Man kan ju bli galen, men man får väl behärska sig...

Telefonsamtal med Ior. Av någon anledning som jag inte minns halkar vi in på ämnet dåligt tålamod, något jag är världsmästare i... I vilket fall som helst så tyckte Ior att det var konstigt att jag så lätt brinner av för småsaker. Tycker jag med för övrigt. Mitt inne i mitt "jo, jag vet, jag försöker verkligen bättra mig men vet inte riktigt hur jag ska göra" och mitt groteskt dåliga samvete så utbrister han plötsligt:
"Umeå kommer att ha varmast i landet imorgon! 23 grader!"
Va..? Är det kooonstigt om man får en hjärnblödning? Vad ska man svara på det?
"Kul för dom..."

Han är världens bästa min Ior, men ibland är han galet disträ, och har dessutom kottar i öronen. Tyvärr drabbas han också av senildemens med jämna mellanrum, speciellt då det rör sig om mina arbetstider (till hans försvar så är det inte det lättaste i världen att hålla koll på hur jag jobbar...) Jag kan, i en veckas tid, ha sagt att jag slutar exempelvis 12:00 en viss dag. Innan den dagen hunnit komma så har han frågat 98 miljoner gånger när jag slutar.
"När var det du slutade? 17:00? Eller var du ledig? Nä, du jobbar natt?!"
"Nä, jag slutar 12..." (andas, andas, andas....)

När jag tänker efter så har jag en ängels tålamod... ;) Men det är lika bra att man vänjer sig! Planerar ju att tillbringa även livet på pensionärshem tillsammans med min nöt till karl. Och kan han stå ut med mina fel och brister så är jag inte sämre än att jag kan uthärda hans (dom är ack så mycket färre än mina...) =)

Ikväll ska vi i alla fall till Micro och Bråkan och äta plankstek. Hemmagjord! =) Kommer äta som en gris =) Kanske, kaaaaanskeee blir det även ett liiiiitet glas vin. Jag är ledig hela helgen och tänkte ha roligare under den tiden än att försöka lokalisera tarmpaketet i toalettstolen. Med andra ord: mindre än lagomt är absolut bäst =) Det har lovats kanonbra väder imorgon så jag ska försöka vara ute så mycket det bara går. Synd att man inte bor i Umeå bara, där skulle det visst bli 23 grader... ;)

Studs!

Big Bang...

Dags att tillverka ett nytt litet universum här på Alpha =) Dagens höjdpunkt! Lite demolering är precis vad humöret behöver... ;)

En timme kvar till avgång. Åker direkt till Tihi och hämtar besten så hon och Trassla får vila sina psyken, fniss =P Fast ALLRA först ska jag kila in på ICA eller något och köpa ättika och vitpeppar. Smaskig middag, tänker du. Näru, snarare: Sluta-för-s*tan-gnaga-på-dörrkarmen-byracka! Han är i trotsåldern den lilla pälsbollen. Han har massor med roliga leksaker, och ben i alla de formen och slag (vårat hem liknar en utgrävningsplats av nån gammal kyrkogård...) men det struntar väl han i. Det är på dörrposten han ska gnaga... GRRRRR!!! ;( Men det ska jag minsann sätta stopp för, moahahaha! Funkar inte det så blir det munkavle på lopphögen (inser att det låter som att jag avskyr min vovve, men han är faktiskt bäst i alla fall, trots allt! =) )

Hohooo, vilken smäll =D Haha, log brett för mig själv. Schiiit vad fånig man är! =D

Studs och Booooom!

Jävla blåst, och Mors Dags-erbjudande...

Näe, det verkar vara något som går just nu. Kollat runt på lite bloggar och det verkar som om många har några riktigt pissiga dagar. Själv så hade jag ju ingen höjdardag igår pga "matbrist" med därtill tillhörande blodsockerhalt på minusnivå. Blev liiiite bättre med mat i magen, men imorse vaknade jag med samma charm som en rabiessmittad varulv med kraftig PMS. Nu har jag varken rabies eller PMS, men med tanke på den här STOOOORMEN så påminner man lite om en varulv idag. Den lilla frisyr man hade innan man klev utanför dörren imorse har helt dragit sin kos och liknar numer ett enda stort TOV med bångstyrigt fluff på huvudet. Man krummar lite med ryggen när man går för att minimera stormvindarnas träffyta på kroppen och kisar med ögonen för att inte få in en sten i synfältet. Det blåser dock in fint damm i ögonen hur man än kisar, så där vinglar man omkring i blåsten med röda ögon, skum gångstil och spottar och fräser över att det där fina dammet även hittar in i näsan och munnen... Lägg till den toviga kalufsen så har du en klockren varulv. Suck... =Z



