Om Varulvshundar.

Varulvshunden. För er mer känd som Diezel. Sitt nya smeknamn fick han igår efter att ha huggit världens bästa hundvakt Krille i läppen så det bara rann blod. Va?! Skulle det vara tacken för att nån pysslar om dig på dan när husse är borta och matte måste jobba? Fick minsann lite ont i magen när jag kom hem och såg hans läpp. Hu... =Z Fast vovven hade ju "bara lekt", och tyvääääärr varit en millisekund snabbare än Krille. Han hann inte få bort ansiktet i tid innan det satt en 12 veckors valp fast i läppen... Usch, känns inget vidare alls... =(

På eftermiddan lekte han med Trassla. Såg att han hade en hel tuss av hennes päls i munnen men fick inte tag på den. Var helt bergis på att han skulle hinna svälja den innan jag ens hade fått ner näven i gapet på honom. Mycket riktigt. Den försvann in bland huggtänderna i ett nafs. Ägnade inte mer tankar på det utan fortsatte surra med Tihi när hon kom tillbaka från mötet. På kvällen, när han ligger och tuggar på ett ben (inte ett av sina egna, konstigt nog, utan ett sånt där man köper...) så tycker jag att jag ser nåt suspekt i hans mun. Tar mig en närmare titt och vad ser jag? Jo, denna pälstuss han drog av Trassla tidigare under dan. Försöker få bort den men den sitter liksom fast mellan hans tand och hans tandkött så det är i princip omöjligt! Drar och pillrar, och inte förän han är så less på mig att han ser ut att kunna hugga mig i halsen lyckas jag få bort det. HUR hårt har han bitit henne egentligen??? Inte undra på att hon pep. Fast hon gav igen med jämna mellanrum vilket bara är bra =) Oooom nu Varulven hade fattat att ge sig nån gång... Jaja, det kommer väl en dag då han inte är valp längre. Förhoppningsvis har han lärt sig en del under tiden. Senare idag ska jag testa en specialare som jag fick av Tihi, och se om han fattar det här med att gå fot då. Antagligen går han väl inte alls... Fortsättning följer.

Nu sitter jag i kaoset som, än så länge, är Bonzo och Vroom vroom´s lägenhet. Båda är iväg och kollar så nya bäbisen i magen mår bra, och Smulan ligger och sover med rumpan i vädret =) Inte svårt att vara barnvakt åt den ungen! Just nu... ;) Det är först när hennes alter ego Von Klåfinger Af Bus som man får se upp... ;) Och deras flytt närmar sig med stormsteg! Äntligen =)

Ior kommer hem ikväll! =)=)=) Mest troligast i alla fall. Längtar massor. Hade varit så skönt att få en seg morgon i sängen imorgon, men det går minsann inte för jag måste förstöra två lediga dagar på raken med att leka Agent 007. Totalt antal timmar: 4. På två dagar. I-n-t-e    r-o-l-i-g-t!!! Och då ligger jag ändå back 3½ timme med det agentandet som jag inte har en aning om hur jag ska få ihop. Nervsammanbrott... Nå, får kanske ta en slappardag under helgen istället!

Crap, vad boring det här blev! Ska jag smyga in i köket och hälla i mig en kubik java. Är fortfarande socker-bakis...

Studs, med platt fall på slutet!

Bakfull???

Jag har en teori om mig själv och min kropp. Om den stämmer eller inte vete fan, men jag har en i alla fall. Bakgrunden är följande:
Var mer eller mindre sockerberoende under tiden som jag studerande till möbelsnickare. Punkt. Lång historia kort. Fick ordning på problemet och har numera ett sunt förhållande till smågodis. Hade åtminstone tills jag började befinna mig på Stridspostering Alfa, och dessutom jobba natt med jämna mellanrum. Då började jag mumsa i mig både det ena och det andra goda för att "fördriva tid" då det är lugnt på jobbet, och för att hålla mig vaken de värsta vargatimmarna på natten då man jobbar. Insåg vart det höll på att gå (åt skogen) och bromsade upp ordentligt. Ett tag... Igår syndade jag med smågodis. Idag känner jag mig bakfull. Huvudvärk, jättetrött och allmänt mossig. Bakis-känsla helt enkelt! Och det är inte första gången det känns så heller!

Min teori är alltså att jag blir "bakfull" om jag äter för mycket socker. Min huvudvärk är mycket bättre och mer sällan förekommande om jag låter jag bli. Känner mig dessutom mer "vaken" i kroppen. Mindre "Dr Jekyl & Mr Hide"-syndrom. Låter kanske konstigt, men så är det. Bara att inse att det är lika bra att låta bli. Ska f-n skriva upp allt sött jag äter på en månad och sen jämföra med "huvudvärks-schemat".

