Meddela ingen om Statusen på Apparaten.

Hur man lagar ett eltekniskt fel, del 1

Ignorera problemet i 2 dagar. Vem vet? Det kanske löser sig av sig själv???

Snöboll!

Funderar på att strunta i mina arbetsrelaterade plikter och istället krypa ihop någonstans och kasta snöbollar på förbipasserande. DET hade varit roligt! =D Tror att det är precis det jag ska göra när väl min första lediga dag kommer. Vilket innebär att det är åtminstone 7 dagar kvar (8 med idag) tills jag får göra det. Typiskt! Men den som väntar på något gott... ;-)


Kom igen ba´! ;-)

Kändes lite lyxigt att sluta redan 12:00 igår. Nästan som om man inte jobbat alls =) Åkte hem och fick nöjet att hinna se min sambo en stund innan han åkte på jobbet och efter det påbörjades Den Stora Ranten. Först blev det kaffe hos Verro (som säkert behövde en paus från Tihis vilda behandling ;-) ), sen hem och hämta Rabies-Roger och vidare till päronen. Där ramlade vi in innan det var någon hemma (tur att man har nyckel dit fortfarande. Pappa hävdade att de skulle byta lås, hehe!) så vi gjorde oss hemmastadda. Mös en stund på golvet, lekte lite med tennisbollen, kokade kaffe och inspekterade diverse matförråd. Sen ramlade mammsen hem på hala skor och blev nästan uppäten av en superglad Voffe. Surrade strunt och löste världsproblem en stund och sen var det dags för Den Stora Hemkomsten; Pappsen klev innanför dörren. Ni som har träffat min pappa vet att han inte kommer vinna kategorin Världens Längsta Människa. Inte ens om han fuskar. Liten på jorden, men stor i själen. Han är i dagsläget lika stor i själen, men möjligtvis ännu lite mindre på jorden. Rabies-Roger fullkomligt ääääälskar min pappa. Kan ha något att göra med de milslånga promenader de brukar ta och de X antal ZOO-apor pappsen brukar trycka i honom. I vilket fall så blev han totalt galen och skrek som en flicka. Hunden alltså. Han viftade inte på svansen som normala hundar gör. Den snurrade runt som en propeller i raketfart samtidigt som käkarna gick i 110. Är man glad måste man tydligen gnaga på glädjeämnet, i detta fall: pappsen. Så han är lite mindre nu...

Efter middag hos päronen blev det ett besök på Fjälltoppen där Smulan levde rövare och försökte slå världsrekord i hur många gånger man kan säga "Mamma" på en kväll. Men "Faster" vägrar hon bara att säga, rackarungen... ;-) En fikapaus senare var det dags för nästa; Iors mamms & papps. Inte varit hemma hos dem sen de flyttade så Diezel fick guida mig rätt bland husen. Han visste precis vart han skulle =)


På Fjälltoppen!

Väl hemma igen tog jycken kväll rätt omgående och jag var inte så sen på att haka på. Känner mig som en pensionär; gammal, trött och utarbetad. Men det går över bara jag får vila lite. Det kommer hända vilket år som helst nu... ;-)

Dagens att göra:
- Försöka få rätsida på felaktigheterna på Alpha
- Undersöka om det är förmiddagspass som gäller imorgon också
- Om svaret på ovanstående punkt är "JA"; meddela chefen att något Nattpass a´la Långstyrning kommer skjutas upp till... torsdag. Typ.
- Tvätta kläder. Trött på att behöva mota bort en morrande tvättkorg varje gång jag kommer hem...
- Sova! Förhoppningsvis utan att vakna av Voffens mardrömms-gnällande...


En trappa skulle duga gott!

Nä, back to work you lazy suckers! =) Synes!

Studs, studs!

Hahahahahahahaha!!! =D

Jag tror att jag får ett fnissigt sammanbrott! Ni vet dom där tre dagarna jag nämnde tidigare, som jag enligt schemat skulle vara ledig? Blir ingenting med det serru! Aaaavslaaag! Nästan glömt att jag anmält mig till att jobba extra (HUR tänkte jag där???) inom barnomsorgen här, och idag ringde dom helt plötsligt =) Kunde ju inte säga nej, för även om den här månaden är heeeelt sjuk vad det gäller jobb, så kanske det kommer månader då det inte är det. Gäller att hålla tassarna framme =) Meddelat chefen att jag kommer Vänsterprassla lite ;-) Ska faktiskt bli roligt att göra lite annat! Jag gillar ungar =) Lite mindre när dom skriker och är jävliga, men det hör ju till... ;-)


Kan det blir mer kärleksfullt än så här? ;-)

Studs!


Favorit i repris!

Måndag morgon! Alpha! Kan det bli bättre! JO! Om jag hade fått soooova. Men nu får jag inte det så det är lika bra att vara vaken. SKA bli en bra dag idag även om det kändes som Tihis nya favorit låt när jag klev upp. Lyssna på låten HÄR Inlägget "Tjoho..." Daterat 2009-10-18 ;-)

Efter gårdagens 100:e extraskift åkte jag hem, käkade, gick ut med hunden, kollade tv i en knapp timme och gissa vad jag gjorde sen??? Gick och laaaa miiiig! Tralalalala vilket fantastisk sällskap! =P Nå, det blir väl bättre hoppas jag. Förmiddag och nattpass a´la Långstyrning imorgon, och efter det har jag tre (3!) dagars ledighet! Enligt schemat i alla fall. Hur verkligheten sen blir återstår ju att se... ;-)

Ior jobbar eftermiddag den här veckan, så jag och Dilbert ska försöka ta igen lite förlorad tid. Både jag och han, och vi tillsammans med den övriga världen. Gå/åka upp på Fjälltoppen, ner till päronen, Micro & Bråkan, Tihi och så många fler vi bara orkar =)

Nu däremot, är det dags att öppna Alpha och ta emot alla människor med öppna armar och ett brett leende. Eller åtminstone ta emot dem... ;-)

Miniatyrstuds...

Del två av denna dag.

I´m. So. Bored. Och det var allt jag hade att säga om det.

Jag vill att MakeUp Store ska finnas i den här sabla stan! Jag (som sminkar mig ofantligt mycket och ofta) vill helt plötsligt handla smink! Och givetvis använda det också! Blev superinspirerad av DENNA tjej. Blir aldrig riktigt läge för annat än det basic-smink man alltid har. Vill inte riktigt komma ut till Alpha i full krigsmålning direkt. Arghhh! Mina übertjejiga synapser har gått igång på allvar. Jag vill få klä upp mig lite, sminka min ordentligt och sätta på mig ett par högklackade skor! Men tills det sker får jag väl vackert ha denna jobbutstyrsel och mina Graningekängor...