Och Mors Dag sen då. Gulligt att ge lilla mammsen en present på hennes dag, absolut! (Hävdar fortfarande att det är roligare att ge något spontant, men i alla fall...) Men... Jag vill inte öppna min mail och mötas av rubriken: "Vad önskar du dig i Mors Dags-present?" What tha f....? För att man ska kunna önska sig något på Mors Dag så har då i alla fall jag fått för mig att man ska vara just en Mor. Är det någon som läst en hej-hoppsan-nu-har-jag-kläckt-barn-annons i någon tidning där jag står som avsändare? Anyone? Någon som sett mig med gravidmage eller barnvagn? Nå? NÄ! Precis! Och eftersom jag inte uppfyller något av dessa kriterier så vill jag helt enkelt inte ha några såna frågor. En överreaktion? Må så vara, tyck vad du vill. Jag behöver inte Viagra heller, men får lika förb*nnat oräkneliga mail om att "Nu kan du köpa ett lyckat sexliv för pyttelite pengar jättesnabbt!" Spam. Må spammare dö kvävningsdöden i sina egna spammiga mail...



Kanske dags att bli lite muntrare... ;) Och vad får en på bättre humör än riktigt goda vänner? Jag är så lyckligt lottad gällande det! De är inte många, men de riktiga vänner som jag har räcker mer än väl till.
- Micro; Du vet att du är helt underbar! Kommer alltid, alltid finnas här för dig. Jag är aldrig mer än ett samtal bort, och jag hjälper dig mer än gärna med allt konstigt du kan komma på =) Du din toka som envisas med att jag ska fixa dina naglar =D Gör jag så gärna, men glöm inte bort att det är du som är utbildad nagelterapeut medans jag är utbildad till möbelsnickare... ;)
- Tihi; Att ett så stort hjärta rymdes i en så pass liten kropp kunde jag väl aldrig tro =) Du fastställde din position som superhjälte idag när du erbjöd dig att ta hand om Diezel heeeeela dan när jag jobbar och Ior är och leker med Molle (eller vad han nu gör...) Jag hade fått en hjärnblödning med både Diezel och Trassla i flertalet timmar, men så är ju mitt tålamod lika stort som en Lilleputt är lång... Du rockar bruden! =) Inte bara för att du förbarmar dig över min hund, utan för att du är som du är.



Mmm. Är inte riktigt lika fientligt inställd till min omgivning längre =) Hatar att vara på dåligt humör... (vem gör inte det...) Ska peta i mig lite flingor så magen slutar knorra, och sen... ska jag hitta på något annat =)

Åtminstone halvstuds!

Morr...

Tänk att man aldrig lär sig. Jag har under 32 års tid alltid blivit på ett j*vla humör om jag inte äter hyfsat regelbundet. Så vad har jag då gjort under mina 32 år? Precis tvärtom allt som oftast! Kommer på att jag borde ha ätit när första tanken på lemlästning och ond, bråd död uppenbarar sig i huvudet. Då är det ju för sent... Så nu sitter man här på Alpha, svart i blicken och med hornen nyvässade. Blir till att hämta käk på hemvägen. Kocken Ior är på villovägar. Förhoppningsvis blir världen rosa och fluffig igen efter lite mat. Annars tänker jag lägga mig i soffan och tjura färdigt.

Tigger suuuuuuuuuuur! ;)

Grrr! ;(

Nä!

Nån rubrik blir det inte. Så det så =)

Regndans-jäveln har varit i farten igen! Å det grövsta dessutom! Tur att man får sitta inomhus i alla fall, och inte som Tihi & Zeke som kommer att vara tvungen att tillbringa tid utomhus om några timmar. Hu, är inte ett dugg avis... Fast det kanske slutar regna tills dess =) Not likely, men man vet ju aldrig!

Kalixresan var gryyyyymt rolig! =) Skrattade så tårarna sprutade emellanåt! Samma sjuka humor, och ett helt liv "tillsammans" gör att det finns massor att skratta åt, hehe =) Tack GulleDig för att jag fick följa med! Världens bästa resa! Du är min vän för evigt! PUSS! =) Sååå, nu kan ni komma och förlänga håret =) Eller bli solsprayade! Eller varför inte både och? En total makeover med hår, hud, händer och fötter =)

Varit ledig måndag och tisdag. Så sabla skönt. Eller, ja, tisdag blev det 4 timmars jobb, så helt ledig var jag ju inte. Men det gör inget. Nu är det Alpha till och med fredag och sen en ledig helg till! Va?! Fatta vilken lyx =) Tror jag ska försöka "lura" iväg Tihi på en utekväll på krogen... ;) För egen del i nyktert tillstånd. Man kan ju alltid köpa nåt alkoholfritt och slurpa på bara för att slippa eventuellt tjat om att man är torr och tråkig som inte dricker sig stupfull. DU gör som DU vill, drick tills ögonen hoppar ut fast. JAG väljer själv om jag ska göra dig sällskap eller inte. Och tycker du att jag är torr och tråkig så run along and cry to mama...