I alla fall. Solen skiner =) Diezel får leka med världens bästa Krille idag när jag jobbar =) Ior ringde precis och förgyllde min huvudvärk =)=)=) Jag har inget att klaga på egentligen idag heller! =)

Nu ska jag jobba. Balubas och studs, studs!

.



Say no more. I rest my case.

Ny vecka, ny dag...

Och det är minsann ingen dålig dag =) Trots att det är måndag och jag har klivit upp före zaaatan imorse. Jag har ett bra liv, så är det bara, och jag tänker njuta i fulla drag =) Solen skiner för fullt ute, dygnet blir ljusare och ljusare (i princip fullt dagsljus redan vid 04:00!) minusgraderna känns behagliga, och mina nära och kära har det bra. Diverse problem med bostad, företag och annat har löst sig (som det alltid har en förmåga att göra =) ) och det känns skönt att se alla inblandade glada och förväntansfulla!

För egen del så finns det ingenting att anmärka på heller. Annat än det faktum att det inte finns något att anmärka på =) "I feel good!" (snor Diezel´s ledmotiv, fniss!) Helt enkelt. Har utan tvekan världens bästa sambo, världens goaste familj, världens sötaste vänner, världens charmigaste hund och ett jobb som jag trivs kanonbra med =) (kan inte skriva att det är världens roligaste, för den titeln är paxad av mitt drömjobb Möbelsnickeriet. Eller möjligtvis utopin Miljonär ;) Men mitt jobb kommer på en goood tredje plats!)

- IOR. Ställer alltid upp. Oavsett dag, tidpunkt och plats. Totalt osjälvisk! Grymt omtänksam. Snällare än Bamse. Starkare också för den delen... ;) Smart, och rolig att prata med. Ger världens härligaste kramar =) Det är han som jag tänker gifta mig med, och i den saken har han absolut ingenting att säga till om... ;P PUSS på dig!

- PAPPA. Lilla pappsen =) Han är som dynamit i en liten förpackning. Snäll, snäll, snäll, men när det väl brinner då jävlar smäller det så Alfred Nobel skulle blivit avundsjuk! Kan alltid lita på pappsen, prata om allt =) Kondis som en elitidrottsman. I det avseendet befinner vi oss inte ens i samma del av Universum. Han skulle lugnt spöa skiten ur mig i vilken gren som helst! =) Världens bästa! =)

- MAMMA. Mammsingen. Lugn som en varm semesterdag =) Oroar sig för mycket emellanåt (du födde inga kompletta idioter vet du. Även om den förstfödda är ett praktexemplar på att man ofta misslyckas första gången man provar på något nytt... ;) ) Morgontrött. Galet allmänbildad. Underbar! =)

- BONZO. Äldsta lillebrorsan. Bygger lastbilsmodeller som ingen annan. Jisses vad vi röjt i våra dar! Massor med kuddkrig, till mammas förtret ;) Snart tvåbarnsfar. HUR i hela friden gick det till?!? Eller, ja, jag vet ju hur det gick till, hehe. Men när blev du vuxen? Hängde inte riktigt med i svängarna... Du är fortfarande lintotten som satt ute i sandlådan i ottan med pyjamas och gummistövlar... ;) Kraaam på dig!

- VROOM VROOM. Svägerskan. Världens bästa svägerska dessutom =) Brorsan kunde inte ha hittat en bättre fru =) Eller mamma till sina barn! En riktigt bra vän som man kan prata om allt med =) Kraaam på dig med!

- SMULAN. Första brorsbarnet. Kan få polarisarna att smälta när hon ler =) En riktig busunge som man får hålla bägge ögonen på. Mästare på att leka Gömma Fjärrkontroll. Ger världens blötaste pussar =)

- SKITUNGEN. Yngsta lillebrorsan. Drog från stan när jag flyttade hem igen, därav smeknamnet... ;) Flyttade till kärleken ca 10 mil bort. Can´t blame him =) En riktig fena på gitarr! Träffas för sällan... =( Kraaam på dig!