Min lediga helg...

Så gick det med den. Åter på Alpha pga diverse tekniska problem. Fick ju åtminstone EN ledig dag. Alltid nåt! Stackars Ior såg inte allt för förtjust ut. Kan förstå honom. Mitt eget dåliga samvete, över att tillbringa mer tid på jobbet än med honom och stackars jycken, börjar leva sitt eget liv. Vete bövelen hur jag någonsin ska kunna gottgöra all denna "försummelse" man jag lovar att jag ska försöka på alla möjliga sätt! TACK älskling för att du står ut!

Gårdagen tillbringades först på diverse äventyr och på kvällen kom Micro & Bråkan över =) Käkade och badade bastu med tillhörande bastu-öl. Så himla skönt! En helt vanlig kväll i goda vänners lag. Tydligen sovit som en stock enligt Ior för han har visst Väderkvarnat rejält med både sparkar och allmänt stök, men jag har då inte märkt något =)

Jahapp, dags att försöka hitta något att göra kanske...

Liten, liten, pytteliten studs...

Rubriker, min Akilleshäl!!!

Ungefär 2½ timme kvar. Helt sjukt vad fort den här dagen har gått ändå! =) Känner mig en smula oövervinnlig ;-)

Ior och voffen åkte för ett tag sedan. De var gulliga nog att komma ut med mat till mig, så nu är man mätt och lite efter-maten-trött. Rätt mysigt tillstånd... =) Dagen har annars tillbringats med lagomt mycket telefonsamtal och besök. Humöret har varit på topp och det känns som att det ska mycket till för att få mig på dåligt humör. Hehe, You can´t touch this! Neverrrrrr! =D Skrålat med (eller med och med. Sjunger man MED till radions trudelutter så kan man på något sätt sjunga. Jag skrålar snarare... mot =) ) radion i tid och otid medans jag pysslat på. Hah! Det har varit en riktigt bra dag faktiskt! Baggis att sitta här 15 timmar en dag som denna =) Bring it on...


Typ så här bra har det känts idag =)

Kvällen? Jaaa... Finns väl en viss risk för en liten kollaps när man väl kommer hem och stänger av hjärnan (den är ju inte PÅ så där vansinnigt ofta. Stand-by är en bättre beskrivning...) så jag vet inte om det blir så mycket aktivitet senare. Vad jag däremot vet, är att voffen måste aktiveras en liten stund åtminstone! Just det verkar lösa sig på ett enkelt sätt. Tihi och Trassla fluffar nog förbi för en liten playdate =)


Diezel och Divas favoritlek... ;-)

Och nu då? Lika bra att bara luta sig tillbaka och invänta kaboooomet. Lugnare här än i graven. Inte ens lönt att försöka förhindra folks hemfärd. Finns liksom inga att hindra...

Avslutar med:


Just det. Word!

Studs, stuuuuds!

Socialt undernärd?

Min stackars lillebror Bonzo har äran att få fara runt och kasta grus här på Alpha idag. Och jag blev SÅ HIMLA GLAD att se honom =) Ni vet, så där glad man blir när man ser någon man känner, på ett ställe där man egentligen inte känner en käft. Jag vinkar som besatt varje gång han passerar Kuvösen! Bonzo ser mer och mer ut som om han verkligen Fått Vatten På Sitt Kuvert i sin teori om att mina fiskar inte simmar åt samma håll. Psst! Det gör dom inte... ;-) Nu hade han en kollega med sig och då kunde han ju så klart inte vinka. Måste ju vara cool inför grabbarna... ;-) Eller så kanske han tyckte att det 43 gånger han vinkat innan räckte, vad vet jag? =P


Glad Storasyrra =)


10 ½ timme kvar till avgång Alpha. Tjohooo! Går inte speciellt fort. Det som är nackdelen med att jobba dubbla en fredag. 80% av alla människor tog liksom helg igår. Men det gör mig inte ett smack. Då blir det mer tid över att sitta med fötterna på skrivbordet (som om jag skulle sjunka så lågt i min representation av min yrkesgrupp) och skåda ut över mitt Imperium. Har inte alls storhetsvansinne. Punkt ;-)

Nä, nu ska jag återgå till att sjunga högt och falskt här i Kuvösen. Det är jag fenomenal på idag =) Alltid skrämmer det väl bort någon... ;-)

Stuuuds!


Då har vi startat.

Ny dag. Drygt 14 timmar kvar att jobba innan det blir ledigt en heeel helg =) Ska bli så himla skönt. Av de senaste 27 dagarna så har jag jobbat 25. Har ju gått bra det också =)

Gårdagskvällen tillbringades hos Micro och Bråkan. Voffarna röjde sig trötta och trötta blev vi andra också även om vi inte röjde så värst mycket. Att jag var trött hos dem innebar inte att jag slocknade bums när jag kom hem. Näe då. För det hade ju varit praktiskt. När jag väl somnade hade klockan redan ringt. Typ. Blir till att utnyttja livlinan Ring en vän senare. Behövs mat och kanske en Red Bull. Eller kanske tolv... ;-)

Idag ska jag alltså sköta Alpha helt själv. Moahahahaha! Evil me ser fram emot att sätta eventuella mopsare på plats. Och vara mitt vanliga, charmiga jag, mot de "normala" =P

Hmm. Ont i halsen. Gillar vi inte. Beror säkert på att jag inte Sjungit upp ordentligt än.

Nä, nog nu. Lär väl hinna skriva ett och annat inlägg idag, så vi höres senare!

Studs!

Nedräkning och uppladdning!

Snart hem och ta hand om hunden till tusen. Han har inte gjort något roligt alls idag så det är tur att jag snart slutar och kan rädda honom från denna tristess...

Börjat ladda för ett dubbelpass imorgon. Diverse extrajobb som ramlar över cheferna som kräver en del pusslande. Därför jobbar jag riktigt länge imorgon. Lär gå bra! Mer pengar till mig! =)

Nä, ska strax börja packa mig iväg till Bas 1.

Studs, studs!

Skillnaden är hårfin...

Orden "Boll" och "Trasa" låter uppenbarligen likadant i Brainys öron. Följande utspelar sig i ungefär fem minuter:
-"Hämta bollen!" säger jag.
Han kommer farandes med sin favvo-trasa.
-"Nä", säger jag. "Bollen!"
Han ruskar lite extra på sin trasa.
-"Diezel, hämta B-O-L-L-E-N!"
Han lägger stolt trasan på mina fötter och viftar på svansen.