Nä, häpp, häpp! Nu ska jag göra lite nytta =) Synes!

Studs!

Hej å hååååå...

Knappt tre timmar kvar nu. Är fortfarande förvånansvärt pigg =) Måste ha hamnat i typ 43:e andningen eller nåt!

Ska hem och knoppa några timmar när jag slutar, men inte så länge. Får inte vända på dygnet helt eftersom man ska upp tidigt imorgon inför äventyret med Micro =) Kommer säkert vara jääääättesocial... ;) Och jag tror bergis att hon får köra, hehe...

Hmm, märks helt klart att man varit vaken lite för länge. Tror att en läkare skulle klassa mig som hjärndöd eftersom det inte finns minsta lilla verksamhet i knoppen på mig för tillfället. Cellerna där uppe är inte ens förvirrade längre, de har gått i koma och stannar upp helt =) Fast det finns nog folk som är ännu värre...

Nåväl, nu ska jag pillra med lite saker så tiden går fort.

Balubas and studs for now!

2009-05-21

Ett långt dygn har passerat. Klev upp kl 09:00, fixade käk till vovven, gjorde mig i ordning och drog sedan iväg på jobbet.

Under min dag på stående fot har jag:
* Krympt ca 10 centimeter. 9 timmar på ett kakelgolv med ryggraden som enda fjädring satte sina spår...
* Återkommande dikterat mitt testamente tyst för mig själv. Gjort tillägg, dragit bort ,och omfördelat tillgångar. Och så börjat om igen... Har vid ett flertal tillfällen varit övertygad om att jag skulle hinna avlida innan arbetsdagen var slut. Så blev icke fallet =) Och faktiskt var det inte fullt så jobbigt som jag trodde att det skulle vara!

Jag har gjort följande iakttagelser:
* Antal cowboyboots: 893 par. Dom dog alltså inte alls ut för flera år sen...
* Antal inköp av fulöl från personer just fyllda 18 år: 1047 st.
* Antal t-shirts med trycket "Elitloppet ´98": 1 st. Snacka om kvalité om man kan ha samma tröja i 11 år utan att den möter användnings-döden...
* Antal gånger samma karl varit förbi och pantat flaskor/burkar: 7 ggr. Vart hittde han allt det där på så kort tid???
* Antal rabiata fjortisar: 464 st. Vilken ljudvolym det är på en del...
* Antalet levande bevis på dålig munhygien: 3 st. Tack och lov att mitt luktsinne emigrerat för länge sen...

Dagens kommentar:
"Du där med löken i handen! Ska du betala för den där eller?!"

Ungefär så var gårdagen. Nu har det övergått till den 22/5 och jag sitter på Alpha och fördriver tid. Diverse strul som gör att min sömn byttes ut till fler tjäna-pengar-timmar till mig =) När jag slutar här kl 12:00 idag har jag jobbat 25½ timme i sträck. Vissa är ju tuffare än genomsnittet, hehe... ;)


(Superhjältinnan på bilden är inte samma som skriver i bloggen) Höhö! =P

Går kanonbra hittills! Har fixat massor med kaffe, Red Bull, fika, böcker och tidningar, så mig går det ingen nöd på. Har dessutom haft besök av min kompis Mickel Räv =) En tanig, hungrig liten krabat som dök upp och åt mandelkubbar direkt ur handen på mig. Tre stycken åt han direkt på plats och med den fjärde drog han till skogs med =) Ja, jag vet att just mandelkubbar kanske inte är något som man ska mata en räv med, men det var allt jag hade. Och han var ju hungrig så vad gör man inte? Lär väl bli anklagad för djurplågeri av någon galning men det kan jag ta. Mickel såg i alla fall übernöjd ut! =) Tror ni mig inte så har jag bildbevis... =)

Nu ska jag fördriva ytterligare lite tid med att betala räkningar. Tjohooo!

Stuuuuuds!

Vem är den skyldige?

Ja, man undrar ju vad det är för dåre som dansat regndansen? Va?! Försökt konkurera ut den jä**ln med soldansen hela dagen, men hur jag än flaxar och krumbuktar mig så försvinner inte dom här mörka tråkiga molnen. Sicke schiiit...

Alpha. Lugnt som i graven. De flesta har åkt hem eftersom det är röd dag imorgon, och kanske partaj ikväll. Själv ska jag hämta Diezel hos "fammo och faffa" när jag slutar, och sen åka hem och mentalt förbereda mig för en garanterat jobbig arbetsdag imorgon. Mååånga timmar på stående fot blir det. Men det är så pass många timmar att det kommer synas i plånboken, så vad står man inte ut med..? Hade rätt få timmar den här månaden, så när möjligheten att dryga ut dem kommer så är det ganska svårt att tacka nej. Oavsett uppgift. Hoppas att man får tillfälle att sitta ner åtminstone fem minuter/timme. Annars kommer jag grina ståendes innan skiftet är över. Måste fixa skönare skor...