- VÄNNERNA. Ingen nämnd, ingen glömd. Ni är bäst =) Tack för att ni finns. Vore bara skrot utan er! =)

- JOBBET. Ingen dag är den andra lik. Blir sällan långtråkigt (förutom ökendagarna vid Stridsposteringen som kan vara just Öken. Men då får man hitta saker att göra istället =) ) Träffar mycket roligt folk som man blir glad av. Trivs som fisken i vattnet! Tack för det Chefen =)

Så där ja. Ytterligare ett "kort" inlägg... ;) Verkar så glad och normal att, om man hörde nån annan säga sånt här, så skulle det nästan vara lite Koka-kanin-varning... Hehe =) Men här kokas inga kaniner! Inget annat heller för den delen. Har en privat kock vid namn Ior =)

Nu ska jag fortsätta njuta av denna dag. Stoppa upp tassarna på bordet, lägga händerna bakom nacken och vänta på att dagen drar igång "på riktigt" =)

Studs, studs!

Info i korta drag.

* Var hos Tihi igår och träffade lite folk och pratade strunt några timmar =) Riktigt mysigt =) Jag jobbar ju som bekant idag så något party blev det inte för min del. Jag slipper med andra ord vara bakis! Kanonbra! =)

* Diezel knaprar ju några piller ("Jäääättemilda! Innehåller samma lugnande substans som det finns i tikens modersmjölk"...) för att motverka åksjuka. Jag vet inte jag. Ior tog med honom på en åktur igår, och då kräktes han minsann. Idag: 20minuters bilfärd = inget kräkande. Fattar noll. Ska till veterinären den 11:e och be om att få mindre "Jäääättemilda" tabletter. För säkerhets skull. I nödfall.

* Ior åker bort imorgonkväll =( Kommer bli helt allena. Ja, med jycken då förstås =) Då ska vi minsann lära oss nya tricks så husse blir avis när han kommer hem. Försöker lära Ior att Sitta och ge Vacker Tass, men det går inget vidare, haha! ;P

* Bonzo och Vroom vroom får alldeles snart börja flytta in i sin nya lya på Fjälltoppen =D Kommer bli kanonbra! Och jag är (hittills i alla fall) ledig när det börjar vara dags för flytt, så jag kan hjälpa till =)

* Micro är också som jag nämnt tidigare snart igång med sin lilla rörelse. Längtar efter att få hjälpa henne ställa i ordning, och pyssla med allt annat hon kan tänkas vilja ha hjälp med =)

Nu ska jag avsluta denna ökenvandring (höhö) för idag, och börja bege mig hemåt. Återkommer väl imorgon eller nåt!

Balubas och Studs for now!


Sunday Bloody Sunday...

Hettan är fruktansvärd. Känner hur solen bränner för varje stapplande steg som jag tar. Har kämpat i flera timmar redan, men måste hålla ut de sista timmarna också! Kan nästan se mitt mål där framme i horisonten...

Har inte sett ett enda livstecken sedan jag lämnade hyddan imorse. Ensamheten är total. Det enda tecken på liv är de fotspår jag lämnar efter mig i sanden. Blickar jag bakåt så är dessa fotspår det enda jag ser så långt ögat når. Finner en viss tröst i det, för det innebär att det inte kan vara långt kvar nu. Snart ska jag få vila i härligt ljuv svalka och få känna hur kristallklart vatten rinner nerför min strupe. Tanken på det underbara som ska komma ger mig extra kraft och jag vandrar oförtrutet vidare.

Jag tappar uppfattningen om tid och rum. Kämpar i hettan. Kläderna är som fastklistrade på kroppen. Känns som om jag sjunker längre och längre ner i sanden för varje steg jag tar. Tyngre och tyngre. Ser hur ett antal fåglar börjat cirkla högt ovanför mig.
-Mig får ni aldrig! vrålar jag med så mycket kraft jag orkar uppbringa. Orden tycks slukas av den tryckande hettan, och fåglarna fortsätter cirkla där ovan.

I samma ögonblick som jag nästan ger upp skymtar jag något i fjärran. Kan det vara..? Spärrar upp ögonen för att förvissa mig om att jag verkligen ser rätt. Pulsen ökar, huvudet dunkar av ansträngningen. Men visst är det ändå..? Eller..? Stannar upp. Blundar. Tar några djupa andetag, och öppnar sedan ögonen igen. Jo, jag ser rätt. Jag är framme! Så nära nu att jag kan känna doften av det klara vattnet. Så nära att jag kan höra de välbekanta ljuden från mitt folk. Skratten, pratet, boskapen. Det här är mitt hem. Oavsett vad som händer i framtiden. Här är jag född, och här ska jag ta mitt sista andetag.

Samlar mina sista krafter och börjar gå den sista lilla biten fram till byn.
-"Titta Diezel, matte är hemma!" hör jag Ior säga. Jag ler medans hulligan-hunden kommer springandes emot mig. En byracka, det är vad han är, men han får ändå mitt hjärta att smälta. Han och Ior. Mina älsklingar...