Ior guidar honom till Bollen.
-"Ta bollen då!" säger Ior entusiastiskt
Voffen vill åter greppa trasan
-"Men nej! (din ärta! ser jag hur Ior tänker) BÅÅÅLLÄÄÄN!!!"
Voffen ser för första gången lite konfunderad ut.
-"Där! Bollen!" försöker Ior igen.
Voffen greppar bollen.
-"BRAAA!" berömmer Ior.
Voffen blir skitglad och skuttar runt. Med trasan i munnen...

Hjärnblödning. "Boll" och "Trasa" låter uppenbarligen likadant. Ungefär som "Smart" och "Puckad".


Lika som bär?

Mjuuumms!

Idag har jag hittills intagit:

- 6 st (snart 7) mandelkubbar
- 5 klunkar Coca Cola Zero
- 3 (!) koppar kaffe. Brukar ju inte, men det fanns färdigt så Why the hell not...

Förstår att min kropp är oändligt tacksam och blir inte det minsta förvånad över att den i detta nu bygger ett stort altare till min ära där den kommer att hylla mitt Näringsintag. En komitté (hallå stavning) har tillsatts för att utreda exakt hur hyllningen ska gå till så att den blir så storslagen som möjligt. Gissa hur överlycklig denna kommité (hallå annan stavning) kommer att bli när den inser att det blir pizza till middag?! =D

Studs, studs!

Intressant...

Följande tycker jag är intressant:

1. När folk pratar till en som om man vore tre år gammal. Mina arbetskläder innebär inte att jag automatiskt har en enda stor luftbubbla i huvudet (även om det är en vanlig uppfattning om de som spatserar runt i liknande paltor...). Jag är ingen Einstein heller, men nog vet jag vad ordet Passage betyder; Drive-throug-massage.

2. När folk pratar till en som om man vore tre år gammal. Att jag är av det kvinnliga könet innebär inte att jag automatiskt har en enda stor luftbubbla i huvudet (även om det är en vanlig uppfattning om de som spatserar runt med denna kromosomuppsättning...) Jag är ingen Einstein heller, men jag vet vad en Höglyft är; En snubbe med långa armar.

3. När folk pratar till en som om man vore tre år gammal. Att jag för tillfället har långa, röda naglar innebär inte att jag automatiskt har en enda stor luftbubbla i huvudet (även om det är en vanlig uppfattning från de som spatserar runt och mansgrisar sig...) Jag är ingen Einstein heller, men jag vet vad Köra Sönder Bommen innebär; Du är impotent din fan!

Livet på en pinne.

Inget nytt under solen. Man jobbar och sover, jobbar och sover, jobbar och sover. Får se hur pass ledig man får vara i helgen. Om jag fattade rätt så är det visst lite stökigt att få fram folk så att det räcker till. Den som lever får se helt enkelt =)

Klockan är just nu Dötid. Det vill säga: Den tiden mellan Rusningarna. Ap-trist. Och inte finns det desto mer att sysselsätta sig med heller. Snailspeed AB... Yehaaa!

Igår behövde jag inte ta voffen i koppel och ta kvällsprompen. Ior förbarmade sig över det och gjorde Råbban sällskap upp till Fjälltoppen och hem igen. Råbban bor ungefär en kullerbytta ifrån Bonzo & Vroom vroom, så det blir en bra promenad. Under tiden släppte jag jag ut magen i det fria och jäste ut över soffan ;-)

Om ett tag ska jag ner till Bas 2 och störa trafikflödet för de som inbillar sig att de ska få åka hem. Haha! ;-) Kommer man väl in kommer man aldrig ut, moahahaha!

Jisses, vilket ordbajseri. Måste sluta innan jag förstör hjärnan helt...

Stuuuuuuds...

Nu e´re måndagsmyyys!

Om det så e de sista ja gööööör!!! Jorå, snart dags att åka hem och mysa med Hjärtat =) Och ta rabiesråttan på kvällspromenad. Inte så kallt idag så det blir nog en skön promenad Om han nu inte ska hålla på att fåna sig och bli rädd för grästuvor och trafikkoner...

Idag har jag hört så mycket knasiga saker så öronen nästan trillat av. Haha, börjar garva bara jag tänker på det! =D Tja, teorier kan skapas ur de mest vardagliga saker om man låter hjärnan skena iväg. Jaja, nog om det...

Igår blev det inget bloggande alls. Den lediga dagen tillägnades helt åt Ior och voffen. Blev middag hos päronen och sen soffläge i Lingonskogen. Världens skönaste kväll =) Inget vettigt alls! Fler såna dagar/kvällar tack!

Idag fyller kusin U år, och jag borde åka förbi där när jag slutar. Tror dock att jag ske be om ett litet uppskov till en annan kväll i veckan. Min mage skriiiiker efter mat! Utan mat i magen finns det inget glatt fejs, och då är man ju så lagomt trevlig...

Måste ringa Tihi också när jag slutar och kolla läget. Hoppas allt är bra... Hon kanske kan släppa den där skurtrasan en stund någon dag här så man kan få komma och se hur de har det i den nya lägenheten =) Kanske bjuda in dem att bo hos oss under tiden lägenheten målas om... ;-) Sicke liv det skulle bli, haha! Fyra pers, en fågel och två idiotiska hundar under samma tak. Kanske inte ändå... =P

Nä, nu ska jag snart ta och skutta i Olga och bege mig hemåt. Olga är Ior´s gamla skrutt, och min och Olgas känslor för varandra är omsesidiga. Hon gillar inte mig, och jag gillar inte henne. Lång historia som vi kan ta en annan dag...

Studs, studs! =)

♥Dagens tacksamma tanke♥
Går till Ior. Tänk att jag nästan missade dig... Har verkligen haft världens Flax som fick lägga vantarna på dig! Du är bäst, alla kategorier. Även om du sprider tandkräm över hela badrummet... ;-)
Älskar dig!

Ugly ass bitches...

Fula knep kan de flesta ta till ibland. Men när samma person gör det hela tiden brinner mina säkringar. Men visst, försök ta dig förbi Sankte Per sen när du trillar av pinn´så får du se hur lätt det blir! Nä du, du kommer nog hamna någonstans där du får det hett om öronen, Moahahaha!


Äntligen slut på arbetsdagen!