Till helgen så åker jag och Micro till Kalix och ska lära oss något så tjejigt som att förlänga hår =) Ska bli grymt kul faktiskt! Och så kommer Skitungen upp (ner? Geografiskt inkompetent...) med sambo och deras nya hundvalp. Blir också kul =)

Ska trycka i mig en kanelbulle senare. Skitkul! Följande annons finns snart att beskåda på Blocket:

"KÖPES: KARAKTÄR
Karaktär önskas köpa. Gärna storpack. Att garantisedel medföljer ser jag som en självklarhet. Priset är oviktigt, betalar bra om karaktären uppfyller mina krav. Ring snarast! Även nätter och helger!"

Typ. Men idag orkar jag inte bry mig om asgarvet från min garderob. Kul att man kan roa nåt...

Ior... Knappt sett dig på flera dagar nu, och lär inte se desto mer av dig förrän efter helgen. Vill du va med mig på måndag kanske? Ska vi våga oss på att boka en träff? =) Puss på dig i vilket fall som helst!

Nu; räkmacka och kanelbulle på Bas 1.

Studs!

En helt vanlig dag...

Är åter på Alpha. Inte så många timmar kvar tills det är slut på arbetsdagen =) Ska hämta Diezel när jag slutar och sen åka ner till mammsen en sväng. Måste få i mig nån form av middag också. Ior har börjat jobba tidigare idag, så matintaget ligger helt på min egen initiativförmåga. Brukar sluta med noll och inget...

Är galet trött idag. Tyvärr lär det inte bli någon tidig kväll eftersom det är Lost på tv. Måste jag bara se =) Inte för att den är lika bra nu som när den började. Det hoppar hit och dit, och blinkar man för tätt så fattar man ingenting. Men av gammal vana så följer jag den ändå =)

Idiotiskt sugen på onyttigheter är jag dessutom! =Z MEN JAG SKA INTE HA NÅT!!! Väntar på mina krompiller som så stort ska minska sötsuget. Hoppas att de fungerar åtminstone litegrann. Vore nöjd om jag bara var sugen på godis och bakelser ungefär var tredje minut, och inte som nu: dygnet runt, 365 dagar om året. Men skam den som ger sig! SKA i brallorna som hänger i garderoben, på ett eller annat sätt =)

Nä... Nu ska jag lyssna när det smäller och sen ge mig iväg till Bas 1 och trycka i mig min räkmacka som ligger och väntar =) Ior... Du är bara bäst och du fyller upp hela mitt Tigger-hjärta med löööööve =) Puss!



Studs!

(Wohooo! Smällde rejält!!! =D Coolt!!!)

Jahapp...

Jag har bestämt mig. Tänker inte lyssna på alla spekulationer om brott, fanstyg  och ond bråd död från och med nu. Tiden får utvisa vad som är sant eller inte. Halshuggen eller naturlig död, ja vi får ju se. Nog om det.

Dessutom; jag valde att flytta tillbaka hit. Jag saknade min familj och mina vänner, och sen Ior kom in i mitt liv "på riktigt" så var valet inte så svårt. Och vet ni vad? Jag t-r-i-v-s! Så in i glödheta. Känns som om mitt liv har börjat på riktigt först när jag flyttade hem igen. Omger mig med människor som är genuint trevliga, omtänksamma, glada och som alltid ställer upp. Och detta utan att ha några som helst baktankar. Ibland häpnar jag över hur folk bara "Ja, men självklart, inga problem!" Skulle vilja krama dem allihop! Fast då skulle jag inte få göra något annat än att krama folk hela dagarna =)

Tänker inte klaga mer på den här stan. Visst har det varit mycket elände här, och det är verkligen jättetråkigt. Men det är de människor man omger sig med som gör ens liv. Och mitt liv är bra =) It´s gooooood!

Studs!!!

Måååndag morgon...

...och det uppvisas tendenser till att bli en SÅN måndag... Men kom igen bara! Jag är beredd!!! =) You can´t touch this!!! =D

Igår var jag ledig heeela dagen. Så himla skönt! =) Både jag, Ior och Diezel sov till ca 10:30, klev upp och drog ner på Stammisfiket och drog en fika. Tihi och Danne kom också. Efter det prommade vi till Sandviken och skrattade åt Diezel när han upptäckte vatten i ofantliga mängder. Plaskade som en galning, men vågade inte riktigt ge sig ut för en simtur. Dyngblöt blev han i alla fall, vilket var meningen. Massa mörk päls blir ju lite varmt...