Klappar om hunden, och möts sedan av Ior som fångar upp mig i sin famn när jag utmattad äntligen når fram till mitt mål. Jag har gjort det igen. Jag klarade det även den här gången. Jag har överlevt en (öken)helg ute på Stridspostering Alfa! =D


Fredag igen! =)

Jisses, vart försvinner veckorna egentligen?! I den här farten är jag ju 40 innan jag hunnit fylla 35... Igår var jag minst 97 år gammal med tanke på att jag gick och la mig 20:45. Hade haft en grym huvudvärk i 2 dygn, som bara vägrade ge sig, så jag orkade helt enkelt inte vara vaken längre än så... I vilket fall som helst så känns det som om dagarna bara springer förbi. Vilket i och för sig är bra på ett sätt eftersom våren och sommaren kommer fortare då =) Längtar riktigt, riktigt mycket efter att få mysa ner mig i nån snöhög med vårsolen värmandes i ansiktet. Känna doften av skoteravgaser (varför tycker man att det luktar så himla gott? Måste ju vara för att man sammankopplar själva doften med allt mysigt som hör till =) ) och höra knastrandet från en öppen eld. Mmmmm =)

Imorgon ska jag ta med mig Ior och gå en sväng på marknaden. Lär väl vara som alla andra år; bara en massa skräp. Men strunt samma! Bara vädret är fint så kan man strosa omkring och träffa lite folk i alla fall =) Detta strosande med Ior beror så klart på om hans rygg blivit bättre. Karln har något konstigt återkommande fenomen som innebär att han med jämna mellanrum får typ ryggskott utan någon egentlig anledning. Så nu går han på ilskna piller för att kunna hålla sig igång någorlunda över huvudtaget. Stackars min Ior... =( Och trots att jag ser på honom att han verkligen har jätteont, så är han samma snälla, underbara och goa människa som vanligt. Imponerande. Själv blir humöret sämre i samma takt som det onda blir värre... =Z

Ikväll ska jag ta med mig Diezel ner till kusin Micro med familj (Ior hänger med om ryggen vill...) och umgås lite. Vi ska planera hennes lilla affärsrörelse en smula. Så glad att allt gått i lås för henne nu och att hon äntligen ska komma igång! =D Jag kommer bli en ständigt återkommande kund, jag lovar! Ni också hoppas jag, annars blir det Tigger-studsande på era sängar, så ni vaknar varje morgon kl 04:00, tills ni går dit! Vad hon ska starta? Kan ni inte gissa så får ni ge er till tåls lite, men jag lovar: hon är helt suverän! =D Undrar om jag kan be henne fixa mina klor samtidigt..? Dom ser fan förjävliga ut... Kommer få skäll och svidiga vätskor på mina trasiga nagelband ifall hon ska fixa dom. Jag är så dålig på att hålla dom fina att hon brukar "tortera" mig med flit för att jag ska bättra mig. Har ju veeeeerkligen gått jääääättebraaaa hittills... ;) Eller ska jag be henne döda Bobby Björnmössa istället kanske? Åh, dessa svåra val... =/ Oavsett vilket som kommer Diezel och Diva (Micro´s hund. Från samma kull som Diezel) vara rejält slutkörda efter kvällen (dom leker som om deras liv hängde på det! Och med tanke på hur Diva låter så kan man tro att hon antingen håller på att dö, eller ska försöka döda Diezel...) så bilturen hem går förhoppningsvis bra...

På tal om Diezel och bilåkning. Har fortfarande lite svårt att tro på dom där pillren som jag köpte hos veterinären. Åkte ner till Tihi & Trassla igår, en färd som tar ca 3 minuter, och jag tror banne mig att det var på håret att han inte kräktes. Kan också vara så att jag är skitskraj för att han ska vara en av de fåtalet hundar som aldrig kommer kunna åka bil utan att kräkas. DET vore inte roligt... På vägen hem sen var det dock inga problem eftersom han var tröttare än tröttast. Somnade nästan innan vi var hemma. Äh, vi säger att jag nojjar mig i onödan! Det blir nog bra! =) Ett test på riktigt blir det ju ikväll när vi ska åka bil i åtminstone drygt 10 minuter i sträck för att komma ner till Micro! =)

Inte undra på om hundar drabbas av lite panik i bilen... ;)

Ledig imorgon och ska på någon form av tjejig sammankomst. Ingen aning om när eller vart eller med vilka. Ja, Tihi förstås, och M, och T, och R och så har jag för mig att kusin S också skulle dit, så "vilka" hade jag nog liiite koll på i alla fall =) Känns kul att hitta på nåt för en gångs skull. Men även det hänger lite på Ior´s rygg. Är han urdålig kan jag inte vara borta hur länge som helst. Diezel måste ju ut med jämna mellanrum =) Kan ju alltid hoppa i bilen och åka hem om det skulle bli kris. Tänker vara nykter som vanligt (jobbar på söndag) så man slipper den där hemska baksmällan... Huga... =Z

Nu ska jag trycka ansiktet fullt med räkmacka så ni får försöka klara er utan mitt fantastiskt tråkiga författande ett tag! =) Balubas for now!