Den började så lugnt och fint och sen blev det bara pannkaka av alltihop. Heeeelt slut. Man stressar som en gnu med ett lejon i hälarna hela morgonen för att hinna göra bort så mycket som det bara är möjligt av de ordinarie sakerna man ska göra, för man vet att risken finns att man drunknar i jobb senare på dagen. Och jooo då. När jag egentligen skulle sluta stod jag istället och brottades med en garageport. Med hjälp av Zeke så gick det som smort =)

Träffade Ior i den berömda dörren, tog Jyckbert i örat och åkte upp på Fjälltoppen. Där bjöds det på mat från Frasses =) Första middagen på flera dagar. På väg hem mötte vi Råbban, och vi surrade en stund innan det var dags för hemfärd och utfodring av Mr Falsk Bulimi (han vräker i sig men "glömmer" att spy upp det sen...). Nu har jag kopplat in mig själv i en respirator och ligger just så pass vid liv här i soffan. Den här dagen tog mer eller mindre knäcken på mig...

Men även om dagen varit lite pestig så har det funnits en del höjdpunkter:


Det har sina fördelar att vara uppe i ottan =) Ignorera skitkvalitén på bilden...


Krångel med ett fönster kan ta en till oanade höjder =P Så nice med Riktig Natur så nära inpå!

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Senare:
Tihi har precis fluffat ut genom dörren. Vi har surrat strunt och druckit en balja te. Hon hade med sig hela arsenalen av nagellack och ville att jag skulle göra något kreativt på hennes naglar. Jag envisades med att kalla nagellacken för målarfärg, och det borde ju vara första signalen på att jag inte är någon fena på att just finlira på naglar... Jag är utbildad möbelsnickare och van vid lite... annat finlir =) Efter kan jag ju bara konstatera att det finns en stooor anledning till att man går till Micro och får sina naglar fixade: hon vet nämligen exakt vad hon sysslar med! =) Och man behöver aldrig fundera på om det ska bli bra eller inte. Hon är helt enkelt bäst. När jag varit i farten på Tihis naglar såg det mest ut som om någon fylltratt med epilepsianfall snubblat över naglarna med en pensel... Nå, tur att det finns medel som tar bort Målarfärg... ;-)

Imorgon är jag leeeeeedig! Enda anledningen till att jag skulle kunna tänka mig att gå ut och jobba är om jag fick minst tio gånger så mycket betalt/timme. Och det lär ju inte hända, så jag får nog min lediga dag =) Ska bli skönt att få en ledig dag med Ior! Och så ska jag och Dogge hälsa på päronen. Inte träffat pappsen på en evighet känns det som. Men imorgon så! Och för att det fort ska bli Imorgon så tänker jag ta min respirator, min droppställning och min rullator och rulla bort till sängen nu på direkten =)

God natt på er allihop!

Vi hörs väl imorgon? =) Studs, studs!

Hemma igen =)

Dagens rännande helt avklarat =) Åter hemma efter ett matstopp hos mammsen, och en playdate för vovvarna hos Micro och Bråkan. Vovven har inte fattat (nähä?! Han som brukar ha så lätt för att fatta?!) att han ska vara trött efter sitt våldslekande, och ligger för tillfället och gnager på ett tuggben som om han hade betalt för att göra det. Tja, han tröttnar väl snart... =)

-10 grader ute just nu. Börjar vara dags att rota fram ordentliga handskar. Och seriöst leta efter en ny vinterjacka. Och helt klart är det dags att studsa i säng. Börjar 06:30 imorgon.

Avslutar med några (vilt googlade) bilder på varför jag bor där jag bor =)


Våran kvarn =)


Midnattssol, can´t beat the feeling!


Sarek. Ahhh... =D


Vit sarv (kill-ren) ;-)


Midvinterhimmel


Norrksen, Aurora Borealis. Världens coolaste fenomen!


Fjällräv (åh fan!)


Vintervy


Lodjur (nähä?!)

Nä, nu har till och med Herr Damp lagt sig för att sova så jag ska följa hans exempel. Ap-trist att lägga sig utan Ior... =(

Nåväl, ha en toppenkväll allihop! =) Återkommer imorgon!

Studs, studs!

One down, one to go...

Första helgpasset avklarat. Bars imorgon kvar. Får hoppas att den blir lika lugn som dagens pass...

Hann hem just så pass att jag hann träffa Ior i typ 10 minuter. Nästa på schemat är en snabb dusch, hopp in i bilen och se om jag kan snåla i mig lite middag av något slag hos päronen. Sen tror jag banne mig att vi tar en promp över till Micro och Bråkan så voffarna får lajja lite =)

Näpp, en dusch var det ja...

Studs, studs!

Så där ja!

Kvällspromen med min kära Tönt till hund är avklarad och han sover som en liten gris vid mina fötter =) Modig är han då rakt inte. Skulle det komma någon otäck ful gubbe och överfalla mig skulle han dra iväg fortare än en formel 1-bil. Han skulle försvinna i ett moln av hundhår, mentalt skrikandes som en liten flicka. Dagens absolut farligaste grej? En grästuva. En grästuva som stack fram lite ur snön. En grästuva som inte rörde sig det minsta utan bara låg där i godan ro och skötte sitt. Den höll säkert på att göra sig klar för total vinterdvala när min voffe helt plötsligt fick syn på den, hoppade hööögt av skräck och snurrade runt som en skenande karusell. Han höll på att dra omkull mig på kuppen (det är halt ute som sagt) och då tog vi oss ett ordentligt samtal, jag och Dilbert. Han hoppade inte för grästuvor mer under den prompen i alla fall, även om han tassade brevid mig mer nervös än en fjortis på väg att förlora oskulden... Herre gud, tååålamoood...


Farlig?!

Sista tiden på Bas 2 gick bra. Lämnade kuren och förbannade denna stank av Svinstia. Undrar hur länge de ska skeppa hit skit från södern? Är det skit dom behöver så garanterar jag att det finns på närmare håll. Nåväl, tack och lov, i det här fallet, så är mitt luktsinne inte vad det borde vara. Det ska lukta rejält för att jag ska känna något...
Halkade i alla fall hemåt i Sture, hann mysa lite med Ior innan han drog på jobbet och nu är det dator och tv som gäller. Ska alldeles strax lägga mig i bingen och turbosova så mycket jag bara hinner innan klockan ringer 04:40 imorgonbitti. Har jag tur kanske jag kan få med mig någon på en liten fika/lunch imorgon? =)


På väg till Bas 2 tidigare idag... Intressant va? ;-)

Stor studs!

Idioter & Nötter!