Var ute i princip hela dagen. Satt ute på gräsmattan och pratade med grannarna A-H & Ö ett bra tag innan vi drog oss tillbaka inomhus och glodde film. Blev Yes-man med Jim Carrey. Inte så där JÄTTErolig, men Jim Carrey är alltid Jim Carrey så jag skrattar alltid ändå =) Ior vara knappt ens lagomt imponerad, men det var ändå myset med att ha Ior´s söta huvud vilandes i mitt knä som var det bästa =)

(Hah! Hur kan man ta på sig vita jeans när man ska ut till Alpha??? Genomtänkt... ;)  )

Nä, nu ska jag börja ta tag i måndagen på allvar. Studsar in en annan gång!

Stud, studs, sproiiing!

Vad händer?!

Lugna, sköna norrland? Pyttsan. Jag fattar inte... Vad hände egentligen? Hur blev det så galet här? Carolin-fallet är inte helt avslutat än, och så kommer nästa mord... Fy faaan! "Barnen får en så trygg uppväxt här". Jo, tjena, säg det till de stackars ungarna som hittade delar av kroppen! (om det nu stämmer det som man hört...) Jag blir fan förbannad! Hur sjukt får det bli?!

Nä, ska köpa mig en öde ö i medelhavet och lära mig kommunicera med ödlor. Flumma runt i bastkjol och gnaga på kokosnötter. Undrar om Ior vill följa med? Diezel har inget val...

Noll studs...


Godisdag!

Lördag med andra ord, men jag ska inte ha något sabla godis! Får vara nog nu. Ska i åtminstone nååågra av alla jeans som samlar damm i garderoben. SÅ DET SÅ! I den här farten så är man inte i form ens till Beach 2012... Måste börja träna! Men vad??? Totalt oinspirerad... Kommit så långt att jag beställt en spikmatta idag i alla fall. Alla verkar ju helt sålda på detta tortyrredskap så jag föll väl för "grupptrycket"... ;) Ska ju öka blodcirkulationen, och det lär inte skada mina fingrar direkt. Min självdiagnos, efter att ha googlat halva internet, är att jag lider av Raynauds sjukdom/fenomen. Beskrivingen är klockren. Ska bara få en läkare att bekräfta eländet. Och nej, jag är faktiskt inte hypokondriker. Inte det minsta. Hamnade bara i det där läget då jag blev så trött på att ha icke-fungerande händer (eller ja, dom fungerar utmärkt, men det gör oooont och irriterar mig till vanvett...) att jag helt enkelt bestämde mig för att snoka reda på vad i hela h-vete det var som är galet. Nu "vet" jag. Nåväl, nu är det snart sommar och varmt och då lär det bli betydligt lättare =)

Bidde dubbel hundvakt en stund igår. Diva anlände innan Diezel och Robban hunnit tillbaka, och hon såg något förvirrad ut när det inte fanns någon annan jycke att brottas med. Glad som en skit var hon och skulle promt upp i mitt knä när Micro åkte. Där låg hon och mös tills Diezel gjorde entré... Efter det var det 2 timmars non-stop-wrestlande. Satt och pratade med Robban en stund innan han mer eller mindre flydde hals över huvud. Med tanke på tumultet så var det nära att jag gjorde samma sak... ;)

Tihi och Verro kom förbi, Ior kom hem och drog lika fort. Han skulle med sin brorsa till Giron. Blev te med brudarna på uteplatsen medans doggisarna röjde livet ur varandra inomhus. När båda hundarna fått både rött kort och matchstraff ett flertal gånger skjutsade jag hem Diva. Hon hoppade in i baksätet och landade liksom platt fall och somnade bums precis som hon landat =)

Kvällstrippen med Tihi gick bra som väntat. Skrattade åt hur blödig man är ibland, typ bölar till Grey´s Anatomy (som jag inte ens följer) och Extreme home makover (!!!?) och hur man alltid hoppas att ingen ska märka nåt =) Hormoner är bara av ondo... Fast Tihi bölar till Djurkyrkogården, så hon är f-n värst! =)

Idag, mitt herrskap, så ska det intagas palt hos mammsen och pappsen. Mmmmm! =) Och sen blir det nog ett besök hos Micro. Hon ska rensa sin garderob och då gäller det att hålla tassarna framme. Man får alltid tag i nåt fint =)

Nu håller jag på att tråka ihjäl mig själv med detta inlägg så jag lägger ner. Ska ringa Ior istället och kolla om han är hemma eller om han drog söderöver. Och säga att han är bäst, och att jag saknar honom och vill kramas =)

Men först måste jag öppna dörren för jag håller på att avlida i den här kuvösen på Alpha! Man får välja mellan att dö av värmeslag eller att öppna en dörr eller fönster och istället få in så mycket damm att man tuggar smågrus i timmar efteråt. Idag väljer jag att tugga smågrus...

Studs!