Får det lov att vara en kopp tjära???

Jag måste vara helt inkompetent som livsform. Jag k-a-n helt enkelt inte lära mig att göra ens hyfsat kaffe här ute på Stridsbasen! Igår var det så svagt att man lätt hade kunnat ge det till spädbarn, och idag så åt fanders åt andra hållet att man lätt tagit livet av en hel hjord med elefanter. Att lagom skulle vara bäst har jag tydligen inte fattat så pass att jag kan använda det i praktiken. Fast jag har ju vaknat till liiiite efter några koppar... ;) (You can´t touch this! MC Hammer, The Tigger Style!)

Få se om stackars Tihi ska sussa nu resten av dan, eller om hon kommer hit med lite nödvändiga prylar så vi kan genomföra ett Under Cover-uppdrag. Hon hamnade på ett litet nattpass, så våra planer kanske får ändras lite. Gör inget i så fall =) Fast det känns som om hon är lika mycket Superkvinna som jag (blygsam va? ;P ) så det skulle inte förvåna mig om hon dök upp här på ett tag!

Om det var massor att göra igår, så är det precis, nästan, inte långt ifrån, stendött idag. Att det kan vara sån skillnad, helt galet! Men skönt, för jag har min riktigt elaka ryska städerska på besök i mitt huvud. Hon flyttar runt saker (därför jag lätt blir förvirrad), slår med dammsugarmunstycket  i alla hörn av mitt huvud (därav värken), och när hon hittar något som hon inte tycker passar in så kastar hon helt sonika ut det! (Och det är därför jag glömmer så mycket...) Ska ge henne vad hon tål när jag kommer hem...

Idag blir det nog dessutom premiärtur för Diezel, i sitt nymedicinerade tillstånd, att få ge sig ut och åka lite bil =) Och förhoppningsvis så hjälper de där pillrerna jag fick (köpte) hos veterinärerna så han slipper spy ner allt i en radie på minst 3 meter... Ior, mitt söta, underbara lilla hjärta (stora, tuffa och hårda menar jag ju förstås officiellt!), ringde för en liten stund sen och var och skulle köpa en bur att stoppa voffsen i. Säkert och bra för honom =) Voffsen alltså.

Nu ska jag... ta en till kopp tjära och vänta på att AnLi ska komma och avlösa mig. Balubas for now! =)

Ett vrål från Paradiset.

Just nu vrålar all sköns tropiska öar på mig. Är alldeles för frusen och trött av mig nu för tiden. Den perfekta lösningen vore att åka iväg till den tropiska ö som skriker högst och bara sova =) Får jag inte sova ordentligt snart så kommer jag att totalhaverera. Suck...

I alla fall. Strular med samma gamla vanliga saker här på Stridsposteringen. Och bara för den skull så blev jag på dåligt humör också. Crap! Måste ta tag i saken på studs. Fast utan studs, mer med flipp...

Synes!

Kom igen ba´!

I rule! That´s just the way it is! =) Varit helt galet mycket här på Stridspostering Alfa idag, men jag har fan varit hur bra som helst!
Jag har:
* Varit supertrevlig
* Varit supereffektiv
* haft status: Klarar-vad-som-helst
* haft soligt och varmt =)



Sådana här dagar är helt enkelt bäst =) Så skönt att känna att det inte gör något att man har jobb upp över hårrötterna. Går inte att rucka på min värld idag inte! =) Om det nu inte dyker upp fler chaffisar som ska skylta med snorren förstås... =O

Yiihaaaa! =)

Gäsp...