Japp! Hela företaget X är fullt av idioter och nötter. Inte en enda som verkar ha skorna på rätt fot. FATTA att jag tycker att du är grymt jobbig. FATTA att du inte kommer få mitt telefonnummer och FATTA att jag aldrig kommer svara på de sms du skickar till jobbtelefonen! Börjar ju för faaan ha ont i magen när jag ser att klockan börjar närma sig det klockslag som du brukar komma farandes, och då har det gått för långt. Ska jag behöva vara jävligt otrevlig för att du ska fatta???! Tro mig, det kan jag vara, men med tanke på det jobb man har så passar det sig inte att slå ner folk och begrava dom i cement...

Sen nästa stolle då! Från samma sabla företag! Bla, bla, bla, jag är tvungen att fråga vad han heter för att kunna svara på hans fråga.
"Det borde du väl veta vid det här laget, jag har ju varit hos dig varenda natt hela veckan, höhöhöhö!"

Va faaan är det för fel på er?! Men vänta bara, jag ska nog sätta er på plats förr eller senare! På ett eller annat sätt! Blir så jävla irriterad. VÄX UPP! Nu ringer nån av idioterna från Dolt Nummer igen. Likadant för några minuter sedan, och då lägger dom på när man svarar. BRYYYNOOOLF!!!

Nä, nu ska jag återgå till Bas 1, och skita i allt vad idioter från företag X heter. Ior, fy fabian vilken tur att jag har dig. Finns inget som slår dig, du är i världsklass! Löööve jo!

Studs med ordentliga Stamp!

Puckad

Tadaaa! Állå! Hellöuuuu! Åh, tiden står still, och det får hjärnan att spåra ur totalt. Min vanliga sinnesstatus alltså... ;-)

Just kört lite Gäster med Gester med en finsk chaufför som inte visste vart han skulle. Alltid intressant att "prata" med någon man inte förstår och som inte förstår vad man själv säger. Fast vi är ganska vana vid det, och det löser sig alltid på ett eller annat sätt =) Att man ser ut som en idiot när man flaxar och pekar bjuder jag på. Bjuder även på det idiotiska i att man i alla fall pratar, trots att man VET att den andra inte fattar ett smack av vad man säger.

Oh, kom just på att Tihi lämnat matlåda åt mig! Ska passa på att mumsa i mig den innan det är dags för en förflyttning till Bas 2 =)

Studs tills vidare!

Arbetsskador!

Alpha är inte den tystaste arbetsplats men kan ha. Just nu är det någon Megahjärna som ägnar sig helhjärtat åt att låta backvarnarens pipande ljuda för fullt över hela området. Säkert någon form av praktikant som har näsan bak och arslet fram. Han måste ju vara bakvänd eftersom han inte verkar fatta att allt går så mycket lättare (och tystare) om man bara vänder på ekipaget och KÖR FRAMÅT! Brynolf...

Är det inte Pipelipip så är det Brum Brum. Är det inte Brum Brum så är det Tut Tut. Är det inte Tut Tut så är det Ring Ring och är det inte Ring Ring så är det KABOOOM! Inte undra på att det tjuter i öronen ibland när man åker härifrån... Tja, mycket ska man höra innan öronen hoppar av =)

I alla fall. Idag är solen alldeles skinande klar och snön gnistrar kritvit =) Halt som bara den, så morgonens promp med Herr Storfot var en smula stelbent. Både jag och voffen stapplade fram på typ raka ben och minsta lilla han drog i kopplet så höll jag på att (pipelipip!) åka omkull. Skulle jag försöka korrigera honom och drog till så höll jag på att åka omkull. Till kvällens promenad funderar jag på att helt enkelt sätta mig på en åklapp eller sno grannbarnens Snowracer så får hunden dra mig runt på den istället för att (pipelipip!) jag ska halka omkring som ett fyllo... ;-)


Fort ska det gå!!! =) (googlad bild)

Ikväll, när Ior dragit på jobbet, ska jag frångå mitt eget löfte om att aaaaldrig åka på Stök och handla. Bara att inse: antingen åker man på minst tre affärer för att få tag i allt man behöver, eller så biter man ihop och åker på (pipelipip!) Stök och får tag i allt där. Jag kommer vara den här jobbiga handlaren. Jag ska ställa mig mitt i gångarna så ingen annan kommer förbi, jag ska köra in i folks hälsenor med kundvagnen (som gärna får ha ett hjul som är skevt och därför får hela vagnen att envist dras åt ett håll när man försöker styra åt ett annat...) och sedan ta en evighet på mig i kassan. Någon form av hämnd måste jag ju få... ;-)

Nä, nu ska jag... försöka hitta något att göra. Alpha är fredags-dött. Urtrist! Undrar om jag kan ringa och terrorisera någon? Och vem ska man behöva hota för att Herr Bakvänd ska sluta pipa!!!?

Studs, studs!

Så segt det kan va då...

Försökt ta mig in på bloggen en evighet innan jag lyckades. Nåväl, trägen vinner, och nu är jag här =) Dagen har mestadels bestått av långpromenad med vovven och en massa nagelfixande och fotograferande av klor hos Micro. Hennes hemsida närmar sig en Grand Opening =)

Snön som kom igår ligger kvar och faktiskt känns det som om den legat på backen i flera veckor eller till och med månader redan. Jag vänjer mig fort =) Ser fram emot att Smulan och Bubblan ska bli så pass stora att man kan vara ute och bygga snögubbar, åka pulka och göra snöänglar. Och kasta snöbollar på pappa Bonzo! Det kommer vi vara bäst på... ;-)



Skulle egentligen vara ledig imorgon, men Tihi och hennes miljoner saker a´la flyttning stressar henne en smula, så jag tar hennes eftermiddagsskift imorgon och hon tar mitt på måndag. Ett bra byte för alla inblandade! Sen är det jobb (igen) hela lördagen och söndagen, ledigt måndag, jobb tisdag-fredag och sen en helt ledig helg! Den enda på hela månaden. Och här kommer det spektakulära: Ior är OCKSÅ ledig den helgen!!! Herre Gud, vad gör man då? Ska man verkligen få lite tid att umgås??? Hoppas ju verkligen det, men har lärt mig att inte ta ut något i förskott. Det brukar dyka upp antingen det ena eller det andra som sätter käppar i hjulet. Men ni kan ju hålla en tumme eller två ;-)

Nä, dra mig baklänges vilket radikalt tråkigt inlägg! Lägger ner innan jag tråkat någon till apati... Ska ta en liten promp med mitt älskade pucko till hund innan jag knyter benhögen i lopplådan =)


Mattes kille i skogen dagen innan snön kom... =)

Kram och studs på er allihop!