Sol!!!

Haha! Härligt väder =D Ska dra från Alpha så fort min kollega kommer och sen bara vara ute =) Ska förbi Tihi och tigga en kopp kaffe, men först måste jag lokalisera hunden med tillhörande hundvakt Robban...

Får se om Micro behöver hundvakt eller inte. I så fall blir det 2 (två!!!) vildar att tukta. Just nu är hon på begravning... =( Huga...

Ikväll blir det att hänga med Tihi en sväng på hennes nya uppdrag. Hon är lite osäker på första halvan, så med förenade krafter fixar vi det =) Sen blir det hem till sambo och hund. Och till sängen. För gissa vem som jobbar morgon??? Tadaaa! =)

Studs, studs!

Äkta kärlek...

Är nästan helt stum. Har till och med gråtit en skvätt. Kan det finnas en större kärlek?

http://www.youtube.com/watch?v=VJMbk9dtpdY

Mäh?!

V-A-D hände med solen? V-A-R-T kom alla dessa moln ifrån? Va f...? Uuuäck! Tur att man inte lagt undan benvärmarna än... Nåväl, förra året snöade det ju här den 9/6 så än finns ingen riktig anledning att klaga... ;)

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Vansinnigt lugnt här idag! Vilket innebär att minutrarna slääääpar sig fram... Nä, ska kolla lite listor och register istället. Där finns det garanterat en del att fixa... =)

Sol i ögat!

Bokstavligt talat. Rätt i plytet! =) Varmt och gött, men det kommer sluta med spänningshuvudvärk eftersom man måste sitta och kisa hela tiden. Just nu kan huvudvärken ta sig i aktern, för jag bryr mig inte om den. Solen skiner, det är lagomt mycket att göra, har redan fått mig några goda skratt åt/med folk här på Alpha´s Bas 2, och om några timmar slutar jag och ska iväg och fika med Tihi. Igen... ;) I love life! Känns så galet okomplicerat och enkelt just nu. Allt bara flyter på =)

Efter fikat, om inte Krille promenerat livet ur vovven , så ska jag stoppa Diezel i bilen och åka... någonstans där han kan springa av sig ordentligt. Ta med lite leksaker, och sen fastna i leksakskastandet medans den lilla hårbollen springer för allt han håller =)

Bidde inget besök hos Bonzo och Vroom vroom igår. Både jag och Ior avled i soffan när han kom hem och sussade i en timme. Sen var det dags för middag, promenad med hunden och POFF! så hade kvällen gått. Ska försöka masa mig dit idag om de ska vara hemma =) Längtar efter kärleksmums och Smulan och Skalman =) Skalman förresten. Inget bra smeknamn. Måste komma på nåt nytt...

Nä, dags för en gäsp och en helkroppssträckning. Återkommer =)

Studs!

Back in black! =)

Eller ja, i alla fall tillbaka i mörkgrått... =) Jobbat några nätter och sedan haft tre lediga dagar =) Inte gjort ett vettigt dugg under ledigheten, bara slappat och fikat. Mycket behagligt! =)

Nu är man åter på Stridspostering Alpha, bas 2. Det har inte dragit igång på riktigt ännu, så jag passar på med ytterligare ett inlägg. Sen sist har Vroom vroom fyllt år =) Kikade förbi på smarrig tårta och småstök med busungarna. Smulan var nyvaken och Skalmans mat-och-sov-klocka ringde för "Sov" så han slumrade sött som vanligt =) Har en plan under dagen som innefattar ett besök hos dem på Fjälltoppen, var alldeles för länge sen nu!

Diezel har idag den stora äran att få leka med Farbror Krille. Fy f-n vilken tur det är att Ior har helt fantastiska vänner som ställer upp i vått och torrt!!! På fredag är det Farbror Robbans tur att vara "barnvakt". TACK till er båda =) Får åtminstone bjuda på en brakmiddag som tack för hjälpen =) Likadant med "mommo" och "moffa" som inhyser vilddjuret med jämna mellanrum. Stooort tack! =)

I natt har jag sovit som en kratta. Har fortfarande lite sviter efter nattskiften och kunde helt enkelt inte somna. Mycket irriterande när man vet att man ska upp så tidigt att inte ens småfåglarna hunnit vakna. Fastnade i "Änglar och Demoner" (denna sjukt braiga bok!!!) dessutom så jag somnade inte förrän efter 02:00... Idag är det faktiskt migränvarning i hålrummet mellan öronen... =Z Dagens första Treo är på upplösning. Tjohooo.

Njäpp, nu börjar Stridsbasen vakna till liv så jag ska ägna den all min uppmärksamhet =) Seglar in vid ett annat tillfälle =)

Kramizar till er och puzzizar på Ior!

Studs, studs!

Men hallå där!