Så trött, så trött, så trött... Ville bara kasta bort klockan när den ringde imorse. Bönade till Ior i mitt komaläge om att få sova ut lite på lördag, och sötnosen lovade =) Han var i och för sig också i komaläge, så han kanske inte fattade vad han lovade... ;)

Har inte sovit ordentligt sen Diezel kom. Inte spelat nån roll om man varit ledig, jobbat natt eller dag; vovven måste fortfarande få mat och komma ut om han inte ska svälta ihjäl och göra alla möjliga behov inomhus. Så det har ju bara varit att bita ihop och kliva upp. Efter 4 veckor med tre-fyra timmars sammanhängande sömn per natt börjar man vara rejält sliten. Men han klarar sig längre och längre nästan för varje natt nu, så snart, s-n-a-r-t kanske man kan få sova en hel natt! =)

Igår efter jobbet blev det en fika med Ior och hans kusin. Sen drog Ior iväg och mekade lite i några timmar och jag tuktade hundvalp. Går faktiskt mycket bra med nästan allt =) Det jag har störst problem med är att få honom att gå åtminstone halvnormalt i koppel. "Jag-ska-framåt/bakåt/åt sidan/åt-vilket-håll-som-helst-bara-det-är-tvärtemot-det-håll-som-matte-är-på-väg"-fasonerna ger mig gråa hår. Det låter så lätt i alla böcker och ser så lätt ut i alla tv-program. Men stoppa Turbo Diezel i ett snöre så får du se hur lätt det är... Hans egen Themesong måste vara "I feel good" med James Brown... Kan se hur det snurrar ett "Wooooooow! I feel good! I knew that I would!" i hans huvud när han flyger fram mellan snöklimparna ;) Det är med andra ord inte ett fel på hans bakben =)



 Eller har man för höga krav kanske? Han är ju inte ens 12 veckor ännu... Men trägen vinner, så det ordnar sig nog =)

Men va f**? Attans centrering som inte går att få bort... Var sån då! I alla fall. Ska ägna mig åt lite annat nu. Studsar kanske in senare =)

Studs, studs!

P.S Weeeiiiii! I love life! Feeling all warm and fuzzy inside! =D




Slutet...

Jag vill att ni minns denna dag. Lägg märke till varenda liten detalj. Hur solen (nästan i alla fall) värmer. Hur blå himlen är. Hur vinden rufsar dig i håret.

För mig tar det slut här. Ingenting kommer någonsin bli sig likt mer. Jag är tom, ynklig, tillintetgjord. Jag är inte längre oskuldsfull som ett barn. Mer mörk och dyster i sinnet än någonsin förut. Finns ingen glädje i mitt leende, ingen värme i min kropp. Jag har gått sönder.

Min tro på en god och vänlig värld har förstörts helt. Det finns inget hopp för mänskligheten. Allt kommer sluta med en enda evigt lång tystnad.

Jag förbannar dessa glasögon och dess egenskap att få mig att se klart!

Varför? Jag såg en lastbilschaufför ställa sig upp i sin hytt på lastbilen för att byta om, och upptäckte till min fasa att han körde, hur ska man säga... med Snoken löst i brallorna! Fniss... ;)



Inte första gången något liknande händer heller. Man får vara på sin vakt så man inte snubblar över nån mask nånstans! Värre lär det ju bli nu när det blir varmare ute också. I somras snurrade det runt maskar både här och där, i tid och otid. Man kan ana att något är på gång när karlarna kliver ut bilarna, kikar över axlarna som små spioner, och sen: Tadaaaa! Där är den! Att dom sen inte verkar uppmärksamma att dom halat fram kärlekspinnen ett halvt steg framför en övervakningskamera kan ju inte jag rå för... Och uttrycket "Du behöver ju inte titta" är bara idiotiskt. Man tror ju knappt sina ögon, och seeing is beliveing, och jag lovar: jag tror... =P Ungefär som en trafikolycka. Man vill inte titta ifall man ser något hemskt, men man styr inte riktigt över kroppen och så tittar man i alla fall. Hu...

Hade kunnat skriva en roman om norrländska blodsugande mygg som ett komplement till dessa Mask-inidenter, men jag låter bli. Fnissar för mig själv istället, och ser säkert inte alls helt galen ut... ;)

Studs, stuuuuuds!

Några timmar senare...

Jag tror jag dör... Vilken jävla rush det har varit! Telefonerna ringer, folk överallt och än det ena än det andra. Mentalt kaputt. Redan. Kl. 11:24 på veckans första dag. Bådar ju gott för resten av veckan... =Z

Men än sen egentligen? Vädret är heeeeelt underbart! =D Våren är helt oslagbar här uppe! Fågelkvitter och rejält med takdropp. Just det mysiga med fågelkvitter går tyvärr över om några veckor då man förgäves försöker sova till detta överdrivet ihållande läte som kan driva den mest tålmodige i en för tidig död. Inte ens öronproppar hjälper mot det där sabla "Ti-Ti-Täää! Ti-Ti-Täää!" som skär genom natten som en slö rondell... Men än så länge är det bara ett underbart tecken på att sommaren är på väg, så just nu är det loooove i luften =)



Tycker att Tihi kan komma nu. Jag vill ha lite normalt sällskap! Eller normalt och normalt... =P Jag vill att Tihi ska komma helt enkelt =) Hon börjar i och för sig inte än, men ändå... =)

Näpp, nu ska jag fixa java och sen ge mig vidare ut i livet.