Winter wonderland! =)

Sedan förra inlägget har det kommit åtminstone 5 cm snö. Förvånansvärt få verkar ha vinterdäck på och bara det är ju ett tecken om något på att vintern till och med överraskade oss (inte alla, haha!) riktiga norrlänningar! Folk glider än hit och än dit, bilar och långtradare sitter fast i våran lilla backe, och en del av mina Ögon Mot Omvärlden har snöat igen så jag inte ser något. Men man får göra det bästa av situationen så jag ler lite extra idag =)

Så ljust nu när snön kommit! =) Tillhör väl fåtalet som blir lite bubbligt glad i kroppen av snö. Bloggen är döpt till Snöflicka av en anledning... ;-)

Nu ska jag ge mig iväg! Studs, studs!

Se det snöar...

Hmm. Visst, vintern kommer tidigt här, men så HÄR tidigt vet jag banne mig inte om den kommit förut?! SMHI lovar drivor av snö. Det tror jag ju kan vara en liten överdrift, men visst snöar det. Första Snön brukar ju tina bort och försvinna. I vanliga fall. Men den här gången tror jag faktiskt att vintern är här för att stanna. Ända till midsommar. Japp, skojsigt värre...

Som ni kanske fattar så var det ingen brand i Lingonskogen igår. Vilken ärta man är... Bara för att trotsa min egen idioti så gjorde jag upp eld imorse också. Och batteriet i brandvarnaren behöver fortfarande bytas. Det sistnämna beror dock inte på idioti, utan på att jag glömde bort det. Bara det är ju idiotiskt i och för sig...

Annars så hann jag med typ hälften av det jag skulle göra igår. Det Nya Gästrummet är nästan klart. Där inne vill jag göra följande:
- Måla om. Petrolgrönblå är inte riktigt min färg...
- Klä om soffan
- Köpa en taklampa. Vad som helst är charmigare än Glödlampan som hänger där nu...

Gällande Hobbyrummet (sovrummet alltså, höhö) önskas följande:
- Måla om. Gult är verkligen inte min färg.
- Kasta ut sängramen. Ior är invigd i den planen och har gett OK till det. De övriga planerna cirkulerar än så länge bara i mitt huvud... Ior lär ju tycka att ommålningen är onödig, men då säger jag bara så här: Dina högtalare tycker JAG är onödiga, och några liter målarfärg kostar bara en bråkdel av vad du lagt ut på dina eländiga schabrak. Argumentera emot det om du kan! =)

Ahhh... =) Nu ska jag ta tag i den här dagen på riktigt. Alpha är riktigt behagligt hittills. Förutom min Stalker som börjar vara svinjobbig. Herre Gud, ge dig på någon i din egen ålder. Tror att jag nästan hade kunnat vara din morsa. Det beror inte på att jag är gammal utan på att han inte är det minsta torr bakom öronen... Nåväl, mina mästerliga talanger inom grenen Ignorering kommer väl till pass ;-)

Studs, studs!
Ior, du är bäst! =)


Nojja!

Fick precis för mig att kåken brunnit ner. Ior ringde på morgonen, men jag kunde inte svara då eftersom jag hade fullt upp. Ringde upp honom nr det lugnat ner sig och då svarade han inte. Inte efter typ 20 minuter heller. Har typ aldrig hänt... Så nu inbillar jag mig att han antingen gjort sig illa och är på akuten, eller att mitt eldande imorse gått katastrofalt fel (att jag glömt stänga luckan till exempel) så att huset är borta och voffen dött på kuppen... Men jag antar att NÅN jävel borde ringt i så fall???


Lingonskogen???

Arghhh! Jag som aldrig nojjar! Ska fan be Tihi åka förbi och kolla innan hon kommer hit. Ior kommer idiotförklara mig helt och hållet när han läser det här =) Om nu inte huset brunnit ner förstås, för då är jag en idiot på riktigt... I vilket fall som helst så kommer jag under inga omständigheter att elda på morgonen och sedan lämna voffen ensam! Och batterierna i brandvarnaren ska bytas OMG!

Måste ringa Tihi NUUUUUUU!

Tihi lovade åka förbi och kolla. Tack! Nu man ska skämmas lite va? ;-)

"En bra start på dagen".

Måhända inte så nyttig, men ack så välbehövlig. En dubbel Treo, can´t beat the feeling! =)

Var verkligen supersocial igår. Somnade på soffan strax efter 20:30 typ, vaknade till när Ior drog iväg på nattskift (somnade om bums så fort han stängt dörren) och vaknade sen av att jag höll på att ramla ur soffan vid midnatt. Noterade att det var svinkallt i huset och insåg att jag borde Mata Kaminen. Fnissade åt tanken, struntade fullkomligt i det och vinglade till sängen istället där jag åter somnade som om jag skulle varit Ap-rak i fyllan.

Att jag struntade i att Mata Kaminen igår straffade sig rejält imorse (som om jag inte visste det...). Knappt 18 grader inomhus, brrr... Tyckte synd om Ior som skulle behöva börja fixa med pellets efter ett nattskift, då man bara är trött och vill komma hem och lägga sig och sova (om man är normal och inte som jag...) så jag fixade det istället. Kommer vara varmt och skönt när Hjärtat kommer hem =)

Idag ska jag fixa så Tihi får iväg sitt paket (vete fan vad som hände igår, jo just ja! Jag sooooov!!!;( ), röja ur gästrummet, dvs montera ner sängen och omlokalisera allt som ligger under den (skulle inte bli förvånad om jag hittar ett skelett eller två. Så mycket prylar och junk där att det hittills varit omöjligt att göra någon ordentlig städning...), tvätta kläder och s-t-ä-d-a! Det sista är verkligen ett måste. Diezel blev nästan uppäten av en dammråtta igår... Dessutom ska jag försöka fixa så att en del saker kommer upp på väggarna, där dom ska vara. Och värst av allt; jag har lovat att handla. Som om inte själva handlandet är nog hemskt, så har jag motvilligt insett att om det ska bli något som ens liknar en storhandling, så måste jag åka på det där förb**ade S-t-ö-k... Vilket innebär S-t-ö-ö-ö-ö-n. Var väl själve fan att man måste på det där stället! Men värre saker har man ju gjort, så det är väl bara att bita i det Sura Äpplet och snurra dit.

I vilket fall som helst så har jag bestämt mig för att INTE låta någon eller något dra ner på mitt goda humör idag =) Igår var jag inte alls i mitt esse, och tänkte Ond Bråd Död om det mesta. Men inte idag! Om det så är det sista jag gör så ska jag vara trevlig hela dan! Nu lät det som om jag typ aldrig är trevlig, men jag är i princip alltid trevlig =) Om det nu inte är så att man stöter på oförskämda idioter till nötter. Då pekas det med Hela Handen och den Myndiga Rösten kommer fram. Fattar dom fortfarande inte efter det så dyker även Hornen och Eldgaffeln upp, och fattar dom fortfarande inte så får dom en rundtur i Helvetet, hehe... ;-)

Förbannade Crap, min Stalker dök precis upp igen! Va faaan?!