(Följande inlägg läses med läspande S, red. kommentar)

Diezel här. Tänkte att ni skulle få höra min version av tillvaron, och inte bara lyssna och tro blint på mattes historier.

Det är alltså jag som är Diezel. Drygt 18 veckor, och en kalaskille om jag får säga det själv. Pälsen har ändrat färg en hel del sen jag föddes, och jag tycker själv att jag bara blir snyggare och snyggare för varje dag som går. Känner mig mer mogen, mer vuxen. För det mesta vet jag precis hur jag ska utnyttja min charm, men i vissa fall så är hon fortfarande förvånansvärt immun mot min skönhet. Som igår till exempel. Grannarna såg ut att ha så himla roligt där på sin gård, och jag blev så nyfiken att jag inte kunde låta bli att kika in lite. Ni skulle ha hört vilket vrål det kom från matte! Jag tror att hon hördes i en omkrets av ca 10 kvarter, minst! Pinnade hemåt så fort jag bara kunde, men inte såg hon särskilt glad ut för det...

En liiiiten stund senare tänkte jag: "Va fan Bitch! Ska du ändå sura så kan jag ju lika gärna kila över dit igen!" Blev inte klokare av det tidigare besöket eftersom det avbröts så abrupt av Godzillavrålet från matte...Tyckte att jag var jättediskret när jag smög iväg, men knappt tre meter in på granntomten ser jag något i ögonvrån som rör sig bakom mig, och tror ni inte att det är matte som kommer ångandes som en gladiator! Hon såg ut som en ilsken björn så jag vände tvärt hemåt igen, och tackade Änglahund för att jag undkom hennes klor med en hårsmån. Jisses, då var jag faktiskt rädd att hon skulle göra tofflor av mig... =Z

Annars trivs jag rätt bra hos matte och husse. Vi busar, leker, går på promenader, hälsar på folk och slappar. Några punkter gällande detta kommer här:

1.) Bus - Om man busar så busar man. För mig innebär bus till en viss del även tänder. Mina tänder alltså. I husses eller mattes kroppsdelar. Detta uppskattas inte det minsta av någon av dem. Dom har ingen humor...

2.) Promenader -  Har jag delade åsikter om. När jag får gå lös så är det supernice. Men när dom ska trä det där sabla snöret runt halsen på mig (eller ännu värre den där saken som alla misstar för en munkorg och som visst kallas för grimma eller nåt annat töntigt...) så är jag inte riktigt lika road. För då måste jag "Gå fot" och uppföra mig. Förstår dom inte hur mycket intressant det finns att sniffa på??? Och att jag har massor av spring i benen? Men jag gör ändå mitt bästa för jag brukar få rusa runt på gården när vi kommer hem igen! =)

3.) Hälsa på folk - Jätteroligt!!! =) Så kul med ett nytt ställe att sniffa på! Fast jag får inte rusa runt som jag vill... Speciellt inte om det är barn med i bilden. Fast då brukar jag ta det lite lugnare. Om jag klarar av att hålla mig förstås. Man måste vara försiktiga med barn så man inte skrämmer dem, för om man gör det så låter dom jättehögt. Nästan värre än matte. Det bästa med barn är att dom smular när dom äter, så är man snabb nog kan man hitta både det ena och det andra smarriga på det stället där dom brukar äta =)

4.) Slappa - Det är vi världsmästare på hemma hos oss. Igår låg jag och matte och mös i solen ett bra tag innan det var dags för biltvätt och däckbyten. Innan hade vi lekt min favoritlek: Hämta pipdjur. Matte eller husse kastar ett pipdjur och jag hämtar. Kalaskul! =) Fast jag blev lite trött och då var det skönt att få vila lite.

Idag jobbar matte igen och jag får försöka se till så att husse har det han gör. Han har ledigvecka och tillbringar hela dagarna med mig. Det är både jag och matte glada för =) Av husse (matte också för den delen) får man godsaker bara genom att göra lite "konster". Ni vet, sitt, ligg, stå (det kan väl alla?), stanna (kan jag väl, men hur kul är det egentligen?), kom (det tråkigaste jag vet, men får jag snask så går det bra!), kryp (fattar jag inte meningen med för ibland när jag gör det så får jag beröm och snask, men om jag kryper under staketet så blir det en sabla liv... Va?! Hur ska ni ha det???)