Studs, studs!

P.S Jag får umgås lite med min sambo den här veckan! Wohooo! =D Puss!

Åsså varé Måndag igen...

Och det med besked. Måndagar är alltid jobbiga när man måste kliva upp 04:00. Kände mig avliden när klockan ringde, men det var bara att kliva upp och gilla läget. En tå-längd utanför sovrummet möts man av den gladaste lilla hårboll norr om ekvatorn =) Hans svansviftningar skulle kunna försörja hela norrland med elkraft om man bara hittade ett sätt att ta tillvara på energin som alstras! Det kändes genast lite bättre att kliva upp =)

Helgen har varit kort som vanligt när man är ledig. Har inte gjort ett vettigt dyft alls. Förutom möjligtvis att ha tvättat bort Mount Everest´s motsvarighet i tvätt. Pust... Fredag tillbringades i soffan, lördagen likaså (med en avstickare ner till mammsen och pappsen under slutskedet av Melodifestivalen. Tack "Snälla" för att du inte vann...). Igår var mina Räddare i Nöden förbi och drack te och underhöll/körde slut på Diezel. Tihi stod för tedrickandet och Trassla höll i slutkörningsprocessen. Stackarn mer eller mindre dog efter att dom hade farit. Sov på köksgolvet i 3 timmar utan minsta lilla tendens att röra sig =) I vanliga fall är han som en svans vart man än rör sig i huset (vallhund...) men nu öppnade han bara ett öga lite hastigt om jag var uppe och rörde mig. Skönt att han fick röja järnet! =) Han är nog lite uttråkad i övrigt. Jag har fel bil (fortfarande!) och eftersom han kräks som en bakfull (över hela inredningen...) när han åker bil så har vi inte rört oss speciellt långt hemifrån nu på 2 veckor (måste skaffa den där kombin och hundburen NU!) Har beslutat mig för att åka på apoteket när jag slutar för att köpa åksjuketabletter och ge honom. Kanske inte så bra att börja "proppa" i honom sånt, men fördelarna överväger nackdelarna. Han behöver träffa annat folk än mig och Ior, han behöver träffa andra hundar, han behöver se mer av världen än Lingonskogen. Så om han får en åksjuketablett en eller två gånger i veckan kan väl inte vara så farligt? Eller???

Igår var jag även förbi Bonzo och Vroom vroom en stund. Kändes som att kliva in i The Hive i Resident Evil. Det elaka förkylningsviruset som härjade där gjorde invånarna till något som liknade zombies... Och då var dom ändå på bättringsvägen! Tur det i alla fall =) Smulan patrullerar omkring som om hon inte gjort annat, och är fortfarande betitlad Von Klåfinger... ;) De små hornen hon har, i kombination med den lilla eldgaffeln och den lilla svansen gör att tillägget Af Bus kan användas. Ska bli intressant när den första riktiga trotsen kommer ;)
"Barnvakt? Njaäe, jag ska in på en hjärtoperation precis då så jag kan tyvärr inte..."
Närå, skojar bara! Är barnvakt så ofta jag bara kan och ni behöver! =D

Stridspostering Alfa är det i alla fall som gäller större delen av veckan. Utöver jobb så har jag inte några som helst planer på att göra något speciellt. Möjligtvis att avliva Bobby Björnmössa som fortfarande lever och frodas på min skalle. Micro hamnade på villovägar så någon klippning blev det inte. Nå, om jag nu väntar en extra vecka eller två spelar ingen roll =)

Ska studsa vidare! Balubas for now!