(Hohooo, bra humöööör! Leeeee!)

Nåväl, nog svamlat nu. Man har ju ett jobb att sköta och nu vaknar Alpha ordentligt. Studsas senare! =)

Ny vecka, ny dag...

Jag gissar att jag kommer att ha fått dagens första bryt inom loppet av, hmmm... 20 minuter. Måndagar och förmiddag på Alpha brukar ge den effekten. Ja, ja, vi får väl se hur det blir...

Skönt att sluta tidigt i alla fall! Tror att jag och Ior måste göra en sån där avskyvärd storhandling. Vi har ätit typ luftsoppa med fågelkvitter i en evighet nu, och jag tror banne mig att vi länsat allt i alla förråd. Ingen av oss gillar att handla, men nu finns det ingen återvändo. Vi kommer däremot INTE att handla på Stök...

Glömde ju helt bort att nämna i gårdagens blogg att den första snön har kommit! Man blir alltid lika förvånad =) Voffen såg helt paff ut och stannade nästan mitt i skuttet. Sen var det precis som om han mindes hur kul det här vita på backen var och började genast att gräva. Vilket han inte får. Så nu är det ytterligare en sak man måste hålla koll på. Det, och att han inte skäller, smiter, morrar åt förbipasserande, inte jagar fåglar eller annat och att han låter bli igelkotten som verkar vilja övervintra i våran syrenbuske...

Nä, nu har jag ingen inspiration längre. Ska jobba på så den här dagen går fort.

Studs, studs!

VM i Latmask.

Titeln är så gott som min. Världsmästare i Latmask. Tänker inte göra ett vettigt sabla smack idag, BARA vara lat och ledig =)

Sovit till 13:15! Minns inte när det hände senast... Hämtat voffen från Universums Bästa Grannar för ett tag sedan, hunnit peta i mig en sen lunch och svurit åt Nicke Nyfiken att låta igelkotten vara i fred. Borde egentligen låta honom få ordentligt med taggar i nosen, så han lärde sig en gång för alla, men jag vill skona den stackars kotten från ett möte med Snillet. Han hade för övrigt lommat rakt in i en parkerad bil igår när A-H & Ö var på promenad med honom. Jag är inte förvånad...

Nu tror jag att jag ska slänga mig i duschen och sen fortsätta lata mig. Alternativt lata mig först och SEN duscha. Tror jag latar mig först... ;-)

Studs, studs!

Veckans sista skift =)

Plötsligt händer det. Man har en ledig dag att vänta =) Den första på två veckor. Har i och för sig bara EN dag ledigt innan det är dags för jobb igen, men jag tänker njuta ev denna lediga dag till fullo. Så det så =)

Gått bra att jobba inatt också. Inte trött, men börjar dras med en ganska bläig huvudvärk. Det råder nog lite sömn bot på. Och jag kan faktiskt, för första gången på 1½ evighet (känns det som) sova uuuut imorgon! Detta tacka vare Universums Bästa Grannar, A-H & Ö. A-H erbjöd sig att smyga hit på morgonen och hämta voffen så att jag kan sova i lugn och ro =D Innan jag åkte på jobbet så ringde hon till Ior och frågade om dom fick låna med sig voffsen på en promp. Hur gulligt är inte det egentligen? =) Vi har det rackarns bra må jag då säga... =)

Snubblat omkring i skogen med Stornos i en timme tidigare på dan, men annars har det inte blivit många knop. Min kropp har helt klart varit inställd på en mycket tidig pension. Imorgon eftermiddag tänkte jag åka ner till päronen och höra hur pappsen haft det där några mil söderut. EFTER att jag sooooooviiiit!!! =)


På språng. Alltid snygga bilder när man fotar i... medsols (eller vad man nu ska kalla det)...


Han ser helt galen ut ena sekunden...


Bara för att nästan se lite klok ut i nästa. Skenet bedrar... ;-)


♥Dagens Tacksamma Tanke:♥

Går helt klart till A-H & Ö. Och deras M så klart =) Guld värt! Tusen Tack!

Nu ska jag minsann ta och mysa ner mig brevid min Bästaste Ior. Hoppas att ni har haft en bra kväll!

Studs, studs!

Snart sova! =)

Just kommit hem från Milkshake-skiftet. Döpt det till just Milkshake-skiftet eftersom vissa delar är som en galen Hupp-i-Gupptäcksfärd. Man studsar hit och dit medans inälvorna byter plats med varandra. För många sådana här skift och jag lovar att jag snart kommer att skita ut både lever och hjärta. För att inte tala om hur mycket kortare jag kommer att vara! Tror att jag är tre centimeter kortare redan nu, än vad jag var innan jag började jobba... Ryggen känns helt ihoptryckt. Men, men, allt har flytit på som det skulle och det är inte fy skam! =)

Trött som en död för någon timme sedan, men det har ju så klart gått över lagom tills nu då jag faktiskt FÅR sova. Lagen om All Jävlighet. Ior sussar som aldrig förr och verkar helt till freds med att ha sängen för sig själv. Har upptar nämnligen heeeeela sängen. Vilket innebär att jag måste väcka honom för att själv få plats. Ondskefull som jag är så gör jag det så gärna så... ;-) Nä, skoja bara! Kunde jag låta bli att väcka honom så skulle jag så klart göra det. Mission impossible tyvärr...

Hmm, ska ta och läsa lite bloggar och sen får jag bestämt lov att ha blivit tillräckligt trött för att sova. Hoppas att ni haft en bra fredag! =)

Studs, studs!

Min hund Basketproffset!

Inser att det blir väldigt mycket om hunden i min blogg. Jobbar ju mest hela tiden, och jobbet kan jag ju inte vråla desto mer om, så därför blir det voffen. Lagom privat... Är du uttråkad finns det en halv miljard andra bloggar du kan läsa.

Dilbert har med sin en liten boll idag. En favorit eftersom den går att bita sönder. Demolition Dog ända ut i hörntänderna... I vilket fall som helst så har han bitit söder den så pass att det sticker ut en rätt rejäl tofs av stoppningen. Denna tofs är tydligen perfekt att bita tag i och sedan använda ungefär som en slunga. Inom loppet av 3 minuter så har han lyckats slunga denna boll:

1. Rakt i vattenskålen. "Plask!" med tillhörande blöt matte...
2. Ner i sopkorgen. Boll med tillhörande kaffesump på...
3. Rätt ner i diskhon. Odiskade muggar med tillhörande "Klirr!" Ingen gick sönder dock...