I alla fall. Nu ska jag sätta mig framför husse och stirra ut honom. Husse brukar inte bry sig om mitt stirrande så där värst. Matte däremot blir galen, hehe... Speciellt om jag stirrar och dessutom stampar lite med frambenen. Jag vill sällan något speciellt när jag gör så, men jag tycker att det är roligt... ;)



Synes på stan eller nåt! Kom gärna och hälsa på =)

Mmmmmmumma! =D

Underbara norrland, underbara vår och underbara sol =D Spelar ingen roll att alla årstider har sin charm; vårsolen är ta mig bövelen som balsam för själen! Ångrar inte ett dugg att jag tog Tihis pass på Alpha idag =) Sitter ute mer här på Bas 2 än vad jag hade gjort om jag var ledig och hemma. Hemma finns det alldeles för mycket som väntar på att jag ska ta tag i det. Tvätt till exempel (ryyys...) Fast jag tror nog att jag hade kunnat ignorera det en sådan UNDERBAR dag som denna =)

När jag slutar ska jag hem och ta med jycken på en promp. Måste ju kolla om gårdagens succé med vanligt halsband bara var en engångsföreteelse eller om han äntligen börjar fatta (ja, alltså, vi är ju ute och prompar varje dag förstås, succé eller inte...) Pratade med Micro för en stund sedan och deras Diva har enligt henne blivit en riktig byracka. Drar från gården första bästa chans hon får, så nu är hon fast i koppel även på gården.
"Jaha" säger jag, "Diezel håller sig på gården än så länge och det är så himla skönt" halvskryter jag och tänker att våran hund minsann är sååååå duktig. 10 minuter senare pratar jag med Ior.
"Fan", säger han, "Diezel har inte alls skött sig idag. Han har dragit till både A-H & Ö och till R" (våra grannar).
Ridå. Va faaan?!? Hur synkade ska dom behöva vara i sina hyss egentligen??? Det slår aldrig fel: om Diva hittar på nåt hyss, så gör Diezel samma sak inom loppet av några dagar, och tvärtom, även om de inte har träffats på flera veckor. Lägg av med det!!! Där fick jag för mina halvskrytiga tankar om jycken. Nu är det förstärkt bevakning på honom som gäller eftersom han bedöms som flyktbenägen... Morr! Ja, jag vet, han är bara valp... Suck!



Näpp, nu ska jag ut i solen igen och se vad som händer där. Lyllo jag! =D

Och på 10:e dagen...

...jobbade hon också =) Tihi ville grilla korv under gårkvällens lite senare timmar så hon frågade så snällt om vi inte kunde byta skift. Klart vi kan =) Bara för att det var hon som frågade... ;) Hon ska ta min eftermiddag på Alpha på måndag, för enligt mina anteckningar så har Ior ledigvecka, och vi skulle få en hel dag (!) tillsammans.
"Visst är du ledig på måndag?" frågade jag när han kom hem från jobbet igår kväll.
"Näe, jag ska jobba extra, det har jag ju sagt" sa han och såg förvånad ut.
Jag gav upp. Tänkte att man lika gärna kan jobba dygnet runt, 365 dagar om året. Låta arbetskläderna växa fast på kroppen och bara spola av den värsta dyngan med högtryckstvätt nån gång i månaden... Typ. Eller kanske ändå inte. Var inte riktigt lika bitter som det lät här, mer... "jaha-varför-är-jag-inte-förvånad". Och nu menar jag inte att jag skyller på Ior. Ibland undrar man om det sitter nån maktinnehavande jävel någonstans som har bestämt sig för att vi ska träffas max 35 minuter/dag, 2 ggr/vecka... Grr... "Jaja, vad är väl en bal på slottet?"

Turen till Skitungen igår gick bra =) Käkade smarrig tårta och blev riktigt imponerad av deras lägenhet! Öppen, ljus och fräsch =) Och de rosa väggarna i köket (jag vet, det lät lite konstigt i mina öron också först) var urhäftiga =) Var inte så lite trött på hemvägen sen, så jag var glad att det alltid går fortare hem =P

Väl hemma tog jag Diezel på en promp, men vanligt halsband. Tänkte i förväg att jag kommer få ett spel på honom och hans dragande, men att han efter den långa bilturen behövde en riktig promenad och inte skulle behöva vänta tills jag letat reda på hans "grimma" (eller vad man nu ska kalla den...). Mycket riktigt: han drar som en galning. Tills jag tog i på skarpen, och sen gick han som en ÄNGEL i kopplet! Gick och tittade upp på mig med jämna mellanrum och viftade på svansen. Ignorerade 2 andra hundar som gick förbi. Älskade skithund =D Hade kunnat gråta en skvätt, så glad blev jag. Han är nu 18 veckor (imorgon) och svinduktig. Mattes älskling, helt enkelt =)

Solen skiner ute och jag har planer på att förflytta mig till Bas 2 vid 11-12 nån gång och kanske, om jag har tur, kunna sitta ute en stund och njuta av solen. Händer inte ett skvatt här idag. Har redan hunnit skura ur kylskåpet (vi är ena riktigt grisar...) och lyckats undvika att bli biten av det som fanns däri. Uuuuuääääck! Ska dra fram sopen snart också. Jag vadar i meterhögt grus... =Z Men först: KAFFE =)



Studs!

RSS 2.0