Freeeedaaaaag! =D

Veckodagar är ju inget man vanligtvis bryr sig om så där värst mycket inom Agentyrket. Men nu jädrar råkar det vara så att jag f-a-k-t-i-s-k-t är ledig hela helgen så nu är den gamla "Äntligen-helg" känslan tillbaka från svunna kontorsråtte-tiden =) I gammal vanlig ordning så jobbar Ior när jag är ledig (och tvärtom) så det får bli helgmys med Diezel istället =) Har beställt umgängesrätt med Kusin Micro nån kväll under helgen, och bett henne ta död på Bobby Björnmössa som bor på mitt huvud. Jag ska med andra ord klippas. Tjockt hår är en välsignelse när man har långt hår, eller nyklippt kort. När det däremot befinner sig i "Jag-blir-galen!"-stadiet så verkar det bara växa på bredden...  =Z

Har agerat lite 007 på morgonen, och åkte sedan förbi Tihi och drack lite Java =) Hon är minsann också ledig hela helgen (med all rätt eftersom hon jobbat en miljard dagar på rad...) Känns ju überlyxigt! Och vi är minsann värda lite lyx minchann jaaa! =P

Mer då? Ja, man har jobbat natt, sovit för lite, och tuktat hundvalp så gott man kunnat. Han är smart lilla Diezel, men ibland verkar han få kottar i öronen och drabbas av total minnesförlust...

Diezel när det är dags att gå in (och han inte är kopplad):
"Va?! Ska jag komma? Dit? Men jag håller ju på att jaga en snöklimp här borta, det är mycket roligare. För att inte tala om den här kvisten som jag kan tugga på! Och den här skuggan som jag aldrig får tag på... (skuttar vilt omkring) Mäh! Vill du fortfarande att jag ska komma dit? Varför då? Ge mig en enda bra anledning. Åh fan, du halar upp en Frolic! Hmm, jag vet inte det ja... Är det verkligen värt det? Måste fundera lite medans jag ser extra söt ut (lägger huvudet på sned. I typ 45 minuter...) Tja, OK då. Vad gör man inte för att få lite lugn och ro? (lufsar sakta åt, av människan, önskat håll) Herre Gud kvinna, du ser ju helt galen ut! Sluta vifta nu och få hit den där Frolicen. Och lägg ner den där högröda ansiktsfärgen, den klär dig skitdåligt..."

Diezel när det gäller att gå i koppel:
"Va? Ska jag Gå Fot? Nu? Men jag håller ju på att jaga en snöklimp här borta, det är mycket roligare. För att inte tala om den här kvisten som jag kan tugga på! Och den här skuggan som jag aldrig får tag på... (skuttar vilt omkring) Mäh! Vill du fortfarande att jag ska Gå Fot? Varför då? Ge mig en enda bra anledning. Du verkar ju också sitta fast i det här snöret, fast i andra änden av det, så vi kan väl leka lite ihop istället? Inte det? Konstiga människa... (lägger huvudet på sned och ser extra söt ut. I typ 45 minuter...) Åh fan, där har vi Frolicen igen. Hmm, tja vad gör man inte för lite lugn och ro? Herre Gud kvinna, du ser ju helt galen ut! Sluta vifta nu och få hit Frolicen. Och lägg ner den där högröda ansiktsfärgen, den klär dig fortfarande skitdåligt..."

Diezel när det gäller att hantera en tillsägning på skarpen:
"Va? Ska jag göra som du vill? Nu? Men jag håller ju på att riva halva kåken, det är mycket roligare. För att inte tala om hur gott det var att tugga på den här förbjudna saken! Och allt annat jag inte får tag på... (skuttar vilt omkring) Mäh! Vill du fortfarande att jag ska göra som du vill? Varför då? Ge mig en enda bra anledning. Jaha, det blir aldrig mer några Frolicar till mig annars (lägger huvudet på sned och ser extra söt ut. I typ 45 minuter...) Tja, vad gör man inte för lite lugn och ro? Herre Gud kvinna, nu ser du ju helt galen ut igen! Ur spår nu så jag kan lägga mig på bädden. Och vad har vi sagt om den där ansiktsfärgen... Suck..." (himlar med ögonen, dunsar ner i bädden, blänger en stund och somnar sedan. Och ser extra söt ut...)


(inte Diezel på bilden, men ni fattar nog hans sinnesstämmning va?)

Fast han är ändå världsbäst... ;) Borde döpt honom till Turbo Diezel... =)
Lite orolig dock för han har ätit jättedåligt de två senaste dagarna, och Ior berättade idag att vovven verkar ha ont i ett bakben. Ior tyckte att han haltade lite och höll upp bakbenet ibland =(  Han var faktiskt inte riktigt sig själv igår. Vankade av och an, och hade öronen bakåtstruka i princip hela tiden. Är alldeles för ringrostig när det gäller mina hundkunskaper! Inte haft hund på en evighet. Måste fan läsa på lite... Och vovven ska hållas under noggrann uppsikt! Lugnande tips, råd och tricks mottages tacksamt... =)

Nu ska jag studsa vidare en sväng! Hinner kanske plita ner något mer innan det är dags att åka hem till mina Hjärtan =)

RSS 2.0