Just nu dras han med en 2-minuters utvisning och får sitta och lugna ner sig i utvisningsbåset. Idiotsöt =)

♥Dagens Tacksamma Tanke:♥
Ja, den måste ju gå till Diezels pappa. hade det inte varit för att han är byns kåtaste jycke (och dessutom uppfinningsrik när det doftar mottaglig tik, haha det rimmade!) så hade jag aldrig blivit med denna underbara Ärta till hund. Även om man vill kasta upp honom i första bästa gran ibland så är han charmigheten själv. 9 månader redan. Tiden går verkligen fort när man har roligt... =)

Studs, studs!


Inte Pigge Piggsvin direkt...

Snarare Trötte Tigger. Var uppe på tok för sent igår och det får man alltid sota för om klockan ringer 04:00. Förhoppningsvis hinner jag sova en timme eller två innan jag ska ut på nattskiftet sedan. Får skynda på med de ärenden jag lovat mammsen att jag ska hjälpa henne med, och sen bums i säng en stund! Mördande jobbigt att vara trött redan INNAN första nattpasset...

("Men Herre Gud! Har ni ingen framförhållning?!"
Hörru du, gubbe lilla. Är det någonstans det är framförhållning så är det här. Om du saknar vissa tekniska prylar för att underlätta så är det Ditt problem, och Du har inte haft framförhållning. Hade Du haft det så hade Du varit utrustad med Hej-hoppsan-vad-lätt-det-var-nu-då. Sopa rent framför Din egen framförhållning innan du ger dig på min. You can´t touch this!!!)



Haha, Jorå... ;-)

Studs, studs!

Hata rubriker...

Kommer aldrig på något bra. Skit samma =)

Har precis kommit hem efter kvällsprompen med voffen. Går bara bättre och bättre så man får väl anta att det kanske går att "träna bort" hans charmiga rädsla för mörker. Drar nästan inget i kopplet, och framför allt: inget springande in i lyktstolpar. Halleluja ;-)

Riktigt skönt väder ute trots att det pendlar mellan nollgradigt och någon minusgrad. De små sjöarna alldeles nedanför oss har ett tunt lager is och luften är så där krispig och lätt att andas =) Trots att vintrarna här kommer tidigt och försvinner sent, och trots att det kan vara kallt som f-n och snö upp till näsan, så är det här jag vill bo =) Midnattssol, norrsken, familj, vänner och total avsaknad av förkastliga bilköer, hur kan man inte gilla det??? Ahhh...

Nå, nog med vuxenpoäng och djupsinniga tankar! Blir till att jobba även imorgon. BÅDE förmiddag OCH natt. Näj, nei, näi... NEJ, är helt klart ett ord som inte ingår i mitt vokabulära bibliotek. Men jag kan ju jobba, så varför säga nej? =) Man orkar mer än man tror! Diezel får vackert lov att följa med imorgon också. Ohh, vad han kommer tycka att det är roligt ;-) Ytterligare en dag i Kuvösen. Max 10m2. Happy, happy! Joy, joy!

Nu ska jag nog ta och slänga mig i duschen och sen mysa ner mig i morgonrock och raggsockar. Himmel, vad läcker jag kommer vara när Ior kommer hem, haha! Tja, det borde han ju vara van vid vid det här laget... =P Måste ringa Tihi också och uppdatera mig om läget ute på Alpha...

Nä, nu får ni försöka klara er utan mig tills imorgon. Lär ju gå bra antar jag... ;-)

Avslutar med en bild på Smulan i mina schiiitsnygga Haglöfs och en på Bubblan i sin urgulliga "Björndräkt" =)


Ska prompt ut på promenad med vovven i på tok för stora skor... ;-)


Kan man vara sötare? =) Måste dock fixa en riktig kamera. Snart!!!

Studs, studs!

Äntligen hemma!

Japp, dagen gick fort =) Både voffe och Traktor-Fia som hållit mig sällskap. Druckit förvånansvärt mycket kaffe och smygrökt... ;-) Annars har dagen mest bestått av: "Tyvärr, den är trasig, du måste köra ut den häääär vägen istället". Kände mig som en CD-skiva med hack i, som bara gick samma slinga om och om och om igen...


Uttråkad vovve på Alpha...

Visade sig att mammsen också är Gräsänka ikväll, så vi bestämde oss för att laga mat från någon av stans fantastiska grillhak. Praktiskt, eftersom jag ändå ska agera matbud åt Ior senare. Nu däremot, ska jag följa voffens exempel och lägga mig och vila en stund. Inte på golvet med benen i vädret som Jycken dock. Håller mig i soffan med kudde, filt och snus! =)

Studsar in senare!


Wiiihooooo!

Med dagens extra skift kommer jag att ha jobbat 14 dagar på rad när jag kliver av natten på söndagmorgon. Det är lovligt att känna sig mör och lika intelligent rom en smörkniv då va..? Men, men, mer pengar till mig!

Ior jobbar dubbla idag och är inte hemma förrän vid 23-tiden. Det innebär soff-och fjärrkontrollsmissbruk av högsta grad =) Tror att jag ska gästa mina päron och kräva middag. Ja, det ska jag minsann! =)

Idag har jag Brainy med mig på jobbet. Inget drömscenario, men jag fick inte tag i någon hundvakt och kunde inte säga nej till att jobba extra heller. Just nu är han riktigt behaglig, Brainy alltså. Han gillar inte heller att kliva upp 04:00 så han ligger och snarkar vid dörren. Suttit i knät och tittat ut en stund (tur att han inte är en St Bernhard...) och fluffar fram och lägger huvudet i knät emellanåt och vill bli lite kliad. Urmysigt. Brainy, version 2, är ju allt annat än lugn. Ibland så att man vill vända ut-och-in på honom eller göra vantar av honom. Men det är min hund och han är i alla fall världens bästa. Världens bästa idiot... ;-)

Njaäe, nu känner jag att det är dags att suga musten ur en dubbel Treo. Varit lite tillbaka i de gamla vanorna de senaste dagarna, dvs "Hallå Huvudvärken! Jag har nästan undrat vart du håller hus???!!!" Men ont krut förgås inte så lätt, så jag lär finnas kvar långt efter att mänskligheten utrotat sig själva... ;-) Moahahaha!

Nä, skärpning och jobba nu!

Studs, studs!

RSS 2